Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Daličs: "Esmu otrais treneris pasaulē – pieci miljoni ir pārāk maza summa"

Daličs: "Esmu otrais treneris pasaulē – pieci miljoni ir pārāk maza summa"
Zlatko Daličs
Foto: PA Images/Scanpix

Pasaules kausā otro vietu izcīnījušās Horvātijas izlases galvenais treneris Zlatko Daličs norādījis, ka pārcelties uz Āziju piecu miljonu dēļ negrasās. Tāpat viņš komentēja valstsvienības sniegumu Krievijā.

"Horvātijas futbolistiem nav nepieciešams cilvēks, kurš viņiem iemācītu spēlēt futbolu, jo viņi to jau dara augstākajā līmenī. Viņiem vajadzēja cilvēku, kurš dotu pārliecību par saviem spēkiem, taktiku un pievērstu uzmanību. Viņi manī saskatīja treneri, kurš palīdzēs sasniegt lielisku rezultātu," teica Zlatko Daličs, kurš palīdzēja horvātiem pirmoreiz sasniegt Pasaules kausa finālu. Rezultatīvā mačā tika atzīts Francijas pārākums.

"Klubu līmenī Luka Modričs bija sasniedzis visu, savukārt ar izlasi viņš nebija paveicis neko. Teicu, ka ticu viņam un ka soli pēc soļa, bet tiksim līdz panākumiem. Iespējams, viņš man uzreiz nenoticēja, taču pēc spēles pret Nigēriju viss mainījās," pauda 51 gadu vecais Daličs. Horvātijas izlase turnīru atklāja ar pārliecinošu sniegumu, bet vienīgo reizi neuzvarēja tikai finālā.

"Manā līgumā palikuši vēl divi gadi, un varu palikt kopā ar komandu līdz termiņa beigām, kaut pēc pavasara tūres pa Ameriku teicu, ka aiziešu. Nespēju izturēt, kad cilvēki, kuri dzīves laikā divas reizes iespēruši pa bumbu, manā vietā lemj par to, vai man vajadzētu vadīt Horvātijas izlasi. Esmu neatkarīgs un neļaušu nevienam spēlēties ar mani," apņēmīgi teica Daličs, kurš par komandas treneri kļuva pagājušā gada oktobrī.

"Klubi no Āzijas man piedāvājot piecus miljonus dolāru par vienu sezonu? Patīk jums tas vai nē, bet esmu otrais treneris pasaulē, un pieci miljoni tādam trenerim ir pārāk maza summa. Nauda ir svarīga pilnīgi visiem, tomēr man tā nav galvenā motivācija strādāt," teica Daličs.

Izmantotie resursi:
https://www.vecernji.hr/sport/dalic...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-23 10:44, pirms 6 gadiem
Kili,aizmirsi Starkovu?
, 2018-07-23 10:51, pirms 6 gadiem
Zidāns ? Pffff drošvien man iedotu tādu naudu, es arī uztaisītu sastāvu. ČL tur nebija ne smakas, ko viņş tādu izmainīja vai izdarīja..
, 2018-07-23 11:07, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Zidāns ? Pffff drošvien man iedotu tādu naudu, es arī uztaisītu sastāvu. ČL tur nebija ne smakas, ko viņş tādu izmainīja vai izdarīja..
nē, Tu nespētu savākt tās zvaigznes...
, 2018-07-23 11:21, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: tu Dalič esi labi ja top30 treneris pasaulē

1.Peps
2.Zidāns
3.Mourinjo
4.Ančeloti
5.Enrike
6.Vengers
7.Alegri
8.Emerijs
9.Klops
10.Valverde

kā redzi Dalič, ja mani lasi, pat Dešāms nav top10, kur nu vēl top3
OK, man liekas tu vienkārši nosauci visus trenerus kurus pazīsti, aizmirsi vēl Starkovu pieminēt!
Tu pieminēji, tagad trenerus kuri vada pasaulē spēcīgākos klubus, tie klubi principā var iegādāties jebkurus spēlētājus kurus vēlas, Zidans kļuva par treneri jo viņš ir kluba leģenda un spēlētāji viņu ciena, Vengers? Kad tad viņš kaut ko bijām izcīnījis pēdējo reizi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-23 11:33, pirms 6 gadiem
Zidānu par vienu no labākajiem treneriem varēs saukt tikai tad, kad viņš kaut ko pierādīs ar klubu, kurš nav spēcīgākais pasaulē (vai vismaz savā līgā). Tāds ir mans viedoklis. Citiem tas var būt atšķirīgs.
, 2018-07-23 16:38, pirms 6 gadiem
5M ir ūber daudz. Nav viņs nekāds top treneris, kaut aŗi pats eieomājās, ka pēc PK fināla ir pats labākais.
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.