Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Valke: "FIFA bija gatava Ganas spēlētājiem personīgi samaksāt prēmijas"

Agris Suveizda

Valke: "FIFA bija gatava Ganas spēlētājiem personīgi samaksāt prēmijas"
No Ganas izlases izslēgtais pussargs Salijs Muntari (nr. 11)
Foto: AFP/Scanpix

FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valke atklāja, ka bija gatavs palīdzēt atrisināt finansiālo situāciju Ganas izlases iekšienē un ka FIFA gatavojās garantēt prēmiju izmaksu katram spēlētājam personīgi.

"Spēlētājiem ir tiesības saņemt savu naudu, bet to būtu daudz vienkāršāk izdarīt ar bankas pārskaitījuma palīdzību," sacīja Žeroms Valke. "Arī fakts, ka nauda tika saņemta skaidrā, ir skumjš, jo manā rīcībā bija kopija no vienošanās starp nacionālo asociāciju un spēlētājiem, ka nauda no FIFA ar bankas pārskaitījuma palīdzību tiks ieskaitīta spēlētāju personīgajos kontos, un es biju gatavs parakstīt vēstuli."

"FIFA būtu nodrošinājusi, ka spēlētāju prēmiju nauda tiktu atskaitīta no kopējās naudas, kas [pēc finālturnīra beigām] tiktu samaksāta nacionālajai asociācijai," Valke turpināja. "Turpmākajos Pasaules kausos prasīsim nacionālajām asociācijām informēt mūs par to, kādas vienošanās ir panāktas ar spēlētājiem, lai nodrošinātos, ka tamlīdzīgas epizodes vairs nekad nenotiktu."

Ganas izlases spēlētāji pirms izšķirošās spēles pret Portugāli (1:2) draudēja neiziet laukumā, ja nesaņems nesamaksātās prēmijas par līdzšinējām finālturnīra spēlēm. Tā kā FIFA valstu federācijām prēmijas izmaksās tikai pēc finālturnīra beigām, nācās iejaukties arī Ganas valdībai, kas uz Brazīliju skaidrā naudā atveda trīs miljonus ASV dolāru jeb 2.2 miljonus eiro.

Pirms finālturnīra līdzīgs skandāls izcēlās arī Kamerūnas valstsvienībā, bet nule trenēties atteicās Nigērijas spēlētāji, kas par prēmijām konfliktēja arī pirms gada Konfederāciju kausa izcīņā. Starp spēlētājiem un federāciju esot domstarpības ne tikai par prēmiju izmaksu, bet arī par to lielumu. Kā ziņo BBC, spēlētāji uzskatot, ka viņi varētu saņemt 15 tūkstošus ASV dolāru (11 tūkstošus eiro) mazāk, nekā, viņuprāt, ir nopelnījuši.

Proti, problēma esot tajā, ka varētu pastāvēt divi iespējamie varianti par prēmiju lielumu. Pirmais – spēlētāji saņemtu desmit tūkstošus dolāru (7.3 tūkstošus eiro) par uzvaru pār Bosniju un Hercegovinu (1:0), kā arī piecus tūkstošus dolāru (3.7 tūkstošus eiro) par neizšķirtu pret Irānu (0:0), un otrais – spēlētāji saņemtu 30 tūkstošus dolāru (22 tūkstošus eiro) par iekļūšanu astotdaļfinālā. BBC vēsta, ka turpmākie treniņi netiks boikotēti. Pirms astoņiem gadiem Vācijā līdzīgs skandāls naudas dēļ izcēlās arī Togo valstsvienībā.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - World Cup 2014: Fifa 'tried to...
BBC Sport - World Cup 2014: Nigeria assured by...

  -3 [+] [-]

, 2014-06-28 08:52, pirms 10 gadiem
Tie nigeri taču ir klauni. Iedodiet jebkurai LV amatieru komandai Ganas pilsonību un nozipās to turnamentu. Bez boikotiem.Ja nu vienīgi bezmaksas alu paprasītu.

     [+] [-]

, 2014-06-28 08:53, pirms 10 gadiem
One World One Play
: ))))

  +3 [+] [-]

, 2014-06-28 09:03, pirms 10 gadiem
Ko var pi*ties dēļ tam prēmijām negribat nebraucaut vispar tur āfrīkā atrasto s komandas kas nokapātu bez prēmijām

     [+] [-]

, 2014-06-28 12:06, pirms 10 gadiem
kā man bra4ka teica,ka āfrikāņi plēšas pēc naudas jo tā ir āfrika,korupcija and stuff like that.Baidās ka nauda līdz viņiem nenonāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-28 14:51, pirms 10 gadiem
gezis rakstīja: kā man bra4ka teica,ka āfrikāņi plēšas pēc naudas jo tā ir āfrika,korupcija and stuff like that.Baidās ka nauda līdz viņiem nenonāks.
mani gan vairāk interesē, kāpēc prasība bija tieši skaidrā naudā nolikt, nevis uz kontu. gan jau tur apakšā atkal ir kaut kādas shēmas ar naudas atmazgāšanām, utt.