Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Kostarikas aizsargam savainojuma dēļ Pasaules kauss galā vēl pirms pirmās spēles

Agris Suveizda

Kostarikas aizsargam savainojuma dēļ Pasaules kauss galā vēl pirms pirmās spēles
Ronalds Matarrita pret Anglijas izlasi
Foto: Reuters/Scanpix

Kostarikas Futbola federācija savā mājaslapā paziņojusi, ka paceles cīpslas savainojuma dēļ Pasaules kausā piedalīties nevarēs kreisās malas aizsargs Ronalds Matarrita.

Nepilnus 24 gadus vecais Ronalds Matarrita vienā no pēdējiem treniņiem pirms Pasaules kausa izlases ārstiem sacījis, ka atlabšanas process pēc labās kājas savainojuma neritot veiksmīgi un viņa veselības stāvoklis neuzlabojoties. Veiktā ultraskaņa un magnētiskā rezonanse apstiprināja, ka Pasaules kauss Matarritam ies secen. "New York" aizsargam atklāts pirmās pakāpes plīsums, un viņa veselības stāvoklis atkārtoti novērtēts tiks pēc divām nedēļām.

Atlases ciklā Matarrita piedalījās desmit spēlēs, deviņās ejot sākumsastāvā, un guva divus vārtus, taču kvalifikācijas beigās viņš lielākoties palika rezervē. Abās pārbaudes spēlēs, kurās piedalījās, Matarrita devās uz maiņu. MLS viņš šosezon sācis četras no savām deviņām spēlēm un guvis vienus vārtus.

Kostarika pirmo spēli grupu turnīrā aizvadīs svētdien, Samārā tiekoties ar Serbiju, un Pasaules kausa reglaments paredz iespēju traumu gadījumā 24 stundas līdz pirmā mača sākumam veikt izmaiņas sastāvā. Tādējādi Matarritas vietā sastāvā iekļauts Kostarikas kluba "Alajuense" aizsargs Kenners Gutjeress. 29 gadus vecais aizsargs atlasē aizvadīja vienu maču un vēl sešos palika rezervē. Bez Serbijas un Kostarikas šajā grupā spēlēs arī Brazīlija un Šveice.

Izmantotie resursi:
https://www.fedefutbol.com/2018/06/...