Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Izcils Kolarova soda sitiens atnes uzvaru Serbijai

Izcils Kolarova soda sitiens atnes uzvaru Serbijai
Precīzs Aleksandra Kolarova soda sitiens no 25 metriem - Kostarikas futbolistiem atliek tikai nopūsties
Foto: Sergey Bobylev/TASS/Scanpix

Cīņas 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā uzsākušas arī E grupas komandas, Serbijas izlasei ar rezultātu 1:0 uzveicot Kostarikas valstsvienību. Vienīgos vārtus guva komandas kapteinis Aleksandars Kolarovs, realizējot skaistu standartsituāciju un iegriežot bumbu tuvajā vārtu stūrī.

Jau no pirmajām spēles minūtēm abas komandas nekautrējās demonstrēt atklātu un uzbrūkošu futbolu, spēlei ātri ritot no vieniem vārtiem līdz otriem. Kostarikāņi uzbrukumu veidošanā bieži vien izmantoja centrējumus no flangiem - pirmā labā iespēja radās Džankarlo Gonzalesam pēc stūra sitiena, tomēr nepieskatītais aizsargs ar galvu sita pāri. Serbi savukārt centās izraustīt pretinieku aizsardzību ar ātrām piespēlēm pa zemi. Uzbrukumam pieslēdzās pieredzējušais Braņislavs Ivanovičs, kurš raidīja spēcīgu piespēli gar vārtiem, tomēr pēdējā brīdī bumbu aizķēra vārtsargs Keilors Navass.

Pirmā puslaika vidū iniciatīvu pamazām pārņēma Serbija, kas uzbrukumus vairāk virzīja caur labo malu, kur aktīvi darbojās Ivanovičs un Dušans Tadičs. Kostarikāņi gan aizsardzībā spēlēja ļoti organizēti un kompakti, nosedzot piespēļu līnijas un meklējot iespējas aizskriet pretuzbrukumos. Vienā no tādiem līdz labai sitiena pozīcijai no soda laukuma robežas tika Marko Urenja, taču uzbrucējs sita ļoti neprecīzi. Puslaika izskaņā teicama iespēja izvirzīt savu komandu vadībā bija Sergejam Milinkovičam-Savičam, kurš teicami ierāvās soda laukumā un sita tā saucamajā šķērītē, bet, lai arī tiesnesis kļūdaini fiksēja aizmuguri, Navass bumbu tvēra.

Otrā puslaika sākumā serbi izveidoja vēl vienu bīstamu momentu, bet Aleksandrs Mitrovičs, nonācis aci pret aci ar Navasu, ar sitienu no tuvas distances nespēja pārspēt kostarikāņu vārtsargu. Kostarikas izlasei aizsardzībā kļuva arvien grūtāk apturēt ātrā Mitroviča izrāvienus, kuru izdevās apturēt tikai ar noteikumu pārkāpumiem. 56. minūtē pēc ilgstošiem centieniem serbiem izdevās atklāt rezultātu - izcili precīzu soda sitienu no aptuveni 25 metru attāluma realizēja komandas kapteinis Aleksandars Kolarovs, iegriežot bumbu tuvajā vārtu stūrī (0:1).

Izvirzījušies vadībā, Serbijas izlases futbolisti krietni pazemināja apgriezienus un nosēdās aizsardzībā, ļaujot Kostarikai pārņemt bumbas kontroli. Kostarikāņu galvenais treneris Oskars Ramiress veica arī pirmās spēlētāju maiņas, laukumā sūtot jaunus spēkus uzbrukumā, tostarp arī Londonas ''Arsenal'' kluba sistēmā esošo Džoelu Kempbelu, kurš bija viens no komandas galvenajiem ieročiem 2014. gada PK finālturnīrā.

Uzreiz pēc došanās laukumā, Kempbels izrāvās uzbrukuma smailē un bija jau gatavs izpildīt sitienu no soda laukuma kreisās malas, taču sitienu iztraucēja aizsargs. Pēc ilgāka pārtraukuma ar prettriecienu atzīmējās arī serbi, bet vietā bija Navass, kurš aizskāra Tadiča piespēli, kas tika adresēta Filipam Kostičam, kurš palika pilnīgi brīvs soda laukuma vidū. Kārtējā lieliskā iespēja izcelties bija Mitrovičam, kurš atkal vilcinājās ar sitiena izdarīšanu.

Spēles kompensācijas laikā izcēlās arī nopietni asumi, kad viens no Kostarikas trenera asistentiem nevēlējās atdot ārpus laukuma izsistu bumbu Nemanjam Matičam. Serbs bija ļoti neapmierināts, abi karstgalvji sāka grūstīties, tomēr kostarikāņu futbolisti abus izšķīra. Kostarikāņi uzbruka vētraini, tomēr pēdējās minūtēs vārtus gūt vairs nespēja, turnīru sākot ar zaudējumu Serbijai.

Kostarika - Serbija 0:1 (0:0)

Vārti: Kolarovs 56`
Brīdinājumi: Kalvo 22`, Guzmans 56` - Ivanovičs 59`, Prijovičs 90+8`
Kostarika (5-4-1): Navass, Gamboa, Akosta, Gonzaless, Duarte, Kalvo, Venegass (Bolanjoss 60`), Guzmans (Kolindress 73`), Bordžess, Ruiss, Urenja (Kempbels 66`).
Serbija (4-2-3-1): Stojkovičs, Kolarovs, Tosičs, Milenkovičs, Ivanovičs, Matičs, Milivojevičs, Ljajičs (Kostičs 70`), Milinkovičs-Savičs, Tadičs (Rukavina 82`), Mitrovičs (Prijovičs 90`).

E grupas spēļu kalendārs

DatumsPilsētaSpēleLaiks (LV)/Rez.
17.06SamāraKostarika - Serbija0:1
17.06Rostova pie DonasBrazīlija - Šveice21:00
22.06SanktpēterburgaBrazīlija - Kostarika15:00
22.06KaļiņingradaSerbija - Šveice21:00
27.06MaskavaSerbija - Brazīlija21:00
27.06ŅižņijnovgorodaŠveice - Kostarika21:00

, 2018-06-17 17:04, pirms 6 gadiem
Skaisti vārti. Serbi bija pelnijuši, prieks ka rezultāts likumsakarīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-17 17:07, pirms 6 gadiem
Serbi izskatījās ļoti labi, te vēl nevar īsti zināt, kuras komandas izies no grupas.
, 2018-06-17 17:09, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: žēl kostarikāņu, bija pelnījuši uzvaru!
Protams, ka pelnījuši, žēl ka nespēj bumbu vārtos dabūt, tā jau pie uzvaras netiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-17 17:13, pirms 6 gadiem
Mitrovičš reāls lempis
, 2018-06-17 17:13, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Interesanti, ka tie skaistie vārti tika iepriekš paredzēti Kas bija tas LTV7 futbola eksperts, kurš pirms brīvsitiena izpildes teica, ka te, visticamāk, būs iekšā?
Nevajag būt ekspertam, jo LTV translācija iet ar 1-2 minūšu nobīdi, kas nozīmē, ka skatoties paralēli flashscore.com, visu var "paredzēt".
, 2018-06-17 17:13, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: žēl kostarikāņu, bija pelnījuši uzvaru!
Kurā vietā viņi bija pelnījuši?
, 2018-06-17 17:14, pirms 6 gadiem
serbi peec speeles taa priecaajaas it kaa jau buutu no grupas izkljuvushi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-17 17:16, pirms 6 gadiem
Kā var, izejot 4 pret 1 aizsargu, neatdot piespēli un šaut pa baložiem?!? Žēl, ka Kostarika nesodīja par šādu savtīgu spēli...
, 2018-06-17 17:16, pirms 6 gadiem
Ļoti patīk kā komentē spēles Hščanovičs un Kalns. Varbūt viņiem nav tas balss tembrs kā profesionāliem komentētājiem, bet zināšanas fubolā ļoti labas. īpaši patīkami klausīties kā viņi komentā spēles gaitu, atsevišķas taktikas nianses. Šādas lietas nevar saklausīt Kreipāna komentāros,kurš atkal savus komentārus pārpludina ar konkrētu faktu zināšanām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-17 17:18, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Ļoti patīk kā komentē spēles Hščanovičs un Kalns. Varbūt viņiem nav tas balss tembrs kā profesionāliem komentētājiem, bet zināšanas fubolā ļoti labas. īpaši patīkami klausīties kā viņi komentā spēles gaitu, atsevišķas taktikas nianses. Šādas lietas nevar saklausīt Kreipāna komentāros,kurš atkal savus komentārus pārpludina ar konkrētu faktu zināšanām.
"Faktu", kas nemaz nav fakti.

Bet, ja nopietni, tad šis komentētāju duets ir daudz labāks par otro.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-17 17:23, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Paga, paga, vai tad nav tā, ka nevis pati translācija ar nobīdi iet, bet gan tas, ko tu redzi LTV7 ēterā? Proti, komentēšanas brīdi viņi redz to, kas reāli laukumā notiek, nevis to, ko var noskatīties pēc nobīdes
Tas, ko viņi redz, lai paliek uz viņu pašu sirdsapziņas, taču sporta tiešraidēm tāda nobīde ir ļoti bieži sastopama (drošības nolūkos, lai, ja kas, neparādītu to, ko nevajag parādīt).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-17 17:29, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Tas Babas Vangas radinieks bija Jurģis Kalns?
Jā tas bija Kalns. Paredzēja ka būs gols , ja jau Kolarovs ir tik pārliecināts pirms sitiena.
, 2018-06-17 17:31, pirms 6 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Tas, ko viņi redz, lai paliek uz viņu pašu sirdsapziņas, taču sporta tiešraidēm tāda nobīde ir ļoti bieži sastopama (drošības nolūkos, lai, ja kas, neparādītu to, ko nevajag parādīt).
Būs jāpievērš lielāka vērība soccerstand online informācijai. Man gan šķiet ka šī informācija neko īpaši nekavē. Katrā ziņā pievērsīšu lielāku vērību notikumiem laukumā un online info-ir vai nav kavēšanās TV ekrānā.
Neticu ka komentētāji kaut ko zina iepriekš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-17 17:35, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Būs jāpievērš lielāka vērība soccerstand online informācijai. Man gan šķiet ka šī informācija neko īpaši nekavē. Katrā ziņā pievērsīšu lielāku vērību notikumiem laukumā un online info-ir vai nav kavēšanās TV ekrānā.
Neticu ka komentētāji kaut ko zina iepriekš.
Vakar tāda nobīde Francijas-Austrālijas spēlē bija 100%.

Kaut gan, tas var būt arī kaut kāds tehniska rakstura gļuks, ko rada neta savienojums, tāpēc neapgalvoju, ka TĀ IR 100%, taču neizslēdzu šādu iespēju, jo par franču otro golu zināju jau iepriekš!
, 2018-06-17 17:35, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Nezinu gan tik smalki, atceros tikai, kad vecās labās Rīgas Daugavas laikos bieži vien atjautīgi ļautiņi tribīnēs klausījās līdzi paņemtos radioaparātus ar Gunāra Jakobsona komentēšanu tiešraidē
Tur gan praktiski nekādas nobīdes nebija, tiesa, Gunāra pērles bija labi dzirdamas un publika tribīnēs uz tām arī attiecīgi reaģēja
Jākabsona komentāri gan nepatika. ļoti labi atceros vienu klasisku komentāru Jākobsona izpildījumā radio reportāžā. Aptuveni šāds.
"Bumba laukuma centrā Daugavas futbolistiem. Piespēle, vēl viena piespēle, labs moments. Vārti." Es priecājos ka Daugava guvusi vārtus, bet Jākobsons "aizmirsa"pateikt ka Daugava laukuma centrā zaudēja bumbu un pretinieks guvis vārtus. Un šādas epizodes ar Jākobsona bija daudz.
, 2018-06-17 17:37, pirms 6 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: "Faktu", kas nemaz nav fakti.

Bet, ja nopietni, tad šis komentētāju duets ir daudz labāks par otro.
Kalns patīk nedaudz labāk pagaidām kā Hščanovičs (bet abi ir labi). Nepatīk kā komentē Auziņš. Protams ka tas ir subjektīvas domas, nesaku ka slikti, bet man nepatīk. Izklausās kaut kā samāksloti nedabīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-17 17:45, pirms 6 gadiem
Vienmēr patīkami,kad savējie uzvar..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-17 20:13, pirms 6 gadiem
Kur neta var redzet speles kads var link iemest
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.