Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Kike Setjēns: "Kas esmu, lai mācītu Mesi spēlēt futbolu?"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Kike Setjēns: "Kas esmu, lai mācītu Mesi spēlēt futbolu?"
Kike Setjēns. Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Spānijas futbola granda "Barcelona" treneris Kike Setjēns pastāstījis, cik sarežģīti ir trenēt vienu no visu laiku labākajiem pasaules futbolistiem Lionelu Mesi. Treneris, kurš šobrīd ir bez darba, atklāja, ka tādiem spēlētājiem kā Mesi ir grūti kaut ko mācīt, jo viņi ir piedzīvojuši visu savā karjerā.

"Pasaulē ir spēlētāji, kurus trenēt ir sarežģīti," Sentjēns teica intervijā Spānijas laikrakstam "El Pais". "Ir jāatceras, ka viņš ir labākais spēlētājs vēsturē, kas es esmu, lai viņam kaut ko mācītu, vai censtos viņu mainīt? Es neko nevaru darīt, ja klubā viņš ir tādā statusā kā šobrīd."

"Tas nav vienkārši spēlētājs. Viņa situāciju varētu salīdzināt ar Maikla Džordana situāciju, ko varēju lieliski redzēt dokumentālajā filmā "The Last Dance"," Sentjēns turpināja. "Mesi ir ļoti rezervēts, bet viņš liek tev redzēt lietas tā, kā viņš tās redz. Viņš runā maz, bet viņa skatiens visu izsaka. Zinu, ka viņš var panākt to, ka treneri atlaiž no darba.

Mesi ir visu laiku labākais. Protams, ka ir bijuši arī citi lieliski spēlētāji, ar lieliskiem sasniegumiem, bet ne visiem ir bijis tik stabils sniegums tik ilgu laika posmu. Vadot "Barcelona", es nebiju es pats, nevarēju darīt to, ko gribētu. Protams, ka varēju pieņemt drastiskus lēmumus, bet tie neatrisinātu komandas problēmas tik īsā laika posmā, kāds man tika dots."

Setjēns Katalonijas klubu vadīja no 2020. gada 19. janvāra līdz 14. augustam. Speciālista pēdējā spēle pie "Barcelona" stūres bija Čempionu līgas ceturtdaļfinālā pret Minhenes "Bayern", kura tika zaudēta ar rezultātu 2:8.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/b...

     [+] [-]

, 2020-11-02 11:33, pirms 3 gadiem
Lielākā daļa izcilu spēlētāju arī citos sporta veidos ir cacas ar milzīgu ego. kaut mazākā nianse neapmierina, viss, atlaižam treneri. Spilgts piemērs ir Lebrons karalis Džeimss.
Nāk prātā tikai Dirks Novickis, kas būtībā ir izcils spēlētājs, HOF noteikti, kas visu karjeru ir bijis nesavtīgs un vienmēr domājis par komandu un kopīgajiem sasniegumiem, nevis tikai es, es un es...

     [+] [-]

, 2020-11-02 11:39, pirms 3 gadiem
es gan ieteiktu palasīt orģinālu nevis autora tulkojumu, jo piemēram šādu rindu:
Zinu, ka viņš var panākt to, ka treneri atlaiž no darba.
- pat Marcas rakstā atrast nevar.

     [+] [-]

, 2020-11-02 11:40, pirms 3 gadiem
Setjens ļoti precīzi raksturo situāciju salīdzinot Messi ar Džordanu, un abu šo spēlētāju lomu savās komandās. Vienīgi ļoti ceru, ka Barsa tik strauji neregresēs, kad tas aizies prom no šīs komandas, kā tas bija ar Bulls, kad no šīs komandas aizgāja Džordans.

  -2 [+] [-]

, 2020-11-02 11:43, pirms 3 gadiem
Onka rakstīja: es gan ieteiktu palasīt orģinālu nevis autora tulkojumu, jo piemēram šādu rindu:
Zinu, ka viņš var panākt to, ka treneri atlaiž no darba.
- pat Marcas rakstā atrast nevar.
Nezinu kā ar treneru atlaišanu, bet tu taču nenoliegsi, ka galvenais iemesls kāpēc Bartomeu atkāpās bija konflikts ar Messi, un viss pārējais bija sekundārs.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-02 11:49, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nezinu kā ar treneru atlaišanu, bet tu taču nenoliegsi, ka galvenais iemesls kāpēc Bartomeu atkāpās bija konflikts ar Messi, un viss pārējais bija sekundārs.
Bartamaeu atkāpās tāpēc, ka bija savāktas balsis par neuzticības balsojumu, ko savukārt Katalonijas municipalitāte atļāva šādu balsojumu veikt pat panedēmijas ietvaros. Bartameu savukārt konfikts ar Messi ilgst jau vairāk kā gadu - un pat vasarā, un pat mēnesi atpakaļ iespēja par atkāpšanos tika izslēgta.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-02 11:54, pirms 3 gadiem
Onka rakstīja: Bartamaeu atkāpās tāpēc, ka bija savāktas balsis par neuzticības balsojumu, ko savukārt Katalonijas municipalitāte atļāva šādu balsojumu veikt pat panedēmijas ietvaros. Bartameu savukārt konfikts ar Messi ilgst jau vairāk kā gadu - un pat vasarā, un pat mēnesi atpakaļ iespēja par atkāpšanos tika izslēgta.
Nu, bet kāpēc šīs balsis tika savāktas.
Jā, ilga vairāk kā gadu viņa konflikts ar Messi, bet tas kas notika starpsezonā pielika punktu līdzjutēju pacietībai.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-02 11:55, pirms 3 gadiem
Gribi trenēt komandu bez zvaigznēm? Vēlies, lai katram spēlētājam tev būtu, ko iemācīt katru dienu? Nāc uz Latvijas izlasi!

  -1 [+] [-]

, 2020-11-02 12:11, pirms 3 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Lielākā daļa izcilu spēlētāju arī citos sporta veidos ir cacas ar milzīgu ego. kaut mazākā nianse neapmierina, viss, atlaižam treneri. Spilgts piemērs ir Lebrons karalis Džeimss.
Nāk prātā tikai Dirks Novickis, kas būtībā ir izcils spēlētājs, HOF noteikti, kas visu karjeru ir bijis nesavtīgs un vienmēr domājis par komandu un kopīgajiem sasniegumiem, nevis tikai es, es un es...
Novickis izturēja 2006, 2007 pazemojumus, palika komandā un izcīnīja titulu!

  -1 [+] [-]

, 2020-11-02 12:14, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Gribi trenēt komandu bez zvaigznēm? Vēlies, lai katram spēlētājam tev būtu, ko iemācīt katru dienu? Nāc uz Latvijas izlasi!
Atcerējos par to bezdarbnieku plakātu
Tu saki nav lemts? Mēs sakām- tu vari būt par izlases treneri

     [+] [-]

, 2020-11-02 12:42, pirms 3 gadiem
M , 11:55, pirms 41 minūtes
Gribi trenēt komandu bez zvaigznēm? Vēlies, lai katram spēlētājam tev būtu, ko iemācīt katru dienu? Nāc uz Latvijas izlasi!

Bija laiki, kad LV futbolā valdīja Guntis
Tagad LV futbolā vienpersoniski valda Dainis ar saviem pakalpińiem lašenko un tamlīdzīgiem
Tā ka tikt izlases vadībā citam nav lemts