Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Reina vaino bumbu Musleras kļūdā pret Franciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Reina vaino bumbu Musleras kļūdā pret Franciju
Fernando Muslera
Foto: Sipa/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa izcīņu atstājusi Urugvajas izlase, kas ceturtdaļfinālā ar 0:2 piekāpās Francijai. Sāncenši otros vārtus guva pēc vārtsarga Fernando Musleras kļūdas, un viņu aizstāvēt meties spānis Pepe Reina.

Francijas valstsvienībai atrodoties vadībā ar 1:0, uzbrucējs Antuāns Grīzmans izdarīja tālu sitienu no kreisās malas, un pretinieku vārtsargam Fernando Musleram neizdevās tikt galā ar bumbu – tā atsitās viņam pret rokām un atrada ceļu urugvajiešu vārtos. Atspēlēties no divu vārtu deficīta komandai nebija pa spēkam.

Spāņu vārtsargs Pepe Reina notikušajā vainoja nevis kolēģi, bet gan "Adidas" bumbas, kas tika izstrādātas pirms Pasaules kausa: "Turpināsim izgudrot bumbas, kas vārtsargiem ļauj arvien vieglāk un vieglāk uzminēt trajektoriju, vai ne? Varbūt jāizdomā vēl kāds veids, kā izveidot šovu laukumā?" Reina bija Spānijas izlases rezervists trīs Pasaules kausos.

"Varu saderēt, ka redzēsim vismaz 35 vārtus pēc tālsitieniem, jo nav iespējams uzminēt, kur lidos bumba," pēc martā aizvadītās pārbaudes spēles bažas pauda Reina. "Turklāt bumba ir noklāta ar plastmasu, tāpēc to ir grūti noturēt rokās. Vārtsargiem ar šo bumbu būs lielas problēmas."

Pats Muslera gan uzņēmās vainu par notikušo un piebilda, ka šādas ķibeles gadās katram vārtsargam. Iepriekš muļķīgus vārtus ielaida arī spānis Davids De Heja un argentīnietis Villijs Kavaljero, tomēr šīs ķibeles iespējams norakstīt uz vārtsargu meistarību un konkrēto situāciju, nevis bumbas lidojumu.

Izmantotie resursi:
Pepe Reina slams Adidas' World Cup ball after...

     [+] [-]

, 2018-07-07 15:19, pirms 6 gadiem
Zin- abiem vārtsargiem bumba tomēr viena un tā pati...

     [+] [-]

, 2018-07-07 20:17, pirms 6 gadiem
Neba nu pirmo reizi futbola vēsturē bumba maina lidojuma trajektoriju. Tā ka bumba šeit nav vainojama...

     [+] [-]

, 2018-07-08 15:11, pirms 6 gadiem
Man tieši liekas interesantāk, ka tiek gūti vairāk vārti. Volejbolā Tiek speciāli tiek servēta planējošā serve, tā arī būtu jāaizliedz?! 🤷‍♂️😅