Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Vācija sāks titula aizstāvēšanu, Neimāram pretī stāsies Šveice

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vācija sāks titula aizstāvēšanu, Neimāram pretī stāsies Šveice
Tomass Millers
Foto: Reuters/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa izcīņa uzņem apgriezienus – aizvadītas astoņas pirmās kārtas spēles un gūti 21 vārti. Šodien pulksten 18:00 cīņā iesaistīsies pašreizējā čempione Vācija, kas titula aizstāvēšanu sāks pret meksikāņiem. Savukārt vakara mačā cita favorīte Brazīlija ar Neimāru priekšgalā spēkosies pret Šveices izlasi.

Dienas pirmā spēle tiks aizvadīta pulksten 15:00, kad Samarā – pilsētā, kas atrodas Volgas upes krastos un kas ir sestā lielākā Krievijā – spēkus samēros Serbijas un Kostarikas futbolisti. Serbi Pasaules kausa apritē atgriezušies pēc viena turnīra izlaišanas, uzvarot savā kvalifikācijas grupā – aiz muguras palika Īrija, Velsa un Austrija – un desmit mačos piedzīvojot tikai vienu zaudējumu, viesos pret austriešiem ielaižot 89. minūtē.

Komandā netrūkst labi pazīstamu futbolistu, piemēram, pieredzējušie malējie aizsargi Aleksandars Kolarovs un Braņislavs Ivanovičs, kuri karjeras labākos gadus pavadīja Anglijas Premjerlīgā, bet tagad pārcēlušies citur. Vidējā līnijā līderis būs "Manchester United" balsta pussargs Nemanja Matičs, kamēr uzbrukumā pirmā vijole ir "Newcastle" pārstāvis Aleksandars Mitrovičs, kuram izlasē 37 spēles un 16 vārti.

Ja serbi pirms četriem gadiem Brazīlijā nespēlēja, tad Kostarika parūpējās par pašu lielāko pārsteigumu un uzvarēja grupā, kas pirms turnīra tika saukta par nāves grupu – aiz muguras palika Urugvaja (uzvara ar 3:1), Itālija (1:0) un Anglija (0:0). Turklāt ar to sapnis nebeidzās, jo izdevās pārvarēt astotdaļfinālu. Tomēr nākamā barjera izrādījās pārāk augsta – lai gan pret Nīderlandi tika noturēts bezvārtu neizšķirts, sekoja zaudējums 11 metru sitienu sērijā.

Ierindā ir uzbrucējs Braiens Ruiss, kurš pirms četriem gadiem bija vienīgais Kostarikas izlasē, kurš pretinieku vārtsargus pārspēja divreiz. Tomēr komandas lielākā zvaigzne ir Keilors Navass – Madrides "Real" pamatvārtsargs, kurš kļuvis par Spānijas čempionu un trīs reizes pēc kārtas triumfējis Čempionu līgā. Viņš par desmit miljoniem tika nopirkts pēc Pasaules kausa izcīņas.

Tomēr E grupas galvenā spēle norisināsies pulksten 21:00, laukumā dodoties Brazīlijas un Šveices komandām. Pateicoties atlabušajam Neimāram, kurš guva vārtus abās pārbaudes spēlēs, kurās piedalījās, Brazīlija tiek saukta par vienu no, ja ne pašu galveno, favorīti uz kausu. Taču līdzīga situācija bija pirms četriem gadiem, un mājinieki savā laukumā piedzīvoja pamatīgu fiasko – pusfinālā 1:7 pret vāciešiem, cīņā par trešo vietu 0:3 pret Nīderlandes izlasi. Taisnības labad gan jāsaka, ka šī Brazīlijas izlase ir krietni spēcīgāka nekā komanda, kas laukumā soļoja iepriekšējā turnīrā.

Pirmkārt, galvenā trenera Tites vadībā tiek rādīts baudāms futbols, un Brazīlija pārliecinoši kļuva par Dienvidamerikas kvalifikācijas uzvarētāju. Otrkārt, Neimāram tagad ir 26, nevis 22 gadi, un viņš ir gatavs vilkt komandu aiz sevis. Treškārt, brazīliešiem ir lielas zvaigznes visās līnijās – vārtos Alisons, par kura pārdošanu "Roma" vēlas iekasēt teju simts miljonus eiro, aizsardzībā Tjagu Silva un Marselu, pussargu līnijā ir Kazemiru un Filipe Koutinju, bet uzbrukumā ikviens spēlētājs ir zvaigzne. Tieši smailes uzbrucēja pozīcija ir tā, par kuru pamatsastāva sakarā runāts visvairāk, un pārbaudes mačos priekšroka tika dota Gabrielam Žezusam no "Manchester City", nevis Robertu Firminu no "Liverpool".

Lai gan Šveices valstsvienībai patīk kontrolēt bumbu un laimi meklēt uzbrukumā, duelī pret brazīliešiem vislielākā atbildība gulsies uz vārtsarga pleciem, un to, cik spēcīga ir Šveices vārtsargu līnija, rāda nevis pirmais numurs – Jans Zommers no Vācijas Bundeslīgā spēlējošās Menhengladbahas "Borussia" –, bet gan rezervists – Dortmundes "Borussia" pamatvārtsargs Romans Birki. "Ja spēsim noticēt sev un koncentrēties no pirmās līdz pēdējai sekundei, Brazīlijai neklāsies viegli. Nevēlamies tikai aizvadīt labu spēli – vēlamies paņemt punktus," teica Zommers.

Aizsardzībā galvenais uzdevums jeb Neimāra pieskatīšana būs komandas kapteiņa Stefana Lihtšteinera atbildība. Viņš Šveices izlasē aizvadījis 100 spēles un pirms Pasaules kausa nomainīja komandas, no Turīnas "Juventus" pārceļoties uz Londonas "Arsenal". Tādējādi viņš kļuvis par Granita Džakas komandas biedru, un Džaka laukuma vidu kontrolēs kopā ar Džerdanu Šačiri, kuru šovasar vēlas iegādāties "Liverpool". Jāatceras, ka Šveice spēlēja vienā kvalifikācijas grupā ar Latvijas izlasi. Ja mājās zaudējām ar 0:3, tad viesos izdevās pakutināt sāncenšu nervus – 0:1 ar neizmantotām iespējām uzbrukumā.

Skatāma spēle mūs sagaida pulksten 18:00 – pasaules čempione Vācija titula aizstāvēšanu sāks ar dueli pret Meksikas valstsvienību. Vāciešiem pirms turnīra ir divi iemesli, lai satrauktos – komandas kapteiņa Manuela Noiera veselība un gatavība saspringtam grafikam, jo vārtsargs savainojuma dēļ bija spiests izlaist iepriekšējo sezonu, un nepārliecinošais sniegums pārbaudes spēlēs, jo ar 1:2 tika zaudēts austriešiem, bet ar 2:1 uzvarēta Saūda Arābija, pateicoties tiesneša pašās beigās nenozīmētajai pendelei uz vāciešu vārtiem. Protams, optimisti drīkst teikt, ka Noiers netiktu ņemts līdzi, ja nebūtu gatavs, un tās ir tikai pārbaudes spēles.

Ārpus sastāva palika Anglijas čempiones "Manchester City" malējais uzbrucējs Lerojs Sanē, kurš starp visiem Eiropas vadošajās līgās spēlējošajiem vāciešiem bija labākais gūto vārtu un rezultatīvo piespēļu ziņā. Taču galvenā trenera Joahima Lēva modelī viņš neiederas un izlases rindās nespēj demonstrēt visu potenciālu. Pussargu līnijā vāciešiem iespējas ir tik plašas, ka, piemēram, Mesuta Ezila palikšana rezervē nebūtu nekāds lielais pārsteigums. Izvēles iespējas ir plašas, tāpēc atliek tikai izvēlēties pareizo variantu.

No futbolistiem, kuri nebija pirms četriem gadiem, visskaļāk sevi pieteicis uzbrucējs Tīmo Verners, kurš Vācijas izlasē aizvadītajās 14 spēlēs guvis astoņus vārtus. Protams, vienmēr var paļauties uz Tomasa Millera prasmi atrast īsto vietu un laiku. Savukārt no futbolistiem, kuri pirms četriem gadiem kļuva par čempioniem, bet tagad nav, jāizceļ finālā uzvaras vārtus guvušais Mario Gece, kurš neizturēja konkurenci.

Spēle īpaši tiek gaidīta, jo Meksikas izlases rokraksts ļauj domāt, ka pat duelī pret pašreizējiem čempioniem tā centīsies iegūt kontroli pār bumbu un liks pretiniekiem nopūlēties aizsardzībā. Komandas kvalitāti ilgtermiņā parāda tas, ka Meksika no grupas izkļuvusi sešos Pasaules kausos pēc kārtas. Ja par spēlētājiem, tad jāpiemin labi zināmais aizsargs Rafaels Markess, kurš piedalīsies savā piektajā Pasaules kausā. Tiesa, visticamāk, viņš būs starp rezervistiem. Uzbrukumā bīstamākais ierocis joprojām ir Havjers Ernandess jeb Čičarito, kuram nepieciešams viens precīzs sitiens līdz 50 valstsvienībā gūto vārtu atzīmei. Varbūt tieši šovakar pret Pasaules kausa turētāju?

Pirmā kārta

DatumsGPilsētaSpēleLaiks
14.06.AMaskavaKrievija – Saūda Arābija5:0
15.06.AJekaterinburgaĒģipte – Urugvaja0:1
15.06.BSanktpēterburgaMaroka – Irāna0:1
15.06.BSočiPortugāle – Spānija3:3
16.06.CKazaņaFrancija – Austrālija2:1
16.06.DMaskavaArgentīna – Islande1:1
16.06.CSaranskaPeru – Dānija0:1
16.06.DKaļiņingradaHorvātija – Nigērija2:0
17.06.ESamāraKostarika – Serbija15:00
17.06.FMaskavaVācija – Meksika18:00
17.06.ERostova pie DonasBrazīlija – Šveice21:00
18.06.FŅižņijnovgorodaZviedrija – Dienvidkoreja15:00
18.06.GSočiBeļģija – Panama18:00
18.06.GVolgogradaTunisija – Anglija21:00
19.06.HSaranskaKolumbija – Japāna15:00
19.06.HMaskavaPolija – Senegāla18:00
1 2 40 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2018-06-17 09:52, pirms 6 gadiem
Vāciešiem būt Maskavā varētu būt sāpīgi sūri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-06-17 10:34, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: un Messi vienmēr būs labāks par CR, pietiek paskatīties uz sauso statistiku un to ka Messi ir jaunāks

ČL tituli par vienu vairāk? nu nu

kur būtu Real, ja 2013.gadā komandai nebūtu pievienojušies tās līderi Isco un Beils? kur būtu Portugāle ja viņiem nebūtu Edera, jo kā zināms CR finālā pat nebija laukumā.
ko Tu vari raudat ,par to kurs labaks utt

  +5 [+] [-]

, 2018-06-17 10:34, pirms 6 gadiem
Virsraksts stulbs, var padomat Neimars izies laukuma 1 pret 11 Sveiciesiem!!!!

  +5 [+] [-]

, 2018-06-17 10:35, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: ja kāds ir aizmirsis

kā Portugāle sāka Euro 2016? nospēlējot 1-1 ar islandi

tā ka viss iet uz to, ka Argentīna būs čempioni šogad
Slima suņa murgi!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-17 10:37, pirms 6 gadiem
Messi normāls džeks, tik Vecmilgrāvī jāpatrenējas penāļos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-17 10:49, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Biesksuālais Kili-Mili nevar pārdzīvot Nigērijas vakardienas zāģi
Jā, jā viņam patīk melnās desiņas

  -2 [+] [-]

, 2018-06-17 10:58, pirms 6 gadiem
Sobriid no redzeetajaam speeleem ,visvairaak patika Islands speele😎
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-17 11:28, pirms 6 gadiem
Brazīļu treneris saka, ka Neimārs nav gatavs uz 100% - kopš traumas vēl nav sasniegta labākā fiziskā forma.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-17 11:58, pirms 6 gadiem
blu3 rakstīja: Brazīļu treneris saka, ka Neimārs nav gatavs uz 100% - kopš traumas vēl nav sasniegta labākā fiziskā forma.
Nu ja jau varēja iesist pret horvātiem un austriešiem pēdējās 2 spēlēs, tad jau ir pietiekami gatavs lai rādītu saturīgu sniegumu ja ne uz 100% tad uz 95%
Runājot par Islandes grupu, nu neteiktu ka Argentīna var justies droši maigi sakot Horvāti diez vai būs pa spēkam, un ar Nigēriju viņiem jau ir rūgta pieredze. Protams pāragri spriest, bet ka tik Argentīnai nesanāk skaitīt gūtos/zaudētos ar Islandi par tikšanu ārā no grupas

     [+] [-]

, 2018-06-17 12:08, pirms 6 gadiem
Teemo rakstīja: Nu ja jau varēja iesist pret horvātiem un austriešiem pēdējās 2 spēlēs, tad jau ir pietiekami gatavs lai rādītu saturīgu sniegumu ja ne uz 100% tad uz 95%
Runājot par Islandes grupu, nu neteiktu ka Argentīna var justies droši maigi sakot Horvāti diez vai būs pa spēkam, un ar Nigēriju viņiem jau ir rūgta pieredze. Protams pāragri spriest, bet ka tik Argentīnai nesanāk skaitīt gūtos/zaudētos ar Islandi par tikšanu ārā no grupas
https://syndication.bleacherreport....

     [+] [-]

, 2018-06-17 12:18, pirms 6 gadiem
Kosta Rika - Serbija 1-1
Brazīlija - Šveice 3-1
Vācija - Meksika 3-1

     [+] [-]

, 2018-06-17 12:38, pirms 6 gadiem
Švainštaigers vēl ir izlasē?

     [+] [-]

, 2018-06-17 12:40, pirms 6 gadiem
san4ito rakstīja: Kosta Rika - Serbija 1-1
Brazīlija - Šveice 3-1
Vācija - Meksika 3-1
Diezgan ticami tikai kaut kā pārāk rezultatīvi.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-17 12:42, pirms 6 gadiem
san4ito rakstīja: Kosta Rika - Serbija 1-1
Brazīlija - Šveice 3-1
Vācija - Meksika 3-1
Srbi vinnē.
Niča.
Niča.
Kopējais kofs 37 ar centiem. Desmit var uzgāzēt.

     [+] [-]

, 2018-06-17 13:38, pirms 6 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Švainštaigers vēl ir izlasē?
EČ bija pēdējais turnīrs

     [+] [-]

, 2018-06-17 14:00, pirms 6 gadiem
Teemo rakstīja: Nu ja jau varēja iesist pret horvātiem un austriešiem pēdējās 2 spēlēs, tad jau ir pietiekami gatavs lai rādītu saturīgu sniegumu ja ne uz 100% tad uz 95%
Runājot par Islandes grupu, nu neteiktu ka Argentīna var justies droši maigi sakot Horvāti diez vai būs pa spēkam, un ar Nigēriju viņiem jau ir rūgta pieredze. Protams pāragri spriest, bet ka tik Argentīnai nesanāk skaitīt gūtos/zaudētos ar Islandi par tikšanu ārā no grupas
Nakosha spele bus izshkirosha,ja Horvati uzvar ka ari Islande,tad pedeja spele shis komanda nospele nicu un Argentina brauc majas!
Messi un kompanija to labi saprot,tapec nakosha Argentinas spele bus par izklushanu no grupas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-17 15:25, pirms 6 gadiem
Gribās eksotiku, lai uzvar Brazīlija.

     [+] [-]

, 2018-06-17 15:27, pirms 6 gadiem
blu3 rakstīja: Brazīļu treneris saka, ka Neimārs nav gatavs uz 100% - kopš traumas vēl nav sasniegta labākā fiziskā forma.
Gan jau būs visā savā krāšņumā rezultatīvs laukumā utt.

     [+] [-]

, 2018-06-17 15:29, pirms 6 gadiem
san4ito rakstīja: Kosta Rika - Serbija 1-1
Brazīlija - Šveice 3-1
Vācija - Meksika 3-1
Kostarika 0-0 spēle turpinās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-06-17 16:43, pirms 6 gadiem
Kreipāns ir zinošākais komentētājs futbolā (faktos), bet laikam vājākais komentātājs kad runa par spēles gaitu, taktikas niansēm. Labi patīk komentētāji kuri daudz komentē spēles gaitu, taktikas nianses.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-17 17:36, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Kreipāns ir zinošākais komentētājs futbolā (faktos), bet laikam vājākais komentātājs kad runa par spēles gaitu, taktikas niansēm. Labi patīk komentētāji kuri daudz komentē spēles gaitu, taktikas nianses.
Esi tādus dzirdējis?

     [+] [-]

, 2018-06-17 18:07, pirms 6 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Esi tādus dzirdējis?
Esmu dzirdējis.
1 2 40 komentāri