Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kamēr tiek meklēts treneris, Madrides "Real" un "Adidas" vienojas par rekordlīgumu

Kamēr tiek meklēts treneris, Madrides "Real" un "Adidas" vienojas par rekordlīgumu
Serhio Ramoss. Foto: AP/Scanpix

Spānijas klubs Madrides "Real" turpina meklēt jaunu galveno treneri. Tikmēr kluba vadība panākusi vienošanos ar "Adidas" par vēl neredzēta apjoma līgumu.

Jaunās sezonas sākums Madrides "Real" līdzjutējiem sagādājis pamatīgu vilšanos, un pirms neilga laika no galvenā trenera amata tika atlaists Julens Lopetegi, kurš pie kluba stūres stājās tikai šovasar. Viņš amatā pavadīja 139 dienas un aizvadīja tikai 14 spēles. Gals pienāca pēc 1:5 zaudējuma "El Clasico" pret Barselonu.

Viņa vietu pašlaik ieņem Santjago Solari, kura vadībā uzvarētas abas spēles – Karaļa kausā 4:0 pret "Melilla" un Spānijas čempionātā 2:0 pret "Valladolid". Tomēr Solari ir tikai pagaidu risinājums – "La Liga" noteikumi paredz, ka viņš par galvenā trenera vietas izpildītāju drīkst būt tikai līdz nākamajai starptautiskajai pauzei, pēc kuras Solari jākļūst par pilnvērtīgu treneri vai vietā jāpieņem kāds cits.

Tiek vēstīts, ka "Real" vadība uzrunājusi Leonardu Žardimu. 44 gadus vecais speciālists iepriekš strādāja ar "Monaco", tomēr šajā sezonā tika atlaists, vietā stājoties Tjerī Anrī. Žardims 2017. gadā aizveda "Monaco" līdz Francijas titulam un Čempionu līgas pusfinālam, taču pēc tam tika izpārdots sastāvs, tāpēc komanda sezonu sāka vāji.

Iepriekš kā reālākais kandidāts tika minēts Londonas "Chelsea" trenējušais Antonio Konte, kā arī Beļģijas izlases galvenais treneris Roberto Martiness un Maurisio Početino, kurš vada "Tottenham Hotspur".

Kamēr notiek galvenā trenera meklējumi, "Real" atkal pierādījusi, ka sniegums laukumā nav nemaz tik svarīgs, lai noslēgtu iespaidīgus darījumus. Proti, klubs panācis vienošanos ar "Adidas", kas turpinās apģērbt futbolistus, par to maksājot 1,1 miljardus eiro. Vienošanās paredz, ka gadā "Real" saņems 110 miljonus, taču summa var pieaugt līdz 150 miljoniem, ja izdosies izcīnīt kausus. Spānijas klubs trīs reizes pēc kārtas triumfējis Čempionu līgā.

Arī tagad "Real" spēles aizvada "Adidas" kreklos, par to gadā saņemot 52 miljonus. Pasaules rekordiste ar 85 miljoniem ir "Manchester United", kamēr "Barcelona" no "Nike" saņemot par diviem miljoniem mazāk. Tāpat Spānijas mediji sarēķinājuši, ka "Adidas" 110 miljonus gadā kopā maksā 21 NBA komandai, kontekstā padarot karaliskā kluba ienākumus vēl iespaidīgākus.

Izmantotie resursi:
Real Madrid consider Leonardo Jardim as Julen...
https://www.football-espana.net/754...


, 2018-11-06 18:49, pirms 5 gadiem
NBA ir kontrakts ar Nike nevis Adidas... un kā var MU būt rekordiste ar 85M, ja real saņems 110 ? Uldis''Google Translate'' Borže loģika 0 grami...
, 2018-11-06 18:58, pirms 5 gadiem
IAmJamesHarden rakstīja: NBA ir kontrakts ar Nike nevis Adidas... un kā var MU būt rekordiste ar 85M, ja real saņems 110 ? Uldis''Google Translate'' Borže loģika 0 grami...
Par NBA, tur football-espana avotā paši ir nepareizi uzrakstījuši, atsaucoties uz MARCA. MARCA rakstīja, ka salīdzinot šo līgumu ar NBA Nike līgumu 21 komandai ir tie paši 110m sezonā, nevis Adidas.
Un MU ir/bija rekordiste līdz šim līgumam, kas tur nesaprotams? Es nezinu vai līgums ir oficiāli parakstīts, tāpēc varbūt MU joprojām vēl ir rekordiste.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".