Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas premjers sagaida drīzu "LaLiga" atgriešanos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Spānijas premjers sagaida drīzu "LaLiga" atgriešanos
Karims Benzemā un Toni Kross. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas valdība devusi atļauju no pirmdienas futbola klubiem atsākt treniņus. Premjerministrs Pedro Sančess izteicies, ka sagaida drīzu "LaLiga" atsākšanos.

Spānijas valdības sagatavotajā plānā pirmdien stāsies spēkā nultā fāze, kas paredz individuālu treniņu atsākšanos. Savukārt klubu treniņu centru atvēršana iekļauta pirmajā fāzē, kas stāsies spēkā 11. maijā jeb aiznākamajā pirmdienā. Futbolistiem būs jārēķinās ar stingriem drošības pasākumiem, lai izvairītos no uzliesmojuma otrā viļņa.

Pagaidām "LaLiga" nav nākusi klajā ar konkrētu datumu, kad plānots atsākt sezonu, bet izskanējis variants par spēļu sākšanos jūnija vidū. "Ceram, ka līgas un federācijas jau drīz nāks klajā ar saviem lēmumiem," teica Pedro Sančess. Līdz šim Spānijā bijuši visnotaļ stingri ierobežojumi.

"Komandu sporta veidos esam devuši atļauju aizvadīt individuālos treniņus, un ceram, ka sporta atgriešanās notiks tuvākajā laikā. Protams, ka vispirms mačus redzēsim televīzijā, nevis stadionos," norādīja Spānijas premjers.

Spānijas čempionātā aizvadītas 27 no paredzētajām 38 kārtām. Vadībā atrodas "Barcelona", kas par diviem punktiem apsteidz Madrides "Real", kaut zaudēja nesenākajā savstarpējā duelī. Trešo ("Sevilla") līdz septīto ("Valencia") vietu šķir tikai pieci punkti, taču līderu duets atrāvies stabilā vadībā.

Spānija ir viena no vissmagāk skartajām valstīm. Pēdējo 24 stundu laikā miruši vēl 276 cilvēki, kopējam skaitam sasniedzot 25 tūkstošus. Taču pirms mēneša vienā dienā mira 900 cilvēki.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...