Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Meksika kapitulē zviedriem, bet kopā ar skandināviem izkļūst no apakšgrupas

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Meksika kapitulē zviedriem, bet kopā ar skandināviem izkļūst no apakšgrupas
Edsons Alvaress cīņā ar Emilu Fošberju
Foto: TASS/Scanpix

Zviedrijas izlase teicami aizvadīja mač otro puslaiku un ar 3:0 pieveica F grupas līderus Meksiku, nodrošinot vietu astotdaļfinālā, tomēr, pateicoties Dienvidkorejas uzvarai pār Vāciju, no apakšgrupas izkļuva arī meksikāņi.

Zviedri, pat neskatoties uz dramatisko zaudējumu iepriekšējā kārtā, sākumsastāvā nebija veikuši nevienu pašu maiņu, un tieši tāpat rīkojās arī grupas līdera Meksika, kurai gan līdz šim arī nav bijis jāsūdzas par izvēli un sniegumu – divas spēles, divas uzvaras.

Mačs sākās ar Hesusa Gajardo pārkāpumu un jau 13. sekundē saņemto brīdinājumu, kas kļuva par visātrāk nopelnīto kartīti Pasaules kausa vēsturē. Zviedri tika pie bīstamas standartsituācijas, kas beidzās ar labu iespēli soda laukumā, kur daudz netrūka, lai līdz bumbai aizsniegtos raženais Andreāss Grankvists un apdraudētu vārtus. Vēl divas minūtes vēlāk mača galvenais arbitrs Nestors Pitana sprieda, ka meksikāņu vārtsargs Giljermo Očoa ar bumbu rokās bija nedaudz pametis soda laukumu un nozīmēja vēl vienu bīstamu soda sitienu. Očoa arī izstrēba paša savārīto, tverot zem pārliktņa raidīto bumbu.

Arī trešais moments mačā bija zviedru kontā, bet 17. minūtē ar savu atbildēja arī Meksika, bet bumba pēc Karlosa Velas sitiena lidoja nedaudz garām vārtiem. Tāpat kā pēc Emila Fošberja sitiena pāris minūtes vēlāk. Ap 30. minūti pirmo reizi šajā mačā tiesnesim bija vajadzīgs video atkārtojums, lai pārliecinātos, vai Havjers Ernandes savā soda laukumā nenospēlēja ar roku. Pendele nozīmēta netika, sekoja zviedru stūra sitiens, pēc kura Očoa bija jāglābj komanda, atvairot Markusa Berja sitienu.

Puslaika beigās vairāk uzbruka Meksika, tiekot arī pie sava pirmā trāpījuma vārtu rāmī, bet jau kompensācijas laikā ar bīstamu pretuzbrukumu atbildēja zviedri. Tomēr pie vārtu guvuma netika ne vieni, ne otri, pret ko meksikāņiem pretenziju it kā nevajadzētu būt, kamēr Zviedrijai vārtu guvums bija pat ļoti vēlams.

Jau otrā puslaika sākumā zviedri arī atklāja rezultātu – no soda laukuma vidus sitiens nesanāca Lāšonam, bet bumba slaidā lokā nonāca pie aizsarga Ludviga Augustinsona, kurš tūlīt no gaisa arī izdarīja sitienu pa vārtiem. Očoa ar kreiso roku bumbu skāra, taču apturēt tās lidojumu vārtos nespēja – 1:0 Zviedrijas labā. Meksikāņi pēc zaudētajiem vārtiem ar lielu azartu uz priekšu nemetās un galu galā dabūja bumbu savos vērtos vēlreiz. Zviedru pretuzbrukums beidzās ar pārkāpumu soda laukumā un 11 metru soda sitienu (šoreiz tas tika nozīmēts bez video skatīšanās), ko realizēja Grankvists.

Meksikāņi pēc šādiem notikumiem pamodās, taču veiksmi ar to pašu nenopelnīja. Vēl vairāk – pēc sāncenšu stūra sitiena Edsons Alvaress vienkāršā situācija kā nākas netrāpīja pa bumbu iegrieza to savos vārtos... 81. minūtē Meksika beidzot tika pie pirmās ļoti labās iespējas, taču nevienam neizdevās pielabot bumbu, kas lidoja garām tukšam vārtu stūrim.

Jau kompensācijas laikā stadionā sākās meksikāņu fanu svinības, taču tās bija saistītas ar notikumiem grupas otrajā spēlē, jo korejieši mača beigās bija izvirzījušies vadībā pret Vāciju, kas nozīmēja, ka Meksikai der arī šāds zaudējums. Līdz ar to, arī neskatoties uz sagrāvi, Meksika turpinās dalību Pasaules kausa izcīņā un astotdaļfinālā iekļuva arī Zviedrija.

Meksika – Zviedrija 0:3 (0:0)

Vārti: Augustinsons 50', Grankvists 62' (11m), Alvaress 74' (savos)
Brīdinājumi: Gajardo, Moreno, Lajuns; Lāšons, Lustigs
Meksika: Očoa – Gajardo (Fabians 66'), Moreno, Salsedo, Alvaress – Guardado (Korona 74'), Erera – Lajuns (Peralta 89'), Lozano, Vela – Ernandess
Zviedrija: : Ūlsens – Augustinsons, Grankvists, Lindelefs, Lustigs – Fošberjs, Ēkdals (Hille, Lāšons (Svensons 57'), Klāsons – Toivonens, Berjs (Tēlins 68')
Galvenais tiesnesis: Nestors Pitana (Argentīna)

F grupa

VKomandaSUNZV+/-P
1.Zviedrija32015:2+36
2.Meksika32013:4-16
3.Dienvidkoreja31023:303
4.Vācija31022:4-23

  +4 [+] [-]

, 2018-06-27 19:12, pirms 6 gadiem
Meksika bija pelnījusi tikt 1/8 finālā

  +3 [+] [-]

, 2018-06-27 19:22, pirms 6 gadiem
sochee rakstīja: Meksika bija pelnījusi tikt 1/8 finālā
Pēc šitādas spēles apšaubāmi!

  -1 [+] [-]

, 2018-06-27 19:30, pirms 6 gadiem
Meksikai totāli paveicās.bet nu pendele arī zvaisriem piešķirta ļoti apšaubāma!

  -1 [+] [-]

, 2018-06-27 19:31, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Pēc šitādas spēles apšaubāmi!
Bet kurš tad? Meksikai 2 uzvaras 6p. No citām grupām lien ārā ar mazāk punktiem. Vācija??? Koreja????

  +5 [+] [-]

, 2018-06-27 19:32, pirms 6 gadiem
Jā! Vāciešiem zviedri pasniedza dāvanu,bet izrādās divas reizes uz haļavu neizbraukt.Pat nespēja vinnēt korejiešus ,kuriem it kā nekā nevajadzēja.Izskatās ,ka šis termins šajā čempionātā nestrādā.Nu ko? Daudzi pasaules varenie futbolā drebēja pa izkļūšanu nākošajā kārtā un zīmīgi ,pirmie izgāzās iepriekšējā gada čempioni.Kuri nākošie?

     [+] [-]

, 2018-06-27 19:32, pirms 6 gadiem
Ar veiksmīgāku spēli pirmajā, varēja arī būt 5:0. Bet nu Vācija ir klauni citiem par prieku

  -1 [+] [-]

, 2018-06-27 19:34, pirms 6 gadiem
Es saku Angļi divus Pk pēc kārtas ar šo sastāvu pacels

     [+] [-]

, 2018-06-27 19:37, pirms 6 gadiem
Viss ir labi, tika tie kam jātiek... Vācija out😁👌👍 paldies bračkām korejiešiem par dāvanu Meksikai

  -1 [+] [-]

, 2018-06-27 19:39, pirms 6 gadiem
Agris Suveizda @AgrisSuveizda

Īsumā, Vācija tā baidījās no 1:7 pret Brazīliju, ka labprātāk aizbrauca mājās vēl pirms tam.

Neaizraujies.Ka tikai Brazīlija nebūs nākošā favorīte,kura brauks mājās pēc vāciešiem.Biļetes uz Frankfurti varēs pasūtīt vienlaicīgi
Tiesa,man personiski nepatīk,ka favorīti izstājās priekšlaicīgi.

     [+] [-]

, 2018-06-27 19:40, pirms 6 gadiem
sochee rakstīja: Meksika bija pelnījusi tikt 1/8 finālā
Par to liecina pārliecinošais šodienas sniegums un 3 iesistie vārti trijās spēlēs?! Vai seksīgās fanes?!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-27 19:44, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Agris Suveizda @AgrisSuveizda

Īsumā, Vācija tā baidījās no 1:7 pret Brazīliju, ka labprātāk aizbrauca mājās vēl pirms tam.

Neaizraujies.Ka tikai Brazīlija nebūs nākošā favorīte,kura brauks mājās pēc vāciešiem.Biļetes uz Frankfurti varēs pasūtīt vienlaicīgi
Tiesa,man personiski nepatīk,ka favorīti izstājās priekšlaicīgi.
Varētu padomāt, ka viss notiek 3minūtes uz akmens-šķēres-papīrīts! Ir TRĪS spēles, ja tajās NEKO neparāda-tad varbūt labāk kā itāļi, lai sēž mājās jau no sākta gala!
Favorīti spēlēs 1/4finālā, 1/2finālā, finālā! "Ekspertu" domas, kas ir, kas nav favorīts-nevienu uz laukuma esošo neinteresē! Toto kantori var liet rūgtas asaras!
p.s. Nez cik favorīti varētu būt, ja finālā ir vieta 2 komandām, man sanāk 2!? Visādi citādi, te bija vismaz 32 favorīti

  +2 [+] [-]

, 2018-06-27 20:19, pirms 6 gadiem
Nu kā tad tur ir ar tiem Berjiem, Fošberjiem un Lāšoniem? Kāšonam, kas dzīvo uz jumta atkal jau sanāk laba kompānija.

     [+] [-]

, 2018-06-27 21:20, pirms 6 gadiem
Tie, kas kritizēja zviedrus par iepriekšējo spēli tagad var nodurt galvas.
Viena izmocīta uzvarā fričiem un 2 zāģi.
Tad jau zviedru 2 labas uzvaras un dramatiski pazaudēts ničis ar tiesnešu palīdzību par labu Vācijai.
Zviedri dabūja savu atpakaļ.

     [+] [-]

, 2018-06-27 21:21, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Jā! Vāciešiem zviedri pasniedza dāvanu,bet izrādās divas reizes uz haļavu neizbraukt.Pat nespēja vinnēt korejiešus ,kuriem it kā nekā nevajadzēja.Izskatās ,ka šis termins šajā čempionātā nestrādā.Nu ko? Daudzi pasaules varenie futbolā drebēja pa izkļūšanu nākošajā kārtā un zīmīgi ,pirmie izgāzās iepriekšējā gada čempioni.Kuri nākošie?
Man patīk, ja mazākie jeb underdogi uzvar un rāpjas pāri varenajiem.
Štrunts par to, ka 1/4 nespēlē tikai lielie, bet kāds "gadījuma" pārstāvis arī : )

     [+] [-]

, 2018-06-27 22:39, pirms 6 gadiem
Chempioni brauc majas pirmais lielais parsteigums!

     [+] [-]

, 2018-06-27 22:58, pirms 6 gadiem
Kreilis rakstīja: Nu kā tad tur ir ar tiem Berjiem, Fošberjiem un Lāšoniem? Kāšonam, kas dzīvo uz jumta atkal jau sanāk laba kompānija.
Šajā dīvainīšu kompānijā arī meksikānis Gajardo, jo Gallardo latviski atveido kā Galjardo.

     [+] [-]

, 2018-06-28 00:26, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Tie, kas kritizēja zviedrus par iepriekšējo spēli tagad var nodurt galvas.
Viena izmocīta uzvarā fričiem un 2 zāģi.
Tad jau zviedru 2 labas uzvaras un dramatiski pazaudēts ničis ar tiesnešu palīdzību par labu Vācijai.
Zviedri dabūja savu atpakaļ.
Ko viņi dabūja atpakaļ? To, ko paši neizdarīja? Tad jau gaidām, kad vāči "dabūs atpakaļ" nozagtās spēles šajā čempī, haha.