Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Del Boske: "Zaudējums Nīderlandei bija pārāk smaga nasta"

Rolands Eliņš

Del Boske: "Zaudējums Nīderlandei bija pārāk smaga nasta"
Visente del Boske vēl nezina, vai atkāpsies no amata
Foto:AFP/Scanpix

Pašreizējās pasaules čempiones futbolā Spānijas pārstāvji pēc zaudējuma Čīlei, kas nozīmēja neizkļūšanu no grupas, centās meklēt pozitīvo, tiesa, treneris Visente del Boske neizslēdza savas atkāpšanās iespēju. Savukārt Čīles uzbrucējs Arturo Vidals paziņoja, ka viņa izlase var kļūt par šī Pasaules kausa lielāko pārsteigumu.

Čīles treneris Horhe Sampaoli bija ļoti apmierināts ar savu izlasi, kura vakardienas mačā ar 2:0 pieveica Spāniju un nodrošināja vietu nākamajā kārtā: ”Mēs spēlējām ļoti intensīvi, drosmīgi, un tas arī ir uzvaras iemesls. Pieveikts ir patiešām spēcīgs pretinieks un esam astotdaļfinālā iekļuvuši daudz ātrāk nekā cerējām, līdz ar to esam patiešām priecīgi.”

„Protams, jau domājam par turnīra turpinājumu,” pēcspēles konferencē turpināja Sampaoli. „Zinām, ka, ja būs jāspēlē pret Brazīliju, tad tas būs mačs pret mājinieku atbalstītu komandu. Ja neuzvarēsim Nīderlandi, visticamāk, tieši pret brazīliešiem arī spēlēsim. Taču netaisos mainīt Čīles izlases spēles stilu mačā pret Nīderlandi – mums jāspēlē uz uzvaru.”

Čīles līderis Arturo Vidals abas PK spēles aizvadījis ar traumu, taču Sampaoli uzsver viņa cīņassparu un spēcīgo personību, cerot, ka Vidals būs ierindā arī pret Nīderlandi. Pats Vidals gan atzinis, ka jūtas lieliski, un spēris arī soli tālāk: „Mums ir jauna komanda ar lielu uzvaras kāri. Mēs varam nokļūt ļoti tālu un kļūt par Pasaules kausa pārsteigumu.”

Spānijas izlases vārtsargs Ikers Kasiljass savukārt nezināja pateikt, vai viņa karjera izlasē ir noslēgusies: „Nezinu, vai šīs ir manas pēdējās spēles Spānijas sastāvā, tiešām nezinu. Trenerim jāpieņem šis lēmums, un mēs visi to cienīsim. Taču šī spēlētāju grupa nevar noslēgt karjeru šādā veidā!”

„Vai tas ir ēras gals? Nav īstais brīdis par to runāt,” turpināja Kasiljass. „Arī mūsu pretinieki sniedza lielu ieguldījumu mūsu atstāšanā apakšgrupā. Realitāte ir tāda, ka mums ir vairāki spēlētāji vecāki par 30 gadiem, taču tas nedrīkst būt attaisnojums. Šobrīd mūsu uzdevums ir noslēgt turnīru ar uzvaru pār Austrāliju.”

„Zaudējums Nīderlandei bija pārāk smaga nasta,” sacīja Visente del Boske, Spānijas galvenais treneris. „Uzsākām spēli pārāk kautrīgi, nebijām pietiekami drosmīgi, ko es nebiju paredzējis. Iespējams, tas pirmā zaudējuma dēļ. Skaidrs, ka Čīle to izmantoja un spēlēja agresīvi. Otrajā puslaikā nedaudz pielikām, taču veiksme nebija mūsu pusē. Kāda būs mūsu zelta paaudzes nākotne? Nedomāju, ka šobrīd to var apspriest.” Del Boske gan nav izslēdzis iespēju atkāpties no amata, taču norādījis, ka vēlas nedaudz apdomāties un paraudzīties uz lietām ar vēsu prātu. Treneris arī neatvainojās par izlases sniegumu, jo uzskatīja, ka tā centusies un cīnījusies, taču spēlē pietrūkusi dzirkstelīte.

Otrajā puslaikā laukumā tika sūtīts arī uzbrucējs Fernando Toress, taču arī viņam neizdevās ko mainīt rezultātā. Pēc spēles Toress atzinis, ka „ne vienmēr izdodas uzvarēt”, taču „tagad varam pavērties atpakaļ pagātnē un ieraudzīt, ko jau izdevies sasniegt”.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
Goal.com
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

  +2 [+] [-]

, 2014-06-19 09:00, pirms 10 gadiem
Nu nez vai tā ir atruna,viņi visi ir profesionāļi un jāmāk saņemties.Vienkārši Čīle noskrēja Spāņus!

  +7 [+] [-]

, 2014-06-19 09:02, pirms 10 gadiem
tā nav atruna, vajadzēja uz varēt vakar Čīli, un tad Austrāliju un varētu turpināt spēlēt 1/8 finālā. Boske vienkārši nebija šā PČ komandas treneris kas varēja pavilkt izlasi...

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 10:18, pirms 10 gadiem
gggg rakstīja: Nu nez vai tā ir atruna,viņi visi ir profesionāļi un jāmāk saņemties.Vienkārši Čīle noskrēja Spāņus!
Bet no vienas puses, šeit nav nekāds Virslīgas čempionāts, tas tomēr ir Pasaules kauss kurā no viņiem gaida tikai un vienīgi uzvaru, tas zaudējums tik tiešām varēja kautko atstāt uz šo spēli, 3 lielie tituli pēc kārtas un pēkšņi viena sakāve. Bet nu uzvarēja labākais, Čīles izlase demonstrē fantastisku futbolu

  +4 [+] [-]

, 2014-06-19 10:27, pirms 10 gadiem
Spānijas panākumu atslēga līdz šim bija lieliskā pussargu līnija- Alonso, Xavi, Ijesta, Fabregas un citi. Šajā čempī Xavi nav, Fabregas un Injesta aizvadījuši vājas sezonas šeit arī neko nerāda.

Aizsardzībā jūtams Puyola trūkums un uzbrukumā Viljas, kurš allaž uguņo izlases rindās.

     [+] [-]

, 2014-06-19 10:54, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Spānijas panākumu atslēga līdz šim bija lieliskā pussargu līnija- Alonso, Xavi, Ijesta, Fabregas un citi. Šajā čempī Xavi nav, Fabregas un Injesta aizvadījuši vājas sezonas šeit arī neko nerāda.

Aizsardzībā jūtams Puyola trūkums un uzbrukumā Viljas, kurš allaž uguņo izlases rindās.
Es neesmu īsti iedziļinājies Spānijas lazaretē, bet nu man Xavi un Vilja rādījās uz soliņa visai dzīvelīgi. Vispār nesaprotu, kādus 8 -10 gadus Xavi bijis labāks par Injestu, bet te izdomā, ka nē, tomēr nav tā, sviests kaut kāds.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 10:57, pirms 10 gadiem
Nu baigi žēl, nekad neesmu bijis Spānijas atbalstītājs, bet tomēr veselai paaudzei šis pēdējais tāda līmeņa turnīrs

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 12:32, pirms 10 gadiem
Paaraak kautriigi - ko tad pats tik bailiigi uzsaaka speeli ar 2 aizsardziibas pussargiem. Vismaz Chavi regress ar atstaashanu malaa pret Chiili ir oficiaali apstiprinaats, bet kapec pret tik dinamisku komandu jaalaizh blakus Busketsam aatrumu zaudeejushais Alonso?

     [+] [-]

, 2014-06-19 12:38, pirms 10 gadiem
Muļķības. Pret Čīli bija iespēja turpināt šo čempionātu,bet tā tika neizmantota!

     [+] [-]

, 2014-06-19 14:24, pirms 10 gadiem
DOGE rakstīja: Sakas atrunas
Nu gan bilditi ieliki... ;D

     [+] [-]

, 2014-06-19 16:09, pirms 10 gadiem
Un uzminiet kurš vairs nevadīs Spānijas izlasi

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 16:57, pirms 10 gadiem
DRex27 rakstīja: Un uzminiet kurš vairs nevadīs Spānijas izlasi
Kam interesē, del Boske tāpat ir sasniedzis tik, cik pārējie treneri, izņemot Skolāri, kopā ņemot.

     [+] [-]

, 2014-06-19 17:25, pirms 10 gadiem
Spāņiem vispār uzbrucēju nav divās spēlēs 1 gols tas pats ne no spēles. +vēl Ikars feiloja, jau kādu pus gadu nestabīli spēlē viņš.

     [+] [-]

, 2014-06-19 18:43, pirms 10 gadiem
arcsin90 rakstīja: Kam interesē, del Boske tāpat ir sasniedzis tik, cik pārējie treneri, izņemot Skolāri, kopā ņemot.
Tieši tā. Viņš ir vienīgais treneris pasaulē, kas vinnēja PK, Euro un ČL.

     [+] [-]

, 2014-06-19 19:31, pirms 10 gadiem
Del Boskem ir milzīgs atbalsts federācijā. Izskatās, ka spāņi netaisās norakt treneri par to, ka likme uz dziestošajām, bet sevi pierādījušajām zvaigznēm šoreiz bija galīgi garām.

Acīmredzot ir patiesība, ka jo izcilāka ir konkrētā paaudze izlasē, jo tai sekojošā paaudžu maiņa ir skarbāka. Nezinu, kādas futbolā ir sakarības starp jaunatnes futbola un lielās izlases panākumiem, bet ESP ir uzvarējusi arī pēdējos divus Eiropas U21 čempionātus. Tā, kā del Boskem nākotnē varētu būt ne tikai darbs, bet arī materiāls ar ko strādāt.