Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Arī "Sevilla" grauj, strauji pietuvojoties Spānijas kausa finālam

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Arī "Sevilla" grauj, strauji pietuvojoties Spānijas kausa finālam
Kevins Gameiro
Foto: AP/Scanpix

Šodien Spānijas futbola kausa izcīņas pusfināla pirmajā spēlē "Sevilla ar 4:0 sagrāva "Celta", stipri pietuvojoties kausa finālam, kurā par 99.99% būs jātiekas ar "Barcelona".

Vakar "Barcelona" ar 7:0 sagrāva "Valencia", bet šodien tika gaidīta krietni līdzīgāka cīņa - "Sevilla" pret "Celta", kura iepriekšējā kārtā prata izsist spēcīgo Madrides "Atletico". Arī Spānijas čempionāta tabula rādīja, ka šodienas pretinieki ir vērtējami līdzvērtīgi - "Sevilla" 5.pozīcija, "Celta" 7.pozīcija, turklāt abas šķir tikai divi punkti. Spānijas čempionāta savstarpējā mačā "Celta" izbraukumā pat prata uzvarēt Sevilju ar 2:1, tomēr šovakar tai pašā stadionā cieta pamatīgu sakāvi.

Lai gan vairums vārtu tika gūti 2.puslaikā, pietiekami izšķiroši notikumi risinājās arī pirmajās 45 minūtēs. "Sevilla" piederēja pārsvars, un 28.minūtē tā nopelnīja 11 metru soda sitienu, taču Kevina Gameiro izpildīto pendeli lieliskā stilā atvairīja "Celta" vārtsargs Rubens Blanko. Savukārt drīz pēc tam divas fantastiskas iespējas neizmantoja "Celta" - vienu no tām izmantojot, viesi būtu ielikuši labus pamatus ne tikai šajā mačā, bet arī divu spēļu summā... Tomēr pēc centra aizsarga Serhio Gomesa Solas sitiena ar galvu bumba trāpīja pa pārliktni, savukārt nedaudz vēlāk pēc čīlieša Fabiana Oreljanas asa sitiena pa apakšu bumba aizsvilpa garām tukšajam vārtu stūrim.

Lai gan nekas neliecināja par iespējamu sagrāvi, "Sevilla" sodīja bargi. Vispirms 1.puslaika pēdējā minūtē franču centra aizsargs Adils Ramī guva vārtus ar galvu, ļoti precīzi trāpot pašā stūrītī, bet izšķirošo triecienu deva pendeli nerealizējušais Gameiro, kurš 2.puslaika vidū četru minūšu laikā pievienoja vēl divus vārtus. "Celta", gūstot vārtus izbraukumā, joprojām varēja atjaunot intrigu divu spēļu summā, bet sanāca otrādi - 89.minūtē "Sevilla" panāca graujošo 4:0, izceļoties dāņu pieredzējušajam spēlētājam Mihaelam Kronam Deli, kurš panākumu svinēja rezervēti, jo iepriekšējās trīs sezonās pārstāvēja tieši "Celta".

Tādējādi abos pusfināla pāros atbildes mači, kas notiks jau pēc nedēļas, uzskatāmi par formalitāti. Savukārt fināls, kurā, ja nenotiks brīnumi, tiksies "Barcelona" un "Sevilla", notiks 21.maijā. "Barcelona" ir titula turētāja un visbiežākā uzvarētāja (27 tituli), kamēr "Sevilla" šai rādītājā ieņem 7.vietu ar pieciem tituliem - pēdējais iegūts 2010.gadā, kad finālā ar 2:0 tika pārspēts "Atletico". Pēc tam "Sevilla" finālā vairs nav pratusi iekļūt, bet šobrīd tam ir ļoti tuvu.

Spānijas kausa izcīņa, pusfināli

Pāris1.spēle2.spēleSumma
Barcelona - Valencia7:0
Sevilla - Celta4:0

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 23:41, pirms 8 gadiem
Seviljai peedeejie triis vaarti kaa no koppapiira,no centra pamet bumbu uz priekshu uzbruceejam un tas vienkaarshi noskrien aizsargus un iziet viens pret viens,Celtas aizsardziiba vienkaarshi caurstaigaajamaa seeta shovakar

     [+] [-]

, 2016-02-05 00:48, pirms 8 gadiem
fināls jau skaidrs