Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Japānas un Kostarikas izlases pēc Pasaules kausa maina galvenos trenerus

Japānas un Kostarikas izlases pēc Pasaules kausa maina galvenos trenerus
Oskars Ramiress
Foto: EPA/Scanpix

Neskatoties uz Japānas izlases iekļūšanu Pasaules kausa izslēgšanas spēlēs un piedzīvoto dramatisko zaudējumu pret beļģiem, netiks turpināta sadarbība ar galveno treneri Akiru Nišino. Tāpat Kostarika neturpinās sadarbību ar Oskaru Ramiresu.

Japānas futbolistiem H apakšgrupā izdevās aiz muguras atstāt Polijas un Senegālas valstsvienības. Turnīrs tika sākts ar uzvaru pret Kolumbiju (2:1), turpinājumā sekoja divas atspēlēšanās pret Senegālu (2:2), bet noslēdzošajā mačā pietika ar zaudējumu poļiem (0:1). Lai gan arī Senegālai bija četri punkti, japāņiem palīdzēja pieklājība jeb mazāk sapelnītie brīdinājumi.

Astotdaļfinālā Japānai bija iespēja sarūpēt sensāciju, jo otrā puslaika ievadā četru minūšu intervālā izdevās panākt 2:0 pret beļģiem. Tomēr arī mača turpinājumā neizpalika dramatiski pavērsieni, un Beļģijas izlase pašā pēdējā uzbrukumā tomēr nodrošināja uzvaru ar 3:2 un tikšanos ceturtdaļfinālā ar brazīliešiem.

Neskatoties uz pievilcīgo sniegumu laukumā, Japānas izlase neturpinās sadarbību ar galveno treneri Akiru Nišino. Viņš pirms tam bija federācijas tehniskais direktors, trenera amatā stājoties tikai divus mēnešus pirms Pasaules kausa, kad tika atbrīvots bosnietis Vahids Halilhodzičs. No viņa Japānas izlase šķīrās, jo speciālists nedeva spēles laiku komandas lielākajām zvaigznēm, piemēram, Keisukem Hondam.

Kā galvenais kandidāts uz Japānas izlases trenera amatu tiek nosaukts vācietis Jirgens Klinsmans, kurš 2006. gada Pasaules kausā vadīja dzimtenes komandu, pēcāk strādājot kopā ar Amerikas Savienotajām Valstīm.

Arī Kostarikas valstsvienība pieņēmusi lēmumu neturpināt sadarbību ar galveno treneri, tādējādi uz brīvām kājām nonācis 53 gadus vecais Oskars Ramiress. Viņa vadītā komanda trīs spēlēs izcīnīja tikai vienu punktu – 0:1 pret Serbiju, 0:2 pret Brazīliju, abus vārtus ielaižot otrā puslaika kompensācijas laikā, un 2:2 ar Šveici, izglābjoties 93. minūtē.

Tādējādi Kostarika palika pēdējā vietā, kaut pirms četriem gadiem uzvarēja savā grupā, kurā sacentās ar Urugvajas, Itālijas un Anglijas izlasēm. Tiesa, tobrīd komandu trenēja kolumbietis Horhe Luiss Pinto, bet Ramiress amatā stājās 2015. gada augustā.

Kostarikā par Ramiresu negatīvi runāja vēl pirms Pasaules kausa – pēc pārbaudes spēlē piedzīvotā zaudējuma pret Beļģiju galvenais treneris preses konferencē nespēja atcerēties, kā sauc sāncenšu desmito numuru – komandas kapteini un zvaigzni Edenu Azāru.


, 2018-07-05 10:02, pirms 6 gadiem
Nez, kad FC Riga jaunais pussargs Ramiress debitēs.
, 2018-07-05 10:17, pirms 6 gadiem
Japāna, kurai nebija īsti iemesla šķirties no šī trenera, to dara, bet Vācija - turpinās kāpt uz tā paša grābekļa. Neticu, ka Lēvs pēkšņi krasi mainīsies kā treneris (īpaši taktiskajā ziņā)
, 2018-07-05 10:33, pirms 6 gadiem
petravicus rakstīja: Japāna, kurai nebija īsti iemesla šķirties no šī trenera, to dara, bet Vācija - turpinās kāpt uz tā paša grābekļa. Neticu, ka Lēvs pēkšņi krasi mainīsies kā treneris (īpaši taktiskajā ziņā)
Japāna pēc 2 gūtiem vārtiem varēja vairāk nosēsties aizsardzībā nevis turpināt spēlēt atklātu futbolu un vilcināt laiku(tā kā viņi netēlo, nevārtās pa zemi vismaz lēnāk varēja iet pakaļ bumbām, kad jāmet auts), ko viņi nedarīja. Iznākumu tu jau zini. Bet kopumā Japāna labi nospēlēja.
, 2018-07-05 10:34, pirms 6 gadiem
petravicus rakstīja: Japāna, kurai nebija īsti iemesla šķirties no šī trenera, to dara, bet Vācija - turpinās kāpt uz tā paša grābekļa. Neticu, ka Lēvs pēkšņi krasi mainīsies kā treneris (īpaši taktiskajā ziņā)
Spēli aizmirst, bet rezultātu nē.
, 2018-07-05 10:48, pirms 6 gadiem
Oskars Ramiress izskatās pēc hokeja Fāzela dvīņu brāļa
, 2018-07-05 11:46, pirms 6 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Japāna pēc 2 gūtiem vārtiem varēja vairāk nosēsties aizsardzībā nevis turpināt spēlēt atklātu futbolu un vilcināt laiku(tā kā viņi netēlo, nevārtās pa zemi vismaz lēnāk varēja iet pakaļ bumbām, kad jāmet auts), ko viņi nedarīja. Iznākumu tu jau zini. Bet kopumā Japāna labi nospēlēja.
Nedrīkst futbolu novest līdz tam, ka ja komanda nepiekopj laika vilcināšanu, tas ir mīnuss komandai, vai trenera taktikai. Pietiek glorificēt tos kretīnu gājienus. Ja pietiekams skaits komandu spēlēs bez visām figņām netīrajām, tad arī var izdoties ierobežot to sērgu. Tas pats ar simulēšanu, bet tur līdzēt varētu vienīgi pēcpsēļu video analīze un spēļu DSQ piešķiršana uz nākamajiem mačiem.
, 2018-07-05 12:07, pirms 6 gadiem
Тяга к курению "умирает" навечно за один день если воспользоваться дедовским советом https://elbo.in/vdoh Я был заядлым курильщиком, курил больше 14 лет и пробовал бросать тысячу раз, но больше пары недель не мог продержаться, а этот метод помог - полгода не курю и не тянет!
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.