Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilgvars Čevers

"Elche" tiek izslēgts no Spānijas "La Liga" čempionāta

"Elche" tiek izslēgts no Spānijas "La Liga" čempionāta
"Elche" vienības čīliešu futbolists Enco Roko (pa labi)
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītās sezonas 13. spēcīgākā Spānijas "La Liga" čempionāta komanda "Elche" CF nenomaksātu parādu dēļ tikusi izslēgta no dalības nākamā gada turnīrā.

Alikantes provincē bāzētā vienība nav nomaksājusi dažādus nodokļu parādus, kā arī pārkāpusi nopietnus Spānijas sporta un futbola līgas noteikumus. Klubam būs ne tikai jāatvadās no dalības Spānijas spēcīgākajā līgā nākamsezon (tā vietā būs jāpārceļas uz Spānijas pēc spēka otro līgu), bet arī jāšķiras no 180 tūkstošus eiro lielas soda naudas.

Elčes futbola klubs gan bija solījies nomaksāt visus parādus līdz jūlija beigām, kā arī iesniegt apelāciju tiesā, ja vienība tiks izslēgta no "La Liga".

Oficiālājā Spānijas futbola federācijas paziņojumā vēstīts: "Līgas disciplinārā tiesa ir pieņēmusi lēmumu izslēgt "Elche" CF no "La Liga" nākamajā sezonā. Klubam ir nenomaksātu nodokļu parādi ne tikai šajā, bet arī pagājušajā sezonā, kaut arī līgas vadība jau iepriekš izteikusi brīdinājumus un sodījusi šo organizāciju. Šāda rīcība ir pretrunā ar Spānijas sporta likumiem."

"Elche" atstāto vakanci aizpildīs basku vienība "Eibar", kas pagājušo sezonu noslēdza 18. vietā "La Liga" kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
Official Statement | News | Liga de Fútbol...
Elche relegated from La Liga over unpaid taxes,...


, 2015-06-05 19:36, pirms 9 gadiem
Eibar futbolistiem svētki
, 2015-06-05 20:23, pirms 9 gadiem
Visu sezonu Elche bija identiska situacija ar Italijas Parma tikai to neviens nepiemineja. Lai jau Eibar tiek tas prieks, uz parejos La Liga komandu fona vini bija pielidzinami setas klubam, bet tomer speja tureties pretim un vakt punktus, tiesa gan, tas bija sezonas sakuma lidz parejas komandas vinus saka uztver nopietni.
"Almeria" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma Sansevastjanā. Foto: Javier Etxezarreta/EPA/Scanpix

Basku komandas galotnēs izlaiž vadības un punktus cīņā par "La Liga" pirmo četrinieku

Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu 31. kārtas cīņu galotnēs pārsvaru pazaudēja gan nesen Karaļa kausu ieguvusī Bilbao "Athletic", gan pirmo sešinieku noslēdzošā Sansevastjanas "Real Sociedad".
Oreljēna Čuamenī precīzā sitiena mirklis. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
2

Madrides "Real" un Barselonai darba uzvaras pirms sadursmēm ar milžiem

Spānijas čempiones titula atgūšanai turpina tuvoties Madrides "Real", šovakar izbraukumā pieveicot (1:0) Karaļa kausa izcīņas finālā spēlējušo "Mallorca".
Antuāns Grīzmans ar komandas biedriem. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Dovbikam 17. vārti "La Liga" sezonā, "Atlético" atspēlējas un revanšējas Žironai

Spānijas "La Liga" futbola meistarsacīkšu 31. kārtas ievadā vadošo komandu duelī Madrides "Atlético" jau ceturtajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču atguvās un, pateicoties Antuāna Grīzmana diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 pārspēja "Girona".