Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Barselona par 18+12 miljoniem nopērk Firpo, "Juventus" oficiāli šķiras no talantīgā Kena

Barselona par 18+12 miljoniem nopērk Firpo, "Juventus" oficiāli šķiras no talantīgā Kena
Moize Kens. Foto: imago images/Insidefoto/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" paziņojis par Spānijas U21 izlases aizsarga Huniora Firpo pievienošanos komandai, bet Itālijas "Milan" iegādājusies Ismaelu Benaseru un Rafaelu Leau.

"Barcelona" meklēja konkurentu Džordi Albam aizsardzības kreisajā malā un panāca nozīmīgu vienošanos ar Seviljas "Real Betis", par 18+12 miljoniem eiro iegādājoties talantīgo Eiropas U21 čempionu Hunioru Firpo. Viņš Spānijas augstākajā līgā ir aizvadījis tikai divas nepilnas sezonas, bet iepriekšējā sezonā dominikāņu izcelsmes spēlētājs 24 mačos atzīmējās ar trim vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Ar 1+1 Firpo, kuram drīzumā apritēs 23 gadi, izcēlās tieši Barselonā, palīdzot "Real Betis" pārsteidzoši pārspēt titulētos sāncenšus ar 4:3.

Ja "Barcelona" ieguva talantīgu spēlētāju, tad Turīnas "Juventus" šķīrās no sava pašreiz perspektīvākā akadēmijas audzēkņa Moiza Kena, kurš nu spēlēs Premjerlīgas klubā "Everton". Lai arī sākotnēji tika baumots par 32+8 miljonu eiro lielu pārejas maksu, "Juventus" ziņo, ka klubs iekasēs vien 27,5+2,5 miljonus eiro. Arī cerētais punkts par iespēju atpirkt spēlētāju par noteiktu summu līgumā nav iekļauts. 19 gadus vecais kotdivuāriešu izcelsmes uzbrucējs novembrī debitēja Itālijas izlasē, kurā trīs spēlēs ir guvis divus vārtus, bet A sērijā viņš 13 spēlēs, tikai piecreiz izejot sākumsastāvā, atzīmējās ar sešiem vārtiem.

Divus darījumus, par kuriem tika baumots jau ilgi, beidzot noslēgusi arī "Milan". Par 16 miljoniem eiro no "Empoli" iegādāts alžīriešu balsta pussargs Ismaels Benasers, kurš tika atzīts par Āfrikas Nāciju kausa vērtīgāko spēlētāju. Francijā dzimušais un uzaugušais Benasers ir spēlējis Francijas un Itālijas otrajās līgās un Anglijas U23 čempionātā, bet augstākajā līmenī aizvadīja tikai pirmo sezonu, "Empoli" rindās piedaloties 37 spēlēs. Savukārt par 30 miljoniem milānieši nopirka 20 gadus veco "Lille" portugāļu uzbrucēju Rafaelu Leau, kurš debijas sezonā Francijas čempionātā 24 spēlēs guva astoņus vārtus. Pretējā virzienā par pieciem miljoniem eiro devās 19 gadus vecais portugāļu aizsargs Tjagu Džalu.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...
https://www.juventus.com/it/news/ne...
https://www.acmilan.com/it/news/med...


, 2019-08-04 22:06, pirms 5 gadiem
Ideaals pirkums Barcai,aizsardziiba un videejaa liinija beidzot nokomplekteeta.Tagad atliek tikai nomest lieko balastu,Neimaars jau buutu izraadiishanaas.
, 2019-08-04 22:13, pirms 5 gadiem
Žēl, ka Juve pārdeva Kīnu. Šķita lietaskoks.
, 2019-08-04 22:14, pirms 5 gadiem
Divaini ka Juve atdod savu talantu vidusmera komandai Anglija..bet Anglijas premjerlīga ir premjerlīga..katra sapnis!
, 2019-08-04 22:18, pirms 5 gadiem
Nu par Kīnu biju gaidijis ko vairak.
, 2019-08-05 09:17, pirms 5 gadiem
Kenam varēja dot iespēju.
, 2019-08-05 11:51, pirms 5 gadiem
Labi vien ir. Puikam vajag vairāk spēlēt. Varbūt izsitīsies kā Lukaku. Abi vienāda stila uzbrucēji.
, 2019-08-05 18:05, pirms 5 gadiem
Šuvpeidza, tu speciāli kropļo uzvārdus, lai vairāk komentāri pie taviem rakstiem?
Brazīlijas izlases uzbrucējs Vinisiuss. Foto: Zumapress/Scanpix
25

Vinisiuss izplūst asarās un apgalvo, ka rasisma dēļ zaudē vēlmi spēlēt futbolu

Otrdien savstarpējo draudzības spēli aizvadīs Spānijas un Brazīlijas futbola izlases. Pirmsspēles preses konferencē Madrides "Real" uzbrucējam Vinisiusam tika uzdots jautājums par saskaršanos ar rasismu Spānijā. Brazīlijas futbolists, atbildot uz jautājumu, izplūda asarās un atklāja, ka zaudē motivāciju turpināt spēlēt.
Koke. Foto: Atlético de Madrid

Visu karjeru "Atletico" rindās pavadījušais kapteinis Koke pagarina līgumu

LETA. Spānijas futbola čempionātā "La Liga" šobrīd piekto vietu ieņemošā Madrides "Atletico" uz vēl vienu sezonu pagarinājusi līgumu ar vienības kapteini Horhi Resureksjonu Merodio jeb Koki.
Dani Alvess. Foto: AFP/Scanpix
2

Bijušais Brazīlijas un "Barcelona" futbolists Alvess pret drošības naudu atbrīvots no cietuma

LETA--AFP. Bijušais Brazīlijas futbola izlases spēlētājs Dani Alvess, gaidot pārsūdzēšanu, trešdien tika atbrīvots no apcietinājuma pret drošības naudu viena miljona eiro apmērām, pavēstīja Barselonas tiesa.