Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bilbao treneris Bjelsa konfliktē nepabeigtu būvdarbu dēļ un, iespējams, iesniedzis atlūgumu

Bilbao treneris Bjelsa konfliktē nepabeigtu būvdarbu dēļ un, iespējams, iesniedzis atlūgumu
Marselo Bjelsa
Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola kluba Bilbao "Athletic" galvenais treneris Marselo Bjelsa, iespējams, nolēmis atkāpties no amata, vēsta spāņu mediji. Iemesls tam ir konflikts starp viņu un celtniecības kompānijas pārstāvi par laikus nepabeigtajiem būvdarbiem. Pēc tam, kad "Athletic" savā mājaslapā izplatīja paziņojumu, ka nepiekrīt trenera viedoklim un atvainojas kompānijai, Bjelsa esot izlēmis par aiziešanu no kluba.

Bjelsa vakar sasauca speciālu preses konferenci, kurā izskaidroja iemeslus notikušajam strīdam (tas neesot aprobežojies ar abpusēju vārdu apmaiņu) ar būvdarbu vadītāju. "Apstākļi Lesamas treniņcentrā ir apvainojums spēlētājiem, un es par viņiem esmu atbildīgs. Biju sašutis par to, ka tas netika atzīts, un sāku izteikt agresīvus pārmetumus. Necienu viņu, jo viņš izdarīja sliktu darbu. Uzvedos slikti un atzīstu to. Aizskāru cilvēku, taču arī viņš pateica sliktas lietas. Viņš neiesniedza ziņojumu policijā, un tas, manuprāt, bija spiediena no viņa kompānijas vai "Athletic" puses, kas vēlējās izvairīties no jebkādas publicitātes šī incidenta sakarā, par kuru tagad stāstu, dēļ," sacīja Bjelsa.

"Pirmssezonas gatavošanās veikšana šādos apstākļos ceļ neslavu man kā trenerim. Darbam bija termiņi. Man nebija atvaļinājuma, ar viņiem tikos pirms nedēļas un četras stundas dienā runāju, kad biju Argentīnā. Viens no termiņiem bija otrais jūlijs, un man tika teikts, ka tikai puse darba būs pabeigta. Taču runa nav par to, ka darbs netika pabeigts, bet gan par to, ka tas tika paveikts slikti, zinot, ka tas tiek veikts slikti. Kad to ieraudzīju, kļuvu nikns, jo man ir 300 miljonu vērta komanda, kurai jāstrādā šādos apstākļos," Bjelsa turpināja. Šodien sekoja Bilbao "Athletic" pretreakcija. "Pirmkārt, klubs nekādā mērā nepiekrīt Bjelsas vakardien notikušajā preses konferencē izteiktajam viedoklim sakarā ar darbu attīstību, līguma izpildi un profesionālismu. Otrkārt, klubs vēlas uzsvērt, ka līdz šim līgums ticis izpildīts atbilstoši, un atvainojamies par kaitējumiem, kas kompānijai vai tās strādniekiem varētu būt radušies "Athletic" darbinieka izteikumu dēļ. Treškārt, atbildība par darbu kontroli un izpildi gulstas tikai uz "Athletic" pleciem," teikts kluba paziņojumā.

Spāņu mediji vēsta, ka kluba valde sasaukusi ārkārtas sēdi, kuras iemesls pēc neoficiālas informācijas varētu būt Bjelsas, kuram acīmredzot nav paticis kluba paziņojums, iespējamais atlūgums. Bjelsa pirms gada bija galvenais pretendents uz kļūšanu par Milānas "Inter" galveno treneri, taču, kā bija apsolījis jaunajam prezidentam viņa iespējamās ievēlēšanas gadījumā, pievienojās Bilbao "Athletic". Lai arī basku klubs Spānijas čempionātā finišēja tikai desmitajā vietā, "Athletic" sasniedza Karaļa kausa un UEFA Eiropas līgas finālus. Bjelsa tika slavēts par paveikto un jūnija sākumā pagarināja līgumu vēl uz vienu gadu.

Izmantotie resursi:
MARCA.com
.: Athletic Club - Web Ofiziala / Web Oficial /...
Goal.com
Inside Spanish Football | The Home of La Liga


, 2012-07-06 21:40, pirms 12 gadiem
Bomba!
, 2012-07-07 08:10, pirms 12 gadiem
viņiem jau treniņnometne sākusies????
, 2012-07-07 14:52, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: viņiem jau treniņnometne sākusies????
lielākā daļa Eiropas klubu spēlētāju atvaļinājumi beidzas jūlija sākumā
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".