Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Infantīno nākamgad atkal kandidēs uz FIFA prezidenta amatu

Andrejs Siliņš

Infantīno nākamgad atkal kandidēs uz FIFA prezidenta amatu
Džanni Infantīno
Foto: SIPA / Scanpix

Trešdien FIFA kongresā Krievijas galvaspilsētā Maskavā kļuva zināms, ka pašreizējais organizācijas prezidents Džanni Infantīno nākamajā gadā paredzētajās vēlēšanās atkal kandidēs uz prezidenta amatu.

48 gadus vecais Infantīno FIFA vadību pārņēma 2016. gadā, kad korupcijas skandāla rezultātā no amata tika atstādināts ilggadējais FIFA prezidents Zeps Blaters. Šodien aizvadītajā kongresā Infantīno uzsvēra, ka, pārņemot organizāciju, tā bijusi mirusi, bet tagad, divus gadus vēlāk, FIFA esot ļoti dzīva un prieka pilna.

Infantīno savas prezidentūras laikā centies uzlabot FIFA tēlu, mēģinot dzēst aizkulisēs uzliktos korumpētas organizācijas zīmogus, tāpat esot uzlabojusies finansiālā pārredzamība, kā arī ieviesta jauno tehnoloģiju izmantošana pašas futbola spēles attīstības labā. Šis būs pirmais Pasaules kauss, kurā spēļu laikā tiks izmantota video atkārtojumu sistēma (VAR).

Šveicietis Infantīno ir bijušais UEFA ģenerālsekretārs, un Maskavā notikušajā kongresā labus vārdus FIFA prezidentam veltīja arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins. "Zinām, ka Infantīno kļuva par FIFA prezidentu sarežģītā laikā. Viņš tos pārcietis labi, kā īsts cīnītājs," sacīja Putins.

Iepriekšējais FIFA prezidents Blaters joprojām ir aizdomās turamais par korupciju organizācijas iekšienē. Daudz spriests arī par to, cik godīgas bijušas vēlēšanas, kad tika balsots par 2018. un 2022. gada Pasaules kausa finālturnīru organizētājām, attiecīgi Krieviju un Kataru. Pats Blaters aizvien uzsver, ka nav vainīgs.

Izmantotie resursi:
https://www.sport24.co.za/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja