Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" bijušo prezidentu apsūdz par nelegāli iegādātu orgānu Abidāla aknu transplantācijai

Andrejs Siliņš

"Barcelona" bijušo prezidentu apsūdz par nelegāli iegādātu orgānu Abidāla aknu transplantācijai
Sandro Rosels
Foto: Reuters / Scanpix

Jauns skandāls pāršalcis Spānijas klubu futbolu - aktuālās čempionvienības "Barcelona" bijušais prezidents Sandro Rosels esot nelegālajā tirgū iegādājies aknu bijušajam komandas spēlētājam, Francijas futbolistam Erikam Abidālam.

2012. gadā Abidālam, kurš tobrīd bija viens no komandas aizsargiem, veica aknu transplantāciju pēc tam, kad tajās tika atrasts audzējs. Mediji Spānijā nākuši klajā ar apgalvojumu, ka transplantācijai nepieciešamo orgānu kluba tā laika prezidents Rosels esot iegādājies nelegālajā tirgū. Klubs šodien izplatītajā paziņojumā visas apsūdzības noraida.

"Klubu satriekusi izplatītās informācijas neprecizitāte par tik jūtīgu tematu," teikts paziņojumā. Informāciju jau paspējis noliegt arī pats bijušais futbolists, kā arī slimnīca, kurā sarežģītā operācija tika veikta.

2017. gadā Rosels tika arestēts, tiekot turēts aizdomās par naudas atmazgāšanu. Rosels kluba prezidenta amatā bija no 2010. līdz 2014. gadam. Rosela darbības laikā klubs iegādājās tādas zvaigznes kā Adriano, Žordi Alba, Alekss Songs, Havjers Maskerāno, Aleksiss Sančess, Sesks Fabregass un Neimārs.

Tieši Neimāra iegādes procedūrā fiksētie pārkāpumi bija iemesls Rosela apcietināšanai. Tāpat Rosels apsūdzēts par naudas atmazgāšanu darījumā, kurā tika pārdotas televīzijas tiesības uz Brazīlijas izlases mačiem. Par pēdējo izvirzīta arī apsūdzība un Roselam būs jāstājas tiesas priekšā.

Abidāls "Barcelona" pievienojās 2007. gadā, pārnākot no franču "Lyon". Komandā Abidāls pavadīja sešas sezonas, 2013. gadā pārgāja uz "Monaco", bet spēlētāja karjeru noslēdza 2014. gadā "Olympiacos" rindās Grieķijā. Šobrīd 38 gadus vecais Abidāls ir "Barcelona" tehniskais sekretārs.

Izmantotie resursi:
https://www.elconfidencial.com/

     [+] [-]

, 2018-07-04 16:24, pirms 6 gadiem
tiem medijiem nav ne kaada goda,vienalga ko uzrakstiit un pateikt,galvenais tik lai paardoshanas apjomi palielinaatos,par paareejiem vinjiem nospljauties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja