Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sautgeits par līderu palikšanu rezervē: "Būtu drausmīgi, ja Keins dabūtu traumu"

Sautgeits par līderu palikšanu rezervē: "Būtu drausmīgi, ja Keins dabūtu traumu"
Garets Sautgeits
Foto: PA Wire/Scanpix

2018. gada Pasaules kausā Anglijas izlase vakar piedzīvoja pirmo zaudējumu, ar 0:1 piekāpjoties beļģiem un grupā ierindojoties otrajā vietā. Komandas galvenais treneris Garets Sautgeits, salīdzinot ar iepriekšējiem mačiem, sastāvā veica astoņas izmaiņas.

"Ja nu mēs uzlaistu Hariju Keinu laukumā uz pēdējām desmit minūtēm, un kāds viņu savainotu? Tas būtu drausmīgi. Domāju, ka visi līdzjutēji mūs labi saprot," pēc zaudējuma teica Garets Sautgeits. Neskatoties uz palikšanu otrajā vietā, angļiem ceļš pretī finālam tagad ir vieglāks nekā Beļģijai, jo Francija, Brazīlija, Urugvaja, Portugāle un Argentīna ir zara otrā pusē. "Spēle mums ir laba pieredze, taču Beļģija labāk kontrolēja bumbu laukuma centrā."

"Nevēlējāmies riskēt un tādā veidā pazaudēt atslēgas spēlētājus – kā Kolumbija un Japāna. Spēlējām pirms četrām dienām pamatīgā karstumā, tāpēc bija vajadzīga atpūta," teica Sautgeits. Astotdaļfinālā pretī stāsies Kolumbijas valstsvienība, kuras līderis un iepriekšējā Pasaules kausa labākais vārtu guvējs Hamess Rodrigess grupas noslēdzošo maču nepabeidza savainojuma dēļ. Pagaidām nav zināms, vai viņš varēs doties laukumā pret angļiem.

Anglijas izlase vairākos lielajos turnīros no cīņas izstājusies, jo zaudējusi 11 metru sitienu sērijā, bet Sautgeita vadītā komanda nevēlas iet priekšgājēju pēdās. "Pendeles trenējam, un mums ir stratēģija, kuru slīpējam kopš marta. Sākt gatavoties trīs dienas pirms izslēgšanas spēļu sākuma būtu krietni par vēlu. Psiholoģiski esam gatavi," pauda Sautgeits.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/football/1064...


, 2018-06-29 15:54, pirms 6 gadiem
Jā, teorētiski, pēc pirmās kārtas, ja to izdodas pārvarēt, pretī nāk vai nu Zviedrija vai Šveice. Tik problēma tāda, ka Kolumbija jau ar neko bez cīņas neatdos. Un neaizmirsīsim faktu, ka tiklīdz klāt izslēgšanas spēles tā angļiem kājas sāk trīcēt.
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.