Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Top 5: Krievi pārspēj paši sevi, pirmā sarkanā kartīte, vēsturiska uzvara Āzijai

Top 5: Krievi pārspēj paši sevi, pirmā sarkanā kartīte, vēsturiska uzvara Āzijai
Artjoms Dzjuba uz mirkli ir laimīgākais cilvēks Krievijā.
Foto: AP/Scanpix

Sportacentrs.com turpina atskatīsies uz Pasaules kausa finālturnīra dienas spilgtākajām epizodēm, kuras futbola fani turpinās apspriest arī nākamajā dienā, kopā ar kolēģiem dzerot kafiju, satiekot paziņu sabiedriskajā transportā vai atpūšoties kopā ar draugiem pie alus glāzes.

1. AR ASTOŅIEM VĀRTIEM PIETICIS ČEMPIONU TITULAM

Krievijas izlases futbolisti pirmoreiz kopš 1966. gada, kad PSRS aizkļuva līdz pusfinālam, ir uzvarējuši pirmajās divās finālturnīra spēlēs. Pēc uzvaras ar 3:1 pār Ēģipti krievi pirmajos divos mačos kopā iesituši jau astoņus vārtus. Tik rezultatīvs sniegums mājinieku izpildījumā nav pieredzēts kopš Itālijas 1934. gadā, kad itālieši kļuva par čempioniem. Jau tagad krievi ir guvuši vairāk vārtu nekā 2002. un 2014. gada finālturnīros kopā. Bet, iespējams, pats interesantākais fakts - 2010. gadā Spānijai, lai kļūtu par čempionvienību, pietika ar septiņās spēlēs gūtiem astoņiem vārtiem.

2. JA PUTINS NEATKĀPSIES...

Jā, protams, Saūda Arābija vēl var sakaut Urugvaju un Ēģipti, bet krievi var zaudēt urugvajiešiem. Tomēr tad jau drīzāk Vladimirs Putins atkāpsies no Krievijas prezidenta amata. Bet šāds mazticams scenārijs nozīmē, ka Krievijas izlase pirmoreiz Pasaules kausa finālturnīrā izkļūs no grupas. 1994., 2002. un 2014. gadā krieviem tas nebija pa spēkam. Tie, kas jau rēķina viņu nākamos pretiniekus, jāzina, ka astotdaļfinālā A grupas komandu ceļi krustosies ar B grupas (Spānija, Portugāle, Maroka, Irāna) komandām.

3. 170. SARKANĀ KARTĪTE PK VĒSTURĒ

Sestās spēļu dienas pirmajā mačā bija aizritējušas vien trīs minūtes, kad tika fiksēta pirmā sarkanā kartīte šajā finālturnīrā. Kolumbietis Karloss Sančess savā soda laukumā nospēlēja ar roku, bet tiesnesis Damirs Skomina no bikšu kabatas izvilka sarkano kartīti un norādīja uz 11 metru atzīmi. Šī kļuva par 170. sarkano kartīti Pasaules kausa finālturnīru vēsturē. Jāpiebilst, ka pirms četriem gadiem Brazīlijā kopumā tika parādītas tikai desmit sarkanās kartītes, lai gan iepriekšējos turnīros to skaits bijis ievērojami lielāks: 2010. gadā DĀR - 17, bet 2006. gadā Vācijā - 28!

4. BIRST PENDELES UN BUMBAS SAVOS VĀRTOS

Senegālas futbolisti pēc uzvaras pār Poliju (2:1) ir izcīnījuši trīs punktus 50% spēļu Pasaules kausa finālturnīros. Interesanti, ka visas trīs uzvaras ir izcīnītas pār Eiropas komandām - Franciju, Zviedriju un tagad arī Poliju. Poļi zaudējuši septiņās no pēdējām deviņām spēlēm Pasaules kausā, bet Tjagu Cjoneks kļuvis par pirmo Polijas izlases spēlētāju, kas finālturnīros ieraidījis bumbu savos vārtos. Šī bija jau piektā reize, kad spēlētājs ieraidījis bumbu savos vārtos - vairāk bijis tikai 1998. gadā Francijā (sešas). 17 spēlēs piešķirti jau desmit 11 metru soda sitieni. Tas ir tikpat, cik pirms četriem gadiem visās 48 grupu turnīra spēlēs kopā un tikai par trim mazāk nekā visās 2014. gada finālturnīra spēlēs.

5. PIRMĀ UZVARA 18 SPĒLĒS

Japānas izlases uzvara pār Kolumbiju (2:1) ir vēsturiska. Pirmoreiz kādai no Āzijas valstsvienībām izdevās uzvarēt kādu no Dienvidamerikas komandām. Iepriekšējās 18 spēlēs Āzijas komandām bija nācies samierināties ar trim neizšķirtiem un 14 zaudējumiem. Starp citu, šī ir pirmā reize kopš 1974. gada finālturnīra, kad četrām Dienvidamerikas komandām nav izdevies uzvarēt turnīra pirmo maču. Kolumbija gan turpināja vienu no garākajām sērijām Pasaules kausa finālturnīru vēsturē - visās 19 Kolumbijas izlases spēlēs kāda no komandām ir guvusi vārtus. Garākas sērijas bez rezultāta 0:0 ir tikai ASV (33) un Austrijai (29).

1. DIENAS TOP 5, 2. DIENAS TOP 5, 3. DIENAS TOP 5, 4. DIENAS TOP 5, 5. DIENAS TOP 5


, 2018-06-20 10:09, pirms 6 gadiem
Par krievu spēku runāsim pēc spēles ar Urugvaju vai Spāniju, nevis pēc sev ielozētu pastarīšu spēlēm.
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.