Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Pikē: "Ja pamestu Spānijas izlasi, tas nozīmētu, ka izsvilpēji būtu uzvarējuši"

Agris Suveizda

Pikē: "Ja pamestu Spānijas izlasi, tas nozīmētu, ka izsvilpēji būtu uzvarējuši"
Žerārs Pikē
Foto: Reuters/Scanpix

Katalonijas superkluba "Barcelona" un Spānijas izlases centra aizsargs Žerārs Pikē piedalījās preses konferencē pirms parīt gaidāmās Pasaules kausa atlases spēles pret Albāniju. Galvenā tēma gan, protams, bija Katalonijas neatkarības kustība un nesenais Spānijas izlases treniņš, kas fanu svilpienu un apvainojumu - kuru adresāts bija Pikē - dēļ beidzās jau pēc 23 minūtēm.

"Kopš 15 gadu vecuma Spānijas izlasi esmu uzskatījis par ģimeni. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ esmu šeit. Mana atdeve nacionālajā izlasē ir maksimāla. Jūtos ļoti lepns par to, ka esmu šeit," sacīja Žerārs Pikē. "Pēc izsvilpšanas domāju par aiziešanu, un domāju, ka labākais, ko darīt, ir palikt. Aiziešana nozīmētu, ka tie cilvēki uzvarētu. Tie, kuri domā, ka labākais risinājums ir svilpt un aizvainot. Nedošu viņiem šādu prieku. Protams, ka tas bija grūts brīdis, jo nevienam nepatīk, ka fani ir pret viņu un uzņem ar šādu naidu. Nevienam nepatīk tikt apvainotam un izsvilptam. Domāju, ka tas man ir izaicinājums, un ticu, ka spēšu visu vērst par labu."

"Ir daudz cilvēku, kuri grib, lai es palieku. Ar dialoga palīdzību ir iespējams panākt sapratni. Esmu pārliecināts, ka, ja apsēstos un ar viņiem visiem izrunāties, tad viss būtu citādi," Pikē turpināja. "Spānijā ir daudz cilvēku ar atšķirīgu pozīciju, un sarunas procesā ir iespējams rast risinājumu. Gribētu, lai cilvēki ieklausītos un nodomātu: "Tas, ko viņš saka, ir saprātīgi." Un baumas par mūsu ķildu ar Serhio Ramosu ir tikai mīts. Jau 15 tūkstošus reižu esmu teicis, ka mēs fantastiski satiekam. Patiesībā mums pat būs kopīgs bizness."

"Nenožēloju to, ko pateicu svētdien. Visi esam cilvēki, un mums visiem ir savs viedoklis. Nav iespējams, ka mēs visi domātu vienādi. Es tikai pateicu, ka cilvēkiem vajadzētu būt tiesībām balsot. Pat neesmu ieņēmis nevienu no pozīcijām [par vai pret Katalonijas neatkarību]. Atbalstu, ka cilvēkiem ir tiesības balsot – gan par, gan pret. Daži uzskata, ka vajadzētu būt neatkarībai, daži uzskata, ka vajadzētu būt referendumam, daži uzskata, ka nekam nevajadzētu būt. Un visi trīs viedokļi ir atļauti," sacīja Pikē. "Politika visu bremzē, bet kādēļ gan es nevarētu izteikt savas domas? Saprotu tos spēlētājus, kuri neko negrib teikt. Mēs esam futbolisti, bet mēs esam arī cilvēki. Kādēļ gan žurnālists vai mehāniķis var izteikties, bet ne futbolists?"

Vaicāts, vai katalāņu sentiments nozīmē, ka viņam nevajadzētu spēlēt Spānijas izlasē, Pikē atbildēja noraidoši: "Nē. Un es teiktu vēl vairāk – un runa nav tikai par mani – teiktu, ka pat neatkarības aizstāvji varētu spēlēt Spānijas izlasē. Šobrīd nav nekādas citas nacionālās izlases [domāta Katalonijas izlase], un neviens nav pret Spāniju kā tādu. Spānija ir mūsu mājas, tās cilvēki ir lieliski, tāpēc kādēļ gan nevarētu spēlēt Spānijas izlasē? Atkārtoju: tagad runāju vispārīgi, nevis par sevi. Bet kādēļ gan ne? Mēs to reducējam līdz sentimentam, bet mēs šeit atrodamies, lai palīdzētu Spānijai uzvarēt."

Preses konferencei pārejot uz tiešiem jautājumiem, Pikē atbildes vairs nebija tik izvērstas: "Par ko es balsoju referendumā? Tas ir miljons dolāru vērts jautājums. Nevaru uz to atbildēt, jo nevaru atbalstīt vienu vai otru pusi, citādi zaudētu pusi savu līdzjutēju. Kuru izlasi pārstāvētu neatkarības gadījumā? Domāju, ka šis process ilgtu trīs četrus gadus gluži kā "Brexit" gadījumā. Tad man jau būtu 33 gadi, un neesmu par to lāga domājis." Pikē atzina, ka gan Spānija, gan Katalonija atdalīšanās gadījumā būtu zaudētājas un ka mūsdienu pasaule ir ļoti saistīta savā starpā un globalizēta – piemēram, pats savu ģimeni viņš raksturoja kā pa daļai kolumbiešus, libāniešus, katalāņus un spāņus.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

  +1 [+] [-]

, 2017-10-05 02:10, pirms 7 gadiem
galvenais lai nesaakas asins izlieshana,atdodiet Katalonijai pashnoteikshanaas tiesiibas,kuras atceela 2006.gadaa un buus miers

 +13 [+] [-]

, 2017-10-05 06:10, pirms 7 gadiem
Mazdrusciņ jau divkosis - tas nav normāli, ja spēlētājs reizē spēlē savas valsts izlasē un reizē aģitē pret savu valsti.

vai nu Tu esi Spānijas patriots un spēlē Spānijas izlasē, vai arī esi katalānis

  +3 [+] [-]

, 2017-10-05 08:10, pirms 7 gadiem
Ja arī situācija turpinās eskalēties, ne jau tikai Spānijas tiesībsargājošās iestādes un to agresivitāte būs pie vainas. Viss nav tik vienkārši un katalāņiem tik viennozīmīgi glaimojoši

Ja atnāk policists un saka, piemēram: "Jums jāpamet šī ēka, jo tajā notiek antikonstitucionāls referendums"... pilsonis atbild: "Nekur neiešu". Palūdz vēlreiz, situācija tāda pati + pievienojas lielāks skaits cilvēku. Protams, ka tur var viss pāraugt konfliktā. Tā taču galu galā ir policija, kas Tev palūdz nedaudz tomēr pakļauties
Neviens katalānis jau nav ar steku bakstīts par to, ka sēž mājās, vai kafejnīcā

Bet Pikē... pievienojos, ka nedaudz divkosis. Labi, var cilvēcīgi saprast, ka, kamēr nav jau tāda starptautiski atzīta Katalonijas izlase... kādēļ man jāpamet Spānijas izlase, ar kuru tik daudz sasniegts un kurai tik daudz esmu devis. Bet... nu ja publiski runā par to, ka esi katalānis un sevi par tādu uzskati, par to, ka Katalonija nav Spānija, par to ka katalāņi nav spāņi... nu rādi piemēru.
Kādreiz visi latvieši, kuri izstājās no PSRS izlasēm, spēja rādīt piemēru. Un arī PSRS brūkot (kas, protams, nav salīdzināms ar Spānijas-Katalonijas gadījumu), pasaule nemaz tā nesteidzās atzīt Latvijas atkārtoto neatkarību no sērijas "kurš pirmais".

  +2 [+] [-]

, 2017-10-05 09:25, pirms 7 gadiem
Žerār, tā turpini, kad būs Katalonijas izlasē, spēlēsi tajā.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-05 09:27, pirms 7 gadiem
DeMarcus:
Ja atnāk policists un saka, piemēram: "Jums jāpamet šī ēka, jo tajā notiek antikonstitucionāls referendums"... pilsonis atbild: "Nekur neiešu". Palūdz vēlreiz, situācija tāda pati + pievienojas lielāks skaits cilvēku. Protams, ka tur var viss pāraugt konfliktā. Tā taču galu galā ir policija, kas Tev palūdz nedaudz tomēr pakļauties
Neviens katalānis jau nav ar steku bakstīts par to, ka sēž mājās, vai kafejnīcā

Esi viens no retajiem, pie kura komentāriem skrienot pāri mazgadīgo izpausmēm apstājos un izlasu, bet nu šeit iebrauci auzās.
Sāc ar to, kādēļ referendumu aizliedz. Pikē šajā ziņā ir pilnīga taisnība, jo netiek dota iespēja balsot. Divkosīga ir šī rietumu pasaules demokrātija nevis Pikē. Katalāņi atšķirībā no Latvijas iepriekš ir balsojuši par vienotu Spāniju. Kāpēc gan katalānis nevarētu atbalstīt palikšanu Spānijas sastāvā, kā to izdarīja skoti nesenā referendumā? Vēl jājautā, Katalonijas netakarības virzītāju mērķi tiešām ir tik cēli? BET, fakts, ka Tev demokrātiskā sistēmā aizliedz paust viedokli, ir absurds. Vai Latvija būtu neatkarīga valsts, ja visi sēdētu mājās un kafejnīcās? Šādā situācijā tas nav iespējams, tādēļ vainot pretošanos policijai ir, piedod, stulbi. Jāņem vērā vēl tas, ka tie nebija vietējie policijas spēki.
Daudz jautājumu un kā vienmēr viss ir ne balts, ne melns, bet pa vidu. Ja Pikē paustu skaidru nostāju par labu vienai pusei, tad ņemot vērā viņa popularitāti nav šaubu, ka viņš kļūtu par lelli politisko intrigu vērpēju rokās.

     [+] [-]

, 2017-10-05 10:51, pirms 7 gadiem
vajadzeeja jau iet prom tomeer, tas varbuut liktu apdomaaties arii tiem svilpeejiem.
vienlaikus nesaprotu, kaapeec SC lietotaaji vinjam kaut ko paarmet par divkosiibu, Irbe arii speeleeja PSRS izlasee Atmodas laikaa. aizejiet, pasakiet Irbem, ka vinsh ir "mazdruscinj divkosis"

tagad interesanti buus, kas notiks, kad vinsh iesitiis vai pieljaus kaadu rupju kljuudu.

  -2 [+] [-]

, 2017-10-05 11:07, pirms 7 gadiem
laikam šakirai jau aizkaltusi

  +1 [+] [-]

, 2017-10-05 13:30, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Mazdrusciņ jau divkosis - tas nav normāli, ja spēlētājs reizē spēlē savas valsts izlasē un reizē aģitē pret savu valsti.
Viņš jau neaģitē, tikai pasaka, ka cilvēkiem jābūt iespējai balsot, ko Spānijas valdība mēģināja katalāņiem atņemt. Mēs skatāmies no sava redzespunkta, bet Katalonijas okupācija neizpaudās tik skarbi kā Latvijas okupācija, tāpēc arī katalāņiem nav/nebija tik liela naida pret spāņiem.

  +5 [+] [-]

, 2017-10-05 14:01, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: vajadzeeja jau iet prom tomeer, tas varbuut liktu apdomaaties arii tiem svilpeejiem.
vienlaikus nesaprotu, kaapeec SC lietotaaji vinjam kaut ko paarmet par divkosiibu, Irbe arii speeleeja PSRS izlasee Atmodas laikaa. aizejiet, pasakiet Irbem, ka vinsh ir "mazdruscinj divkosis"

tagad interesanti buus, kas notiks, kad vinsh iesitiis vai pieljaus kaadu rupju kljuudu.
Irbe kā pirmais zem PSRS karoga spēlēt arī atteicās. To gan kaut kā nepieminēji.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-05 14:55, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Irbe kā pirmais zem PSRS karoga spēlēt arī atteicās. To gan kaut kā nepieminēji.
Es runaajubpar Atmodu, vinjam ir veel 90.gada zelts ar PSRS; preciizu chempionaata norises laiku slinkums skatiities, bet peec logjikas tam bjja jaabuut pavasarim, varbuut pat peec neatkariibas deklaraacijas pienjemshanas. Mineeju Irbi, nevis Veetru vai Miglinieku, kaa patriota piemeeru. Ja situaacija eskaleesies un attiistiisies taalaak, ceru, ka Pikee riikosies taapat kaa Irbe.
Noveelu katalaanjiem briiviibu, lai arii tas var negatiivi ietekmeet manu miiljaako klubu. Ir lietas, kas ir svariigaakas par futbolu, un taas ir ne tikai zemenes un tukshas pudeles, mans emigraacijaa dirnoshais draugs

     [+] [-]

, 2017-10-05 15:21, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Irbe kā pirmais zem PSRS karoga spēlēt arī atteicās. To gan kaut kā nepieminēji.
Dīvains arguments. Arī Pikē vēl ir visas iespējas kļūt par pirmo, kurš atteiks Spānijas izlasei.

     [+] [-]

, 2017-10-05 17:27, pirms 7 gadiem
Gundars Vētra un Igors Miglinieks gan teica - mēs Čaļiem no PSRS izlases apsolījam, ka 1992 gada Olimpiādē spēlēsim PSRS (NVS) izlasē, un arī spēlēja, nevis kaut kāda Neatkarīgā LV!

     [+] [-]

, 2017-10-06 16:33, pirms 7 gadiem
Ar tādu minku pie sāniem es viņa vietā spēlētu LV izlasē, gan jau pilsonību iedotu.