Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Miris "Atletico" izcilā 1996. gada arhitekts un arī "Real Madrid" un "Barcelona" trenējušais Antičs

Agris Suveizda

Miris "Atletico" izcilā 1996. gada arhitekts un arī "Real Madrid" un "Barcelona" trenējušais Antičs
Radomirs Antičs. Foto: AFP/Scanpix

71 gada vecumā aizsaulē devies serbu futbola speciālists Radomirs Antičs, paziņojis Madrides "Atletico" un arī citi klubi. Nāves iemesls nav norādīts.

Antičs nebija trenējis kopš atlaišanas 2015. gadā Ķīnā, bet lielāko daļu trenera karjeras viņš pavadīja Spānijā. Vadījis ari Madrides "Real" (1991.-1992.) un "Barcelona" (2003.), lielākos panākumus Antičs guva Madrides "Atletico", ko no 1995. līdz 2000. gadam trenēja pat trijos dažādos periodos.

Spilgtākais panākums bija tituls un kauss 1996. gadā, un tā joprojām ir viena no izcilākajām sezonām Madrides "Atletico" vēsturē. "Līdz ar Radomira zaudējumu mirusi ir arī daļa mūsu kluba sirds," sacīja Madrides "Atletico" izpilddirektors Migels Anhels Hils.

Spānijā Antičs trenēja arī tādus klubus kā Saragosas "Real", Ovjedo "Real" un Bigo "Celta", bet o 2008. līdz 2010. gadam viņš vadīja Serbijas izlasi, aizvedot to uz 2010. gada Pasaules kausu. Lielāko daļu spēlētāja karjeras Antičs pavadīja Belgradas "Partizan", taču spēlēja arī Turcijā, Spānijā un Anglijā.

Atgādinām, ka šodien ir sēras cita bijušā "Barcelona" galvenā trenera Žuzepa Gvardiolas ģimenē. Kā apstiprināja katalāņa pašreizējais klubs Mančestras "City", 82 gadu vecumā pēc saslimšanas ar Covid-19 mirusi Gvardiolas māte.

Izmantotie resursi:
https://www.atleticodemadrid.com/no...