Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Menjē: "Ne tikai es, bet visa komanda nodomāja, ka ir pienākušas beigas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Menjē: "Ne tikai es, bet visa komanda nodomāja, ka ir pienākušas beigas"
Romelu Lukaku, Tomā Menjē un Nasers Šadli
Foto: AFP/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālu ļoti dramatiskā spēlē sasniedza Beļģijas izlase, kas atradās iedzinējos ar divu vārtu deficītu, tomēr kompensācijas laikā iesita izšķirošos vārtus un ar 3:2 pārspēja japāņus. Komandas galvenais treneris Roberto Martiness teica, ka viņa komanda bija pelnījusi uzvarēt, jo izveidoja vismaz 20 vārtu gūšanas momentus.

"Japānas spēles maniere mani vienkārši šokēja. Domāju, ne tikai es, bet visa komanda pēc diviem ielaistajiem vārtiem nodomāja, ka ir pienākušas beigas. Mūsu treneris ir liels malacis, jo viņš visiem parādīja, ka ir iespējams iziet no grūtām situācijām. Viņš ir īsts vīrs, un daudzi no viņa varētu pamācīties," sacīja beļģu aizsargs Tomā Menjē.

"Zaudējumu vajag atcerēties kā mācību stundu. Nedrīkst pārdzīvot. Jāatceras, ka viņiem ir pieredzējušāki futbolisti, kuri spēlē pasaules klases klubos. Ja pret tādu pretinieku atslābinies uz sekundi, tevi nogalinās. Tā arī notika. Vajadzēja psiholoģiski savākties, bet tā vietā nolaidāmies. Pielaidām vairākas mazas kļūdas, kamēr pretinieki parādīja raksturu. Ir ļoti smagi šādā veidā izlidot no turnīra," stāstīja Japānas valstsvienības vārtsargs Eidzi Kavasima.

"Taču domāju, ka pasaulei pierādījām daudz," turpināja Kavasima. "Uzvarējām Kolumbiju, dramatiski zaudējām Beļģijai. Jākļūst spēcīgākiem – gan psiholoģiski, gan fiziski. Jāprot pieregulēt spēli. Mūsu futbolistiem jābrauc uz Eiropu, lai tiktu pie pieredzes labākas komandās un pierastu pie stila. Tas palīdzētu Japānas futbola izaugsmē."

"Uzskatu, ka rezultāts ir taisnīgs, jo mums kā minimums bija 20 iespējas gūt vārtus. Taču reizē ir jāapsveic Japāna, kas bija lieliski sagatavojusies un izmantoja pārsteiguma momentu. Turpinājumā notikumus laukumā diktēja manu puišu raksturs. Vēlos izcelt tieši to, nevis runāt par shēmām un taktiku. Spēlētāji izvilka šo maču, tieši viņu vēlme uzvarēt panāca lūzumu," norādīja beļģu galvenais treneris Roberto Martiness.

"Nebaidījāmies spēlēt pret Beļģiju. Cīnījāmies visas 90 minūtes. Diemžēl ar to nepietika. Beļģija nopelnīja uzvaru, jo arī mūsu pretinieki spēlēja labi. Lepojos ar savu komandu, un visi futbolisti laukumā plēsās. Domāju, ka lepojas visa japāņu tauta. Esmu apmierināts ar mūsu spēli. Bija iespējas iesist arī pašam, bet nesanāca," teica Keisuke Honda. Viens no komandas slavenākajiem futbolistiem teica, ka, visticamāk, noslēgs karjeru valstsvienībā.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/football...
https://www.championat.com/football...
https://www.championat.com/football...
https://www.championat.com/football...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-03 11:29, pirms 6 gadiem
Karasko jau pēc pirmā mača bija jāsēdina rezerē. Galīgi nekāds šitajā čempī. Tomēr zemākas kvalitātes čemis atstāj zīmogu uz spēli.....
Cerams ka brazīļus aizsūtīs mājās. Tā tēlošana vnk draumīga.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-03 11:35, pirms 6 gadiem
Kāds tur sakars vispār trenerim..Vienk.nostrādāja beļģu augstāka klase,taktika vispār bija sūdīga-tik lēni spēlēt,arī horvāti tādā veidā gandrīz dāņiem zaudēja..

     [+] [-]

, 2018-07-03 11:40, pirms 6 gadiem
Jā,spēles beigās palīdzēja paši japāņi..pirmajos vārtos nez kāpēc Kavašima izlīda tālu no vārtiem,tāpēc arī pārmeta viņam bumbu,un trešajos nu nepadomāja,ka iecentrējot tieši bumbu vārtsargam rokās,tā tika ievadīts ātrais uzbrukums..Ar šādu aizsardzību pret brazīļiem beļģiem būs dimbā!

  +5 [+] [-]

, 2018-07-03 11:55, pirms 6 gadiem
ervins_rudzitis_3609190 rakstīja: Kāds tur sakars vispār trenerim..Vienk.nostrādāja beļģu augstāka klase,taktika vispār bija sūdīga-tik lēni spēlēt,arī horvāti tādā veidā gandrīz dāņiem zaudēja..
treneris veica divas absolūti precīzas maiņas, kas palīdzēja izlīdzināt rezultātu un izraut uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja