Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Ēģiptes 45 gadus vecais vārtsargs atvaira pendeli, bet uzvar Saūda Arābija

Rolands Eliņš

Ēģiptes 45 gadus vecais vārtsargs atvaira pendeli, bet uzvar Saūda Arābija
Ar atvairīto pendeli tiek apsveikts Esams El Hadari
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas A grupas spēlē Ēģipte cieta sakāvi pret Saūda Arābiju (1:2), paliekot pēdējā vietā grupā. Ēģiptes sastāvā par visu laiku vecāko finālturnīru spēlētāju kļuva vārtsargs Esams El Hadari, kurš turklāt atvairīja pendeli. Ēģiptes vienīgos vārtus guva Mohameds Salāhs, taču viņš arī izniekoja vairākas labas iespējas, kamēr Saūda Arābija uzvaras vārtus guva mača kompensācijas laikā.

Gan Ēģiptei, gan Saūda Arābijai šī vairs bija tikai gandarījuma spēle, kurā notika sacenšanās par trešo vietu grupā. Iekļūt astotdaļfinālā vairs nevarēja neviena no tām, un Ēģiptes izlases vārtos pirmoreiz šajā turnīrā tika sūtīts Esams El Hadari. Viņš līdz ar to kļuva par vecāko spēlētāju Pasaules kausa vēsturē, izejot laukumā 45 gadu un 161 dienas vecumā un līdz ar to pārspējot kolumbieša Farīda Mondragona rekordu, kurš PK spēlē bija piedalījies 44 gadu vecumā.

Sākumsastāvā devās arī Ēģiptes lielākā zvaigzne Mohameds Salāhs, kurš aizvadīja daudz izteiksmīgāku spēli nekā iepriekš pret Krieviju, kas bija viņa pirmā pēc atgūšanās no traumas. Šodien Salāhs vairākkārt izcēlās ātrajos uzbrukumos un 22. minūtē divu aizsargu ielenkumā pamanījās izdarīt sitienu, pārceļot bumbu pāri vārtsargam un atklājot rezultātu.

Saūda Arābija jau pāris minūtes vēlāk pieļāva, ka Salāhs pavisam brīvs iziet viens pret vārtsargu, taču šoreiz Salāhs pārcentās, mēģināja vēlreiz skaisti pārmest bumbu pāri vārtsargam un šoreiz netrāpīja. Lai arī Ēģiptes uzbrukumi nenoliedzami bija asāki, iniciatīvu dažbrīd pat pārņēma Saūda Arābija, kas noveda pie 11 metru soda sitiena 41. minūtē – ar roku soda laukumā nospēlēja ēģiptietis Fathi. Taču Fahada Al Muvalada visnotaļ spēcīgi un precīzi izpildīto pendeli atvairīja El Hadari, savā rekormačā ierakstot vēl vienu iespaidīgu atzīmi. Tiesa, puslaika pašās beigās Saūda Arābija tika pie vēl vienas pendeles, kad soda laukumā aiz rokas tika parauts Al Muvalads, un šoreiz Salmans Al Farādžs bija pārspēja Ēģiptes vārtsargu, izlīdzinot rezultātu (1:1).

Otrajā puslaikā Saūda Arābija turpināja spēlēt pārliecinošāk, un El Hadari nācās atvairīt dažus ļoti bīstamus sitienus, nepieļaujot savas izlases nonākšanu iedzinējos. Ap 70. minūti Ēģiptei izdevās pārņemt iniciatīvu un radīt ļoti ilgstošu uzbrukumu, kam sekoja arī pāris bīstami ātrie uzbrukumi. Īpaši laba iespēja izraut uzvaru bija Kahrabam, bet viņš izgājienā viens pret vārtsargu uzsita tieši virsū vārtsargam.

Ēģipte savas iespējas palaida garām un mača pēdējās minūtēs sāka spēlēt visai pasīvi, par ko saņēma sodu. Nepiedodami brīvi pie soda laukuma tika ļauts spēlēts Saūda Arābijai, kas arī pašās pēdējās mača sekundēs izdarīja vairākas piespēles pretinieku vārtu tuvumā, līdz beidzot Al Davsari tika pie sitiena no apmēram desmit metriem un neatstāja El Hadari nekādas cerības, ieripinot bumbu tālajā vārtu stūrī.

Šī ir pirmā Saūda Arābijas izlases uzvara PK finālturnīros kopš 1994. gada, kamēr 2006., 2002. un 1998. gada finālturnīros nācās palikt bez uzvarām.

Saūda Arābija – Ēģipte 2:1 (1:1)

Vārti: Al Farādžs 45+6`, Al Davsari 90+5` - Salāhs 22`
Brīdinājumi: Fathi, Gabrs
Saūda Arābija: Al Mosailems, O. Havsavi, Šahrani, M. Havsavi, Al Buraiks, Al Farādžs, Al Mogavi, Babhirs (Aseri 65`), Al Davsari, Otaifs, Al Muvalads (Al Šehri 79`).
Ēģipte: El Hadari, Fathi, Šafi, Hegazi, Gabrs, El Saīds (Varda 45+7`), Hameds, Elneni, Trezegē (Kahraba 81`), Salāhs, Mohsens (Sobhi 64`).
Tiesnesis: V. Roldans (Kolumbija)

A grupa

VKomandaSUNZV+/-P
1.Urugvaja33005:0+59
2.Krievija32018:4+46
3.Saūda Arābija31022:7-53
4.Ēģipte30032:6-40

  +1 [+] [-]

, 2018-06-25 19:05, pirms 6 gadiem

 +10 [+] [-]

, 2018-06-25 19:11, pirms 6 gadiem
Smieklīga grupa. Ēģipte lika vilties.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-25 19:36, pirms 6 gadiem
Ēģipte jau iznāca uz šo spēli padevusies, jo skaidrs, ka 3. vieta grupā nebija viņu mērķis...

  +4 [+] [-]

, 2018-06-25 20:18, pirms 6 gadiem
Ēģipte pamatīgi lika man vilties par parādīto sniegumu čempī .

     [+] [-]

, 2018-06-25 20:40, pirms 6 gadiem
Puikiņi komentē TV, ik brīdi uzsver - 45 gadi - oioioi. Zini - 45 gadi vecim - pats labums, daudzi puikiņas līdzi netur. Hadari to pierāda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja