Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lopetegi: "Atlaišana no Spānijas izlases bija skumjākā diena kopš manas mātes nāves"

Lopetegi: "Atlaišana no Spānijas izlases bija skumjākā diena kopš manas mātes nāves"
Hulens Lopetevi
Foto: AP / Scanpix

LETA--AFP. Atlaišana no Spānijas futbola izlases galvenā trenera amata Hulena Lopetegi dzīvē bija nākamā skumjākā diena aiz viņa mātes nāves, paudis pats speciālists.

"Tā bija skumjākā diena manā dzīvē aiz tās dienas, kad es zaudēju savu māti," emocionāls bija Lopetevi, kurš ceturtdien oficiāli tika prezentēts kā "Real" galvenais treneris. "Taču šī ir laimīgākā diena manā mūžā, jo esmu kļuvis par "Real" treneri. Paldies Madrides komandas prezidentam Florentino Peresam un klubam, kas man pauduši uzticību."

Savukārt Peress izteicās, ka trenera karjerā Lopetegi sapnis bijis trenēt Spānijas izlasi un "Real", turklāt pēc viņa domām šie darbi ir apvienojami. "Gribējām šo sadarbību noslēgt pēc iespējas ātrāk, lai izvairītos no spekulācijām un baumām."

Lopetegi noteica, ka turpinās vērot Spānijas izlases spēles un atbalstīt komandu. "Jūtos kā daļa no šīs vienības un esmu drošs, ka mums izdosies lielisks Pasaules kauss, neskatoties uz blakus apstākļiem." Savukārt Spānijas valstsvienību Pasaules kausā vadīs Jerro, kurš pirms tam vienu sezonu bija Madrides "Real" galvenā trenera Karlo Ančeloti palīgs, bet 2016./17.gada sezonā viņš vadīja valsts otrās līgas klubu Ovjedo "Real".

Tikmēr kopš pagājušā gada novembra 50 gadus vecais Jerro strādājis par Spānijas izlases sporta direktoru. Savas futbolista karjeras laikā viņš lielāko daļu spēlēja Madrides "Real" sastāvā, trīs reizes triumfējot UEFA Čempionu līgā. Spānijas valstsvienībā Jerro aizvadīja 89 spēles un guva 29 vārtus.

Savukārt RFEF prezidents Luiss Ruvjaless izteicās, ka Lopetevi nav bijis atklāts un federācija nevarēja turpināt algot cilvēku, kurš ved lietas viņiem aiz muguras. Otrdienas "Real" paziņojums par Lopetegi nolīgšanu izsauca neizpratni vietējā federācijā un spāņu līdzjutējos, jo pirmā izlases spēle gaidāma jau piektdien pret Eiropas čempioni Portugāli. Vēl spāņi spēkosies vienā grupā ar Maroku un Irānu.

Spānijas valstsvienības grožus Lopetegi pārņēma 2016.gada jūlijā, bet pirms tam viņš divus gadus vadīja Portugāles klubu "Porto". Tāpat savas trenera karjeras laikā Lopetegi strādājis ar Madrides "Real" otro komandu, Madrides "Rayo Vallecano" un Spānijas jauniešu izlasēm. Šī speciālista vadībā Spānijas valstsvienība nepiedzīvoja nevienu zaudējumu - 20 mačos 14 uzvaras un seši neizšķirti.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-06-14 22:55, pirms 6 gadiem
Griezmans tik tikko pazinjojis ka paliek Atletico rindaas
, 2018-06-14 23:31, pirms 6 gadiem
To, ka ir Džuljens Lopetegi, vēl varētu saprast, ka cilvēki nezina, bet pārējais izraisa acu sāpes.
Piemēram:
Savukārt(KOMATS) Peress izteicās, ka trenera karjerā Lopetevi sapnis bijis trenēt Spānijas izlasi un "Real", turklāt(KOMATS) pēc viņa domām(KOMATS) šie darbi ir apvienojami.
Vai tiešām?
, 2018-06-15 00:41, pirms 6 gadiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: To, ka ir Džuljens Lopetegi, vēl varētu saprast, ka cilvēki nezina, bet pārējais izraisa acu sāpes.
Piemēram:
Savukārt(KOMATS) Peress izteicās, ka trenera karjerā Lopetevi sapnis bijis trenēt Spānijas izlasi un "Real", turklāt(KOMATS) pēc viņa domām(KOMATS) šie darbi ir apvienojami.
Vai tiešām?
Šodien vismaz Lopetegi uzrakstīts, vakar bija Lopetevi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-15 07:56, pirms 6 gadiem
2:05 "Tas bija tāds nelaimes gadījums Kubā".Brazīlijā tak notika turnīrs par kuru gāja runa
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.