Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa finālspēli tiesās argentīnietis Pitana

Rolands Eliņš

Pasaules kausa finālspēli tiesās argentīnietis Pitana
Nestors Pitana ceturtdaļfinālā Urugvajas un Francijas spēlē
Foto: AFP/Scanpix

FIFA paziņojusi svētdien gaidāmā Pasaules kausa finālmača starp Franciju un Horvātiju tiesnesi. Tas būs argentīnietis Nestors Pitana, kurš Francijas spēli tiesāja jau ceturtdaļfinālā gan šajā PK, gan pirms četriem gadiem.

43 gadus vecais argentīnietis Nestors Pitana kļūs par galveno tiesnesi, kurš gan uzsāka Pasaules kausa finālturnīru Krievijā, gan pieliks tam punktu. Viņš tiesāja čempionāta atklāšanas maču starp Krieviju un Saūda Arābiju, un šovakar FIFA paziņojusi, ka viņam tiks uzticēts arī fināls starp Franciju un Horvātiju.

Pitana šajā PK jau tiesājis abu komandu mačus. Viņa pārraudzībā bija arī Horvātijas un Dānijas astotdaļfināla spēle, kas beidzās ar pēcspēles sitienu sēriju, kā arī Francijas un Urugvajas ceturtdaļfināla spēle, kurā Francija uzvarēja pamatlaikā.

Pitanam ar Francijas izlase iepazīties izdevās jau iepriekš – viņš tiesāja arī francūžu ceturtdaļfinālu PK 2014 finālturnīrā, kad Francija piekāpās topošajai čempionei Vācijai, izstājoties no turnīra.

Kopā ar Pitana būs viņa tautiešu brigāda ar līnijtiesnešiem Ernanu Maidanu un Juanu Belati, savukārt kā ceturtais tiesnesis darbosies nīderlandietis Bjorns Kuiperss.

Pitana ir viens no pieredzējušākajiem tiesnešiem Pasaules kausā, kurš savu tiesneša karjeru sāka 2007. gadā un jau pēc trim gadiem ieguva FIFA licenci. Viņš bieži tiesājis „Copa Libertadores” spēles, ieskaitot pagājušās sezonas pusfinālu, bet Pasaules kausa atlases ciklā viņš tiesāja sešas spēles, kā arī Austrālijas un Hondurasas izlašu pārspēli, kad Pitana piešķīra divas pendeles.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/fifamedia/statu...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 00:03, pirms 6 gadiem
Šis bija labs tiesnesis, patika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-07-13 11:44, pirms 6 gadiem
Nav slikti. Viņiem, kā kartīgiem argentīniešiem, lielāka škrobe būs uz tiem embapiem, jo horvāti, ja padomā, viņiem neko nepatraucēja.