Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Dzagojevs nelidos kopā ar Krievijas izlasi uz spēli pret Ēģipti

Dzagojevs nelidos kopā ar Krievijas izlasi uz spēli pret Ēģipti
Alans Dzagojevs
Foto: AFP/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa saimnieces Krievijas izlases pussargs Alans Dzagojevs atklāšanas spēlē pret Saūda Arābiju iedzīvojās savainojumā. Oficiāli apstiprināts, ka viņam secen ies arī nākamais mačs, kurā mājinieki Sanktpēterburgā spēkosies ar ēģiptiešiem.

Pirmajā spēlē laukuma saimniekiem krieviem izdevās pārliecinoši tikt galā ar Saūda Arābijas futbolistiem (5:0), taču komanda palika bez viena no svarīgākajiem spēlētājiem – savainojumā iedzīvojās pussargs Alans Dzagojevs. Dodoties pretuzbrukumā, viņš saļima uz zāliena un saķēra kāju, un pēc pārbaudēm atklājies, ka traumēta paceles cīpsla.

Krievijas valstsvienība nākamo spēli aizvadīs pēc divām dienām, kad Sanktpēterburgā spēkosies ar Ēģipti, taču Dzagojevs nelidos kopā ar komandu, bet gan paliks Maskavā un turpinās rehabilitāciju. Pēc atgriešanās no Sanktpēterburgas komandas ārsti vēlreiz apsekos Dzagojevu, lai pieņemtu lēmumu par viņu. Cerība, ka futbolistam Pasaules kauss vēl nav galā, joprojām ir dzīva, un tiek pieļauts, ka Dzagojevs laukumā varētu atgriezties desmit dienas pēc savainojuma.

28 gadus vecais Dzagojevs kopš 2008. gada pārstāv Maskavas CSKA, trīs reizes kļūstot par Krievijas čempionu. Valstsvienības rindās viņš aizvadījis 57 mačus un guvis deviņus vārtus. 2012. gada Eiropas čempionātā Dzagojevs guva trīs vārtus un rezultatīvākā spēlētāja titulu dalīja ar vēl pieciem futbolistiem – Krištianu Ronaldu, Mario Mandžukiču, Mario Gomesu, Mario Baloteli un Fernando Torresu.

Ja Dzagojevs nevar trenēties kopā ar komandu, tad kopējā grupā atgriezies cits pussargs Jurijs Žirkovs, kurš divas iepriekšējās dienas pavadīja, trenējoties individuāli. Arī 34 gadus vecais spēlētājs devās Krievijas izlases pamatsastāvā atklāšanas spēlē. Žirkovs pašlaik pārstāv Sanktpēterburgas "Zenit", bet karjeras laikā viņš ir spēlējis arī Londonas "Chelsea".

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/football...


, 2018-06-17 12:15, pirms 6 gadiem
Video fragments no podkāsta kas publicēts pie raksta... vot tie ir SC eksperti

Nez viņi paši nav prasījuši lai novāc to video?
, 2018-06-17 15:16, pirms 6 gadiem
Liels zaudējums vateņiem, Ēģiptei lielāka šance tikt tālāk
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.