Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kūpers: "Ar Salāhu nevēlējāmies riskēt. Viņš būs gatavs nākamajām spēlēm"

Kūpers: "Ar Salāhu nevēlējāmies riskēt. Viņš būs gatavs nākamajām spēlēm"
Mohameds Salāhs
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa apritē atgriežoties pēc 28 gadu pārtraukumu, sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Ēģiptes izlase, kas ielaida pēdējā minūtē un ar 0:1 piekāpās A grupas galvenajai favorītei Urugvajai. Ēģipte uz rezervistu soliņa atstāja Mohamedu Salāhu, taču viņš būs gatavs nākamajiem mačiem.

"Mohameds Salāhs mums ir ļoti svarīgs spēlētājs – to nevar noliegt neviens. Taču nepieciešama arī laba komanda, un mums tāda ir," pēc pēdējā minūtē piedzīvotā zaudējuma pret Urugvaju teica ēģiptiešu galvenais treneris Ektors Kūpers. "Ja Mo būtu laukumā, iespējams, rezultāts būtu citāds, taču to mēs nezinām. Visiem skaidrs, ka viņš kaldinājis mūsu komandas panākumus un turpinās to darīt arī nākamajos mačos."

Vēl pirms Pasaules kausa sākuma Ēģiptes nometne sacīja, ka Salāhs ir gatavs par teju visiem 100% un ka viņš droši vien dosies laukumā jau pirmajā mačā, bet Kūpers atklāja, ka viņš nevēlējās riskēt ar valstsvienības līdera atveseļošanās procesa ilgumu, spēlējot pret fizisku futbolu piekopjošo Urugvajas aizsardzības līniju. Vienlaikus Kūpers atzina, ka Salāhs būs gatavs gan Krievijai, gan Saūda Arābijai.

"Treniņa beigās veicām pārbaudes, un bija nelielas šaubas par to, kas notiktu, ja viņš neveiksmīgi nokristu vai kāds pretinieks viņam iesistu. Negribējām riskēt, lai viņš būtu pilnībā gatavs Krievijas un Saūda Arābijas spēlēm," pauda Kūpers. Nākamais mačs paredzēts pēc četrām dienām, kad Ēģiptes izlasei Sanktpēterburgā pretī stāsies laukuma saimnieki.

Izmantotie resursi:
Mohamed Salah not risked even if he could have...


Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.