Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Horvātijas treneris: "Tādas pendeles Pasaules kausa finālā nedod"

Horvātijas treneris: "Tādas pendeles Pasaules kausa finālā nedod"
Zlātko Dāličs apsveic Polu Pogbā
Foto: AP/Scanpix

Pēc Pasaules kausa finālspēles, kurā Francija ar 4:2 pārspēja Horvātiju, horvātu galvenais treneris Zlātko Dāličs preses konferencē apsveica Franciju ar titulu, norādīja uz savas izlases neveiksmēm, kā arī pauda negatīvu nostāju pret piespriesto 11 metru soda sitienu uz Horvātijas vārtiem. Savukārt Francijas treneris Didjē Dešāns uzsvēra savas komandas jauno futbolistu veikumu.

„Mēs aizvadījām labu spēli, taču 11 metru soda sitiens mūs izsita no līdzsvara un pēc tam jau kļuva daudz grūtāk,” sacīja Zlātko Dāličs pēc tam, kad bija apsveicis Franciju ar uzvaru. „Es pats vēlos pateikt tikai vienu teikumu par šo tiesneša lēmumu, proti, tādas pendeles Pasaules kausa finālā nedod.”

Dāliča piesauktajā epizodē bumba trāpīja pa Ivana Perišiča roku, kas sākotnēji netika fiksēts kā noteikumu pārkāpums soda laukumā, taču video tiesnesis deva galvenajam tiesnesim signālu, ka būtu nepieciešams šo epizodi pārskatīt vēlreiz, un pēc tam tika piespriests 11 metru soda sitiens, ko Francija realizēja un ieguva vadību, ko vairs no rokām neizlaida.

„Mēs ļoti vēlējāmies iegūt Pasaules kausu, taču tāds nu ir futbols,” sacīja Dāličs. „Francijas izlase mūs nepārsteidza, taču notika tā, ka ielaidām divus „mīkstus” vārtus, vienreiz iesitām paši savos vārtos un vēl bija pendele. Šajā turnīrā mums vairākkārt paveicās, bet šodien veiksmes pietrūka. Ielaižot četrus vārtus nevar cerēt uz uzvaru spēlē.”

Līdzīgu viedokli izteica arī Horvātijas izlases līderi Lūka Modričs un Ivans Rakitičs, apgalvojot, ka nevar kaunēties par savu sniegumu, taču tomēr pietrūcis veiksmes. „Mēs pirmajā puslaikā bijām labāki, mēs šovakar vairāk uzbrukām, taču – nepaveicās,” sacīja Rakitičs. „Francija guva četrus vārtus ar trim sitieniem. Bet es apsveicu Franciju, viņi to ir pelnījuši.” Savukārt Modričs izteicās, ka neko nenožēlo: „Mēs varējām atstāt laukumu ar gaisā paceltām galvām, jo bijām labāka komanda lielāko mača daļu. Diemžēl pāris neveiklas epizodes beidzās ar vārtu zaudējumu.”

Tikmēr Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns savā pēcspēles uzrunā medijiem pauda prieku par savu jauno spēlētāju paveikto: „Tas ir tik burvīgi. Šī ir ļoti jauna komanda, kura jau ir tikusi virsotnē. Mums ir sastāvā čempions, kuram ir 19 gadi.”

„Mēs neaizvadījām izcilu spēli,” sacīja Dešāns. „Taču mēs parādījām raksturu. Un mēs tāpat iesitām četrus vārtus. Viņi bija pelnījuši uzvarēt. Ļoti labi atcerējāmies, cik ļoti sāpīgi bija zaudēt Eiropas čempionāta finālā pirms diviem gadiem, taču arī tā pieredze tagad mums ļoti noderēja.”

„Šeit nav jārunā par mani,” sacīja Dešāns, noraidot atzinību par ieiešanu futbola vēsturē kā tikai trešais cilvēks, kurš kļuvis par čempionu gan kā spēlētājs, gan galvenais treneris. „Šeit jārunā par spēlētājiem, kuri uzvarēja. Iepriekšējās 55 dienās mēs paveicām lielu darbu, tagad viņi saņem atalgojumu. Uzvara šajā mačā pieder tikai spēlētājiem. Mēs esam lepni būt Francijas izlase. „Vive le Republic!””

Savas emocijas neslēpa arī Francijas līderis Antuāns Grīzmans: „Šobrīd nemaz nezinu, kur es atrodos. Esmu tik ļoti priecīgs. Horvātija spēlēja lieliski, tāpēc mums klājās ļoti grūti. Taču mēs spējām izturēt un uzvarēt. Tagad nespēju sagaidīt, kad varēšu aizvest Pasaules kausu uz Franciju.”

Izmantotie resursi:
Croatia boss Zlatko Dalic - 'You don't give a...
Didier Deschamps: Young France players are 'on...


, 2018-07-15 23:13, pirms 6 gadiem
Vai tad Pasaules kausa finālā drīkst spēlēt ar roku?Treneru neobjektīvisms brīžam ir nepārspējams.Pārstāvētu otru nometni,dziedātu citu dziesmu,ja tiesnesis neiedotu pendeli.Man bija vienalga ,kurš uzvar,bet atkārtojums pierādīja vienu,bija tīra spēle ar roku un pēc video noskatīšanās tiesnesis nemaz nedrīkstēja lemt citādi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-15 23:20, pirms 6 gadiem
Horvātu izlase izcila,taču nesaskatīju nevienu vērā ņemamu argumentu,lai pendeli nepiešķirtu.
Vienalga Horvātijā svētki-2.vieta Pasaulē,vēl nebijis panākums.
Hvala,Hrvatska!
, 2018-07-15 23:22, pirms 6 gadiem
Tiesnesis jau arī neiedeva, bet tā kā ir VAR - tad tur nav šaubu - roka vai nu ir, vai nav - skaidrs, ka bija un tehniski piešķirts 11m
, 2018-07-15 23:23, pirms 6 gadiem
Kātad nedot-tīri ar roku izsit bumbu stūrī
, 2018-07-15 23:25, pirms 6 gadiem
Skatoties spēli likās,ka Francija ir krietni pārāka, lai gan biežāk aizsargājās tomēr krietni bīstamāk no spēles saasināja situāciju pie horvātu vārtiem, horvāti varēja vien atbildēt ar labām, bīstamām standartsituacijām. Ja horvātiem nebūtu to stulbi kļūdu pirmajā puslaikā tad Francija būtu spēlējusi pa visam citu futbolu, un pendeli tur bija 100%, ja tā nav spēle ar roku tad es nezinu kas ir spēle ar roku.
, 2018-07-15 23:31, pirms 6 gadiem
Kā var nebūt pendele, ja roka nav piespiesta pie ķermeņa un bumba trāpa pa roku no diezgan tāla attāluma, ka pat nevar teikt ka tā ir uzsista. Un vēl pie tam būtiski tika izmainīts bumbas virziens. Vismaz par 90 grādiem
, 2018-07-15 23:34, pirms 6 gadiem
Jāsamierinās, ja būs iespēja, mazos noliks pie vietas razs razs.
Juvei arī varēja nedot pendeli CL 1/2, bet vajadzēja RM palīdzēt.
, 2018-07-15 23:42, pirms 6 gadiem
turklāt roka bija ari kustibā uz leju, nevis karājās kā tada ļerpata
, 2018-07-15 23:51, pirms 6 gadiem
Var jau saprast treneri, pēc zaudēta fināla emocijas sakāpinātas, gan paies laiks un sapratīs, ka pendele bija 100%.

Bija kustība ar roku uz bumbu un bumba tika aizvirzīta prom samazinot epizodes bīstamību, lai kā gribēju, lai horvāti uzvar, nekādu šaubu par to vai ir vai nav sodasitiens.

Un līdz šim varbūt arī finālos tādus sodus vienmēr nedeva, bet tās bija tiesnešu kļūdas. Turpmāk nekādu "Dieva roku" nebūs. Kauna traips futbolam vien tas bija.
Slēpts komentārs: balts
, 2018-07-16 00:30, pirms 6 gadiem
Vienmēr bus kāds, kaa teiks, ka nebija jādod.
Bet lielākais vairums tomēr teiks, ka bija pendele.
Ja jau šī nebija spēle ar roku, tad bumba jāpaņem rokās un jāpatur 3 sekundes, lai iedotu pendeli?
, 2018-07-16 00:36, pirms 6 gadiem
bkventins rakstīja: Skatoties spēli likās,ka Francija ir krietni pārāka, lai gan biežāk aizsargājās tomēr krietni bīstamāk no spēles saasināja situāciju pie horvātu vārtiem, horvāti varēja vien atbildēt ar labām, bīstamām standartsituacijām. Ja horvātiem nebūtu to stulbi kļūdu pirmajā puslaikā tad Francija būtu spēlējusi pa visam citu futbolu, un pendeli tur bija 100%, ja tā nav spēle ar roku tad es nezinu kas ir spēle ar roku.
Tu smejies? Kur Francija bija labāka? Sit tupi uz Mbape un tas tik skrien. Horvāti kontrolēja spēli, frančiem vienkārši paveicās ar pirmajiem diviem goliem, tas arī viss. No šīs Francijas izlases noteikti visi gaidīja daudz skatāmāku futbolu finālā.
, 2018-07-16 00:39, pirms 6 gadiem
Dandris rakstīja: Kā var nebūt pendele, ja roka nav piespiesta pie ķermeņa un bumba trāpa pa roku no diezgan tāla attāluma, ka pat nevar teikt ka tā ir uzsista. Un vēl pie tam būtiski tika izmainīts bumbas virziens. Vismaz par 90 grādiem
Pats atbildēji kādēļ nav pendele. 11 metri nav jādod ja bumba TRĀPA PA ROKU. Tādi ir noteikumi. Tikai šoreiz bumba netrāpīja pa roku, bija spēle ar roku. Roka pēc sitiena gāja bumbas kustības virzienā.
, 2018-07-16 00:42, pirms 6 gadiem
Mums arī jāmaina domāšana par spēli ar roku. Ceru ka par spēli ar roku dos 11 metrus, bet visos gadījumos kad bumba trāpa pa roku neatkarīgi kur tā atrodas nebūs 11 metri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-16 07:25, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Viņš nespēlēja ar roku! Bumba trāpīja pa roku! Jūti atšķirību??? Kasiljas, Linekers, Šīrers Shearer - no
Lineker - no
Klinsmann - no
Ferdinand - no
Hoddle - no
Keane - no
Neville - no Tu par viņiem gudrāks???
Atrodi, ko saka citi tiesneši nevis futbolisti, futbolisti pie katras iespējas "balso" par pendelēm, te kaut kas līdzīgs?

Tikpat labi var teikt, ka spēlē, kur aizsargs atvairīja ar roku sitienu un dabūja sarkano kartīti nebija spēle ar roku, jo centas jau ar kāju atvairīt, bet neaizsniedzās un sanāca ar roku, tw tieši tas pats tikai mazāk bistama situācija.
, 2018-07-16 07:34, pirms 6 gadiem
Vai tā bija apzināta rīcība?Drīzāk cīņas karstumā nostrādāja kāds reflekss.Praktiski,šis moments bija lūzuma punkts par labu frančiem.Divas neveiksmīgas epizodes komandu ietekmēja psihologiski,bet pretiniekam deva lielāku pārliecību.Ar savu izteicienu horvātu treneris noteikti domāja,ka spēles liktenim jāizškiras laukumā,bet nevis notiekot kādam nelaimes gadījumam.
, 2018-07-16 08:10, pirms 6 gadiem
nuuuu... soda laukumā spēle ar roku, pie tam bumba maina virzienu... roka, kas roka
, 2018-07-16 08:40, pirms 6 gadiem
Rekur visu pareiz pasaka

https://www.youtube.com/watch?v=sRd...
, 2018-07-16 08:41, pirms 6 gadiem
Nebija spēle ar roku. Franču futbolists bija horvātam priekšā, un tas bumbu vispār neredzēja. Lecot augšā nevienam rokas nav piespiestas pie sāniem. Jā, bumba atsitās pret roku, bet piekrītu trenerim, ka tādas pendeled tādā spēlē nedod. Tad jau stūra sitiena laikā gandrīz katru reizi 11m soda 5-6 jādod , jo visi rauj,tura aiz krekliem vai apķer ar rokām.Pie pirmā gola krievu TV minūtes 15 kruķīja šo epizodi. Visi studijā piekrita, ka soda nebija, sitiena laikā Pogbā bija aizmugurē un iegrūda Mandžukiču mukurā. Tā rezultātā iznāca autogols.
, 2018-07-16 08:45, pirms 6 gadiem
Dandris rakstīja: Kā var nebūt pendele, ja roka nav piespiesta pie ķermeņa un bumba trāpa pa roku no diezgan tāla attāluma, ka pat nevar teikt ka tā ir uzsista. Un vēl pie tam būtiski tika izmainīts bumbas virziens. Vismaz par 90 grādiem
Teorētiski - jā, pendeli varēja dot! Praktiski - pendele futbolā tomēr ir "augstākais soda mērs" un to nevajadzētu piemērot par katru netīšu un nesvarīgu pieskārienu bumbai ar roku!
, 2018-07-16 08:58, pirms 6 gadiem
Krepecis rakstīja: Tu smejies? Kur Francija bija labāka? Sit tupi uz Mbape un tas tik skrien. Horvāti kontrolēja spēli, frančiem vienkārši paveicās ar pirmajiem diviem goliem, tas arī viss. No šīs Francijas izlases noteikti visi gaidīja daudz skatāmāku futbolu finālā.
Francija nespēlēja skatāmi, jā, bet Horvātija noteikti nebija labāka. Francija spēlēja pragmatiski, bet ļoti efektīvi, izmantoja visas savas iespējas, kamēr horvāti ar savu kontroli neko īsti neizveidoja. Ne vienmēr tas, kas kontrolē bumbu ir labākais laukumā.
, 2018-07-16 10:04, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Vai tad Pasaules kausa finālā drīkst spēlēt ar roku?Treneru neobjektīvisms brīžam ir nepārspējams.Pārstāvētu otru nometni,dziedātu citu dziesmu,ja tiesnesis neiedotu pendeli.Man bija vienalga ,kurš uzvar,bet atkārtojums pierādīja vienu,bija tīra spēle ar roku un pēc video noskatīšanās tiesnesis nemaz nedrīkstēja lemt citādi.
Tā nebija "spēle ar roku"paņemiet acis pierē!! - Un pietam tālāk līnijā bija tikai horvātu spēlētāji!
, 2018-07-16 10:09, pirms 6 gadiem
Didziz rakstīja: Atrodi, ko saka citi tiesneši nevis futbolisti, futbolisti pie katras iespējas "balso" par pendelēm, te kaut kas līdzīgs?
Lūk, tiesneša viedoklis: France penalty decision against Croatia wrong,...
Bet nu tiem, kam personiskais viedoklis atšķiras, droši vien jau nebūs gana labs...
, 2018-07-16 10:13, pirms 6 gadiem
izrādās ka starp mums ir daudz pusaklie kas neredz skaidru spēli ar roku
, 2018-07-16 10:18, pirms 6 gadiem
Uzvarēja stiprākais un pietiek tukšus salmus kult!
, 2018-07-16 10:22, pirms 6 gadiem
wifebeater rakstīja: izrādās ka starp mums ir daudz pusaklie kas neredz skaidru spēli ar roku
Priekš īpaši "apdāvinātiem"atkārtoju vēlreiz- tā nebija spēle ar roku, jo dēļ francijas spēlētāja lēciena horvāts nespēja reaģēt uz bumbu un roka (kaut izskatījās dīvaini) bija dabiskā stāvoklī- tikpat līka kā pats horvāta lēciens!!
Bet man tak poverī, domājat, ko gribat
, 2018-07-16 10:24, pirms 6 gadiem
Protams, prieks, ka bez rakāšanās internetā to redzu un izprotu, atšķirībā no- piemēram- vietējiem "tiesnešiem"
, 2018-07-16 10:26, pirms 6 gadiem
Gribēju jau skaldīt Franciju kopš 30min euro2016g, bet māte man apgalvoja, ka Portugāle tāpat vinnēs un man tas nebūs jādara!
šoreiz atkal viņiem paveicās, jo dēļ horvātien neiešu sevi čakarēt.
Bet rezumējums ir tāds- stulbums uzvar!!!!
Un pats labākais ir tas, ka visiem tas šķiet normāli
, 2018-07-16 10:43, pirms 6 gadiem
Pat, ja pēc noteikumiem skaitītos, ka jādod, tāds sods ir galīgi neadekvāts situācijai.
Bet, kā daudzi eksperti saka, nebija jādod pat noteikumu ietvaros. Ir starpība starp "spēle ar roku" un "trāpīja pa roku".

Vispār mans nereālais vēlējums, ka kādā jaukā dienā fifa parevidēs tos penalty noteikumus un pendeli atstās tikai ļoti izteiktās vārtu gūšanas iztraucēšanas situācijās. Bet par mazāk nozīmīgiem pārkāpumiem kaut ko citu, teiksim, brīvsitiens, ar spēlētāju mūri vārtos.
, 2018-07-16 10:47, pirms 6 gadiem
..kaut vai epizodē, kur izšķīrās liktenis par tikšanu uz kausu, kur spēlētājs soda laukuma malā un pat ārpus tā pieskārās bumbai ar roku, kā rezultātā 11m un komanda netika tālāk.. tādi tiesneši vienkārši ir jā no s it
, 2018-07-16 11:02, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Gribēju jau skaldīt Franciju kopš 30min euro2016g, bet māte man apgalvoja, ka Portugāle tāpat vinnēs un man tas nebūs jādara!
šoreiz atkal viņiem paveicās, jo dēļ horvātien neiešu sevi čakarēt.
Bet rezumējums ir tāds- stulbums uzvar!!!!
Un pats labākais ir tas, ka visiem tas šķiet normāli
Apskaties vēlreiz. Kaut vai 2.taimu, kad Francija vazāja horvātus kā mazos bērnus un varēja iesist vēl 2-3 golus.. P.S. Horvātu gaudošana pēc zaudējuma par tiesnešu netaisnību, par pendeli - klasiska bij. Dienvidslāvijas un Krievijas reakcija, kad vainīgi visi , tikai ne paši. Ko tad horvāti neko neteica pretī, kad paši aizrāpoja līdz finālam, tā vietā lai spēlētu futbolu un uzvarētu 90 minūšu laikā. Par cīņassparu vien zelta medaļas nedod. P.P.S. Grizmana pienesums komandas uzvarā bija jūtami lielāks, nekā Modriča spēle uz nepietiekami stiprās komandas fona. Tā ka ar MVP arī ir jautājumi.
, 2018-07-16 11:08, pirms 6 gadiem
čoržovs rakstīja: Lūk, tiesneša viedoklis: France penalty decision against Croatia wrong,...
Bet nu tiem, kam personiskais viedoklis atšķiras, droši vien jau nebūs gana labs...
Jā, tekstā rakstīts, ka viņš vispār nekustina savu roku, tikko noskatījos atkārtojumu, kur redzams, ka tā roka pussekundi iepriekš bija gaisā, bet pēc tam bumba pieskārās tai, kad roka bija lejā pie ceļa. Rokai bija tīra kustība lejup, turklāt tieši tajā brīdī, kad tur lidoja bumba, taču iepriekš visu laiku bija gaisā.

Tagad visi strīdēsies, bet vismaz es redzu, ka pendele, tīri dēļ rokas kustības lejup tieši pirms spēles ar roku.
, 2018-07-16 11:12, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Apskaties vēlreiz. Kaut vai 2.taimu, kad Francija vazāja horvātus kā mazos bērnus un varēja iesist vēl 2-3 golus.. P.S. Horvātu gaudošana pēc zaudējuma par tiesnešu netaisnību, par pendeli - klasiska bij. Dienvidslāvijas un Krievijas reakcija, kad vainīgi visi , tikai ne paši. Ko tad horvāti neko neteica pretī, kad paši aizrāpoja līdz finālam, tā vietā lai spēlētu futbolu un uzvarētu 90 minūšu laikā. Par cīņassparu vien zelta medaļas nedod. P.P.S. Grizmana pienesums komandas uzvarā bija jūtami lielāks, nekā Modriča spēle uz nepietiekami stiprās komandas fona. Tā ka ar MVP arī ir jautājumi.
Mna tak po hu juj es izslēdzu ārā. viss tika sačakarēts jau pirmajā pusl. protams, ka fra spēle gāja "no rokas", jo viņiem uzdāvināja pusotru golu! tā kā- tas viss ir muļķības
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.