Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Vinisiusam spēlē pret ''Ajax'' plīsušas potītes saites

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vinisiusam spēlē pret ''Ajax'' plīsušas potītes saites
Vinisiuss Žuniors. Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā vakarā par pārsteigumu parūpējās Amsterdamas ''Ajax'' komanda, kas viesos ar 4:1 sakāva krietni titulētāko Madrides ''Real'', divu spēļu summā iekļūstot UEFA Čempionu līgas 1/4 finālā. Pēc mača atklājies, ka potītes savainojumu guvis ''Real'' futbolists Vinisiuss, kurš nospēlēja vien nepilnu pirmo puslaiku.

Šī sezona Madrides ''Real'' komandai izvērtusies neveiksmīga. Pēdējo trīs sezonu čempioni nupat izstājās Čempionu līgas astotdaļfinālā, bet Spānijas čempionātā karaliskais klubs ieņem trešo pozīciju ar sakrātiem 48 punktiem, par 12 punktiem atpaliekot no līdervienības ''Barcelona'', bet piecus punktus priekšā ir Madrides ''Atletico''.

Vakardienas mačā pret ''Ajax'' pirmā puslaika 35. minūtē ''Real'' nācās veikt piespiedu maiņu, jo maču nebija spējīgs turpināt brazīlietis Vinisiuss. Madridiešu malējais uzbrucējs laukumu atstāja ar asarām acīs, bet Vinisiusa vietā laukumā tika sūtīts Marko Asensio, kurš savas komandas labā guva vienīgos vārtus. Pirmā puslaika vidū piespiedu maiņu nācās veikt arī Lukasa Vaskeza traumas dēļ.

Šodien veiktajās pārbaudēs atklājies, ka Vinisiusam spēlē plīsušas labās potītes saites. Paredzams, ka 18 gadus vecajam brazīlietim varētu nākties izlaist ap diviem mēnešiem. Līdz ar to Vinisiusam noteikti nāksies izlaist pārbaudes spēles pret Čehijas un Panamas izlasēm - jaunais uzbrucējs pirmoreiz karjerā bija saņēmis izsaukumu uz Brazīlijas valstsvienību. Tāpat visnotaļ skaidrs, ka Vinisiuss šosezon vairs nedosies laukumā arī ''La Liga'' ietvaros, kur ''Real'' atlikušas vēl 12 spēles.

Jāpiebilst, ka šovasar Vinisiusa dzimtenē Brazīlijā tiks aizvadīts ''Copa America'' turnīrs, kas sāksies jau nosacīti drīz - 14. jūnijā. Ņemot vērā savainojuma nopietnību, netiek izslēgts scenārijs, ka arī ''Copa America'' Vinisiusam varētu iet secen.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...
https://www.afp.com/en/news/3955/vi...