Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Lovrens: "Šī Horvātijas izlase ir stiprāka par Šukera bronzas komandu 1998. gadā"

Agris Suveizda

Lovrens: "Šī Horvātijas izlase ir stiprāka par Šukera bronzas komandu 1998. gadā"
Dejans Lovrens
Foto: AFP/Scanpix

Horvātijas futbola izlase, kas vakar ar 3:0 sakāva Argentīnu un kvalificējās astotdaļfinālam, var lepoties ar vienu no labākajām vidējām līnijām pasaulē. Komandas centra aizsargs Dejans Lovrens ir pārliecināts, ka valstsvienība var tikt tālu, taču piekodināja, ka tai savs potenciāls jāapliecina laukumā.

"No kurām izlasēm vēlētos izvairīties? Ne no vienas. Nesen aizvadījām pārbaudes spēli pret Brazīliju [0:2] un tās pirmajā puslaikā [0:0] pierādījām, ka varam spēlēt. Bet Brazīlija, manuprāt, ir viena no favorītēm. Neviena nebaidāmies. Ja paskatās uz 3:0 pār Argentīnu… Tas ir kaut kas liels, pat nezinu, kad viņi pēdējoreiz Pasaules kausā zaudēja ar 0:3 [2010. gada ceturtdaļfinālā 0:4 pret Vāciju – A.S.]," teica "Liverpool" centra aizsargs.

Horvātijas lielākais panākums ir bronza 1998. gada Pasaules kausā, kad izlasē bija tādi spēlētāji kā Davors Šukers, Roberts Prosinečki, Zvonimirs Bobans un citi. "Jau teicu, ka spēja to – būt vēl labākiem," sacīja Lovrens. "Ja paskatās uz komandu sastāviem, mums ir labāki spēlētāji nekā pirms 20 gadiem. Taču tas neko nenozīmēs, ja mēs paši neparādīsim labu sniegumu. Bet, ja visu turnīru aizvadīsim kā pret Argentīnu, ticu, ka varam aizkļūt tālu."

"Protams, ka ir arī tādas izlases kā Vācija, Spānija, Francija. Lielas izlases ar skaļiem vārdiem. Teicu, ka esam pastarīši, taču mums tas palīdz. Spēle pret Argentīnu dos mums pārliecību tuvākajām spēlēm, un cerams, ka visu atlikušo turnīru noturēsim savu līmeni," Lovrens turpināja. "Mesi? Viņš ir labākais spēlētājs pasaulē, bet arī viņš ir apturams. Ne apturams viens pret vienu, bet gan apturams ar komandas spēli. Un tieši tā mēs arī viņu apturējām. Kopīgi. Jūs to redzējāt. Viņam nebija pārāk daudz iespēju, jo lieliski aizsargājāmies."

D grupas komandas astotdaļfinālā spēlēs pret C apakšgrupu, kur vietu izslēgšanas spēlēs jau ir garantējusi Francija, bet Dānija ir ļoti tuvu tam.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-22 18:00, pirms 6 gadiem
Šī gada 27. martā Argentīnas izlase ar 1-6 piekāpās spāņiem. Tā gan bija draudzības spēle, bet vienalga jāpiemin, ka horvāti iespēja tikai pusi no spāņu veikuma.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-22 18:08, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Šī gada 27. martā Argentīnas izlase ar 1-6 piekāpās spāņiem. Tā gan bija draudzības spēle, bet vienalga jāpiemin, ka horvāti iespēja tikai pusi no spāņu veikuma.
Tā salīdzināt ir muļķīgi, turklāt 2 spēles ar pilnīgi atšķirīgu nozīmi un vērtību.