Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Spānija apstiprina mērķi atsākt jūnijā, "laukumā būs drošāk nekā lielveikalā"

Spānija apstiprina mērķi atsākt jūnijā, "laukumā būs drošāk nekā lielveikalā"
"Eibar" spēlētājs Hosē Anhels Valdess. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas futbola augstākā līga savā mājaslapā apstiprinājusi, ka vēlme ir sezonu atsākt jūnijā, tiesa, konkrēts datums oficiāli joprojām netiek saukts.

"Pēc Veselības ministrijas apstiprinājuma šonedēļ "LaLiga" klubi atgriežas treniņos. Saskaņā ar līgas medicīnas ekspertu sastādīto atgriešanās protokolu, profesionālo spēlētāju individuālie treniņi sāksies pēc klubu veiktajām medicīnas pārbaudēm," sacīts līgas paziņojumā. "Šie mēri, iekļaujot dažādas fāzes, aizņems aptuveni vienu mēnesi – no individuāliem treniņiem tiks pāriets uz grupu treniņiem un sacensību atsākšanu, kas plānota jūnijā."

"Futbola profesionāļu atgriešanās darbā nozīmē ļoti būtiska ekonomiskā sektora atdzīvināšanu, kas veido 1,37% no valsts IKP un kas rada 185 tūkstošus darbavietu, brīdī, kad ekonomiskā situācija jau tā rada lielas bažas," paziņojumā turpināts. Mājaslapā tika citēts arī līgas prezidents Havjers Tevass: "Futbola atgriešanās ir zīme, ka sabiedrība tuvojas normalizācijai. Ceram atsākt spēlēt jūnijā un 2019./20. g. sezonu pabeigt šajā vasarā."

"Eibar" kļuva par pirmo Spānijas augstākās līgas klubu, kas publiski izteica lielas bažas par sporta aktivitāšu atsākšanas ietekmi uz saslimšanas riska pieaugumu. Spānijas līga gan noraidīja "Eibar" bažas: "Protams, saprotam, ka cilvēki izjūt dažāda veida emocijas, ieskaitot bailes. Šie ir vēl nepieredzēti laiki, taču ievērojam virkni piesardzības pasākumu, lai futbols atgrieztos drošā un kontrolētā veidā. Futbola spēlēšana būs drošāka nekā, piemēram, iešana uz lielveikalu vai aptieku." Basku klubs vēlāk apstiprināja, ka par spīti bažām arī atsāks treniņprocesu.

Treniņprocesa nākamā fāze jeb nodarbības nelielās grupās varētu atsākties 18. maijā. Sākotnēji grupas būtu līdz sešiem spēlētājiem, bet nedēļu vēlāk – līdz astoņiem spēlētājiem. Ieskaitot trenerus, mazās grupas nedrīkstētu pārsniegt 10 cilvēku skaitu. Līdzīgi kā citur, izmantot ģērbtuves un nevajadzīgi ilgi uzturēties ap laukumu būs aizliegts. No 1. jūnija, ievērojot stingru protokolu, varētu atsākties treniņi pilnās grupās. Šajā fāzē spēlētājiem būtu jāpaliek izolētiem vienuviet, tiesa gan, paši spēlētāji šādai prasībai pagaidām nepiekrīt. Ja viss ritēs perfekti, Spānijas čempionāta 28. kārta varētu sākties 5. vai 12. jūnijā, bet šie datumi vēl nav oficiāli.

Izmantotie resursi:
https://www.laliga.com/noticias/los...
https://www.theguardian.com/footbal...


"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".