Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Top 5: Pirmā video pendele, Grīzmana sērija, Islandes debija un rekordi

Top 5: Pirmā video pendele, Grīzmana sērija, Islandes debija un rekordi
Spēles galvenais tiesnesis Andress Kunja vēro strīdīgās epizodes video atkārtojumu.
Foto: Reuters/Scanpix

Sportacentrs.com turpina atskatīsies uz Pasaules kausa finālturnīra dienas spilgtākajām epizodēm, kuras futbola fani turpinās apspriest arī nākamajā dienā, kopā ar kolēģiem dzerot kafiju, satiekot paziņu sabiedriskajā transportā vai atpūšoties kopā ar draugiem pie alus glāzes.

1. DIENAS TOP 5, 2. DIENAS TOP 5

1. MODERNO TEHNOLOĢIJU FUTBOLS

Pirmoreiz Pasaules kausa vēsturē pēc tiesneša video asistenta iejaukšanās tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Francijas un Austrālijas izlašu spēles galvenais tiesnesis urugvajietis Andress Kunja devās noskatīties epizodi, kurā Džošs Risdons kavēja Antuānu Grīzmanu, un atzina, ka austrālietis ir pārkāpis noteikumus. Interesanti, ka jau pēc četrām minūtēm tika piešķirta pendele uz Francijas izlases vārtiem. Četras minūtes un septiņas sekundes ir īsākais laika periods starp diviem 11 metru soda sitieniem dažādu komandu izpildījumā Pasaules kausa vēsturē. Bet spēles beigās modernās ierīces tika izmantotas vēlreiz, vārtu līnijas tehnoloģijai apstiprinot Pola Pogbā gūtos uzvaras vārtus spēles 81. minūtē.

2. NE SPĒLE BEZ PENDELES

Vakar finālturnīrā bija ražīga spēļu diena, jo tika aizvadīti četri mači, turklāt visos tika piešķirts vismaz viens 11 metru soda sitiens. Francijas un Austrālijas izlašu spēle jau aprakstīta, bet jau nākamajos divos mačos nerealizētas pendeles maksāja punktus Dienvidamerikas komandām. Lionels Mesi neprata pārspēt islandiešu vārtsargu Hannesu Halldorsonu, kas liedza argentīniešiem izcīnīt trīs punktus. Nākamajā cīņā Peru izlases pussargs Kristiāns Kueva pirmā puslaika kompensācijas laikā raidīja bumbu pāri vārtiem, bet otrajā puslaikā uzvaras vārtus guva dāņi, ceturto reizi piecos gadījumos finālturnīru sākot ar uzvaru. Bez 11 metru soda sitiena neiztika arī dienas pēdējā spēlē starp Horvātiju un Nigēriju, 71. minūtē pendeli realizējot Lukam Modričam. Interesanti, ka jau tagad šīgada finālturnīrā ir bijis vairāk nerealizētu 11 metru soda sitienu (2/5), nekā pirms četriem gadiem Brazīlijā (1/13).

3. GRĪZMANA FANTASTISKĀ SĒRIJA

Francijas izlases uzbrucējs Antuāns Grīzmans sestdien aizvadīja 55. spēli valstsvienības kreklā, gūstot savus 21. vārtus, bet Francija ar 2:1 pieveica Austrāliju. Grīzmanam gūstot vārtus, Francijas valstsvienība vēl ne reizes nav piedzīvojusi zaudējumu - kopš 2014. gada 1. jūnija 18 mačos 16 uzvaras un divi neizšķirti. Uzvaras gūtas ne tikai pret tādām komandām kā Jamaika, Armēnija un Luksemburga, bet arī pret Vāciju, Itāliju, Nīderlandi, Islandi, Velsu un Paragvaju.

4. MESI 11 SITIENI UN MASČERANO REKORDS

Argentīnas izlases līderis Lionels Mesi mačā pret Islandi izpildīja 11 sitienus - vairāk nekā jebkurā citā spēlē iepriekšējos Pasaules kausa finālturnīros. Jāpiebilst, ka otrajā puslaikā argentīnieši kopā pa Islandes vārtiem izdarīja 16 sitienus, kamēr pretinieki nevienu... Mesi spēles laikā nav pratis realizēt četrus no pēdējiem septiņiem 11 metru soda sitieniem kluba un izlases rindās kopā. Havjēram Masčerano šī bija 144. spēle Argentīnas izlases rindās, tādējādi viņš apsteidza iepriekšējo valsts rekordistu Havjēru Dzaneti.

5. ISLANDES DEBIJA

Pasaules kausa finālturnīrā sestdien ar neizšķirtu debitēja Islandes futbolisti. Tā gan ne tuvu nav veiksmīgākā debija Pasaules kausa vēsturē. 1998. gadā ar uzvaru pār citu debitanti Jamaiku debitēja Horvātija (3:1), kas vēlāk aizkļuva līdz pusfinālam, bet četrus gadus vēlāk ar sensacionālu uzvaru pār pasaules un Eiropas čempioni Franciju debitēja Senegāla (1:0), turnīra gaitā aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam. Interesanti, ka Alfrēda Finbogasona gūtie vārti Islandei bija arī pirmais sitiens pa vārtiem Pasaules kausā. 23. minūtē gūtie vārti ir ātrākie debitantu izpildījumā kopš 1994. gada, kad nigērietis Rašidi Jekīni ieraidīja bumbu Bulgārijas izlases vārtos mača 21. minūtē, Nigārijai Pasaules kausā debitējot ar 3:0 uzvaru.


, 2018-06-17 13:23, pirms 6 gadiem
Interesants raksts.
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.