Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"La Liga" aicina UEFA rīkoties un sodīt PSG un Mančestras "City"

Rolands Eliņš

"La Liga" aicina UEFA rīkoties un sodīt PSG un Mančestras "City"
PSG un Mančestras "City" spēle Čempionu līgā 2016. gadā. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas vadošā futbola līga „La Liga” paziņojumā medijiem norādījusi, ka „Football Leaks” publikācijas apliecina to, ko Spānijas līgas vadītāji ir teikuši jau ilgāku laiku, proti, ka Mančestras „City” un Parīzes „Saint-Germain” apiet un neievēro UEFA finansiālā „Fair play” noteikumus. „La Liga” aicina UEFA spert konkrētus soļus situācijas labošanā.

„La Liga” savā paziņojumā norādījusi, ka tās pozīcija pēc „Football Leaks” publikācijām nav mainījusies, jo Spānijas līga jau iepriekš uzskatījusi Mančestras „City” un Parīzes „Saint Germain” izmantotos paņēmienus par neatbilstošiem UEFA noteikumiem, kas paredz, ka klubi nedrīkst strādāt ar lieliem zaudējumiem.

„Mēs noteikti ceram, ka UEFA pieņems pareizos lēmumus un liks klubiem ievērot savus noteikumus. Ja UEFA neveiks attiecīgās darbības vienādu darbības apstākļu nodrošināšanā, mēs darīsim to, par ko esam brīdinājuši jau iepriekš – vērsīsimies ar sūdzību Eiropas Savienības varas iestādēs,” vēstīts „La Liga” paziņojumā.

UEFA atteikusies sniegt specifiskus komentārus par PSG un „City”, norādot, ka šīs lietas ir konfidenciālas.

Saskaņā ar „Football Leaks” materiāliem, mediji, kas tos izpētījuši, norāda uz aizdomām par pēdējo septiņu gadu laikā PSG klubā iepludinātajiem 1.8 miljardiem eiro, kas tikuši noformēti tā, lai teorētiski atbilstu UEFA noteikumu prasībām, bet praksē bijušas kluba īpašnieku investīcijas. Savukārt „City” īpašnieki kopš 2011. gada klubā ieguldījuši 2.7 miljardus eiro, noformējot tos kā sponsoru līgumus, lai gan to patiesā tirgus cena bijusi daudzas reizes mazāka.

Jāpiemin, ka PSG pirmdien iesniedza apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) par UEFA lēmumu no jauna atvērt disciplinārlietu par PSG iespējamajiem pārkāpumiem finansiālā „Fair Play” ziņā. Gan PSG, gan „City” kluba vadība noliegusi mediju publicētās apsūdzības kā nepatiesas.

Izmantotie resursi:
La Liga urges UEFA to act against Manchester...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja