Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Santušs: "Ronaldu futbolam vēl var dot tik daudz. Ceru, ka viņš paliks izlasē"

Santušs: "Ronaldu futbolam vēl var dot tik daudz. Ceru, ka viņš paliks izlasē"
Krištianu Ronaldu
Foto: SIPA / Scanpix

LETA--AFP. Krištianu Ronaldu pēc Portugāles futbola izlases izstāšanās no Krievijā notiekošās Pasaules kausa izcīņas bija nerunīgs par savu nākotni valstsvienībā.

Pēc zaudējuma Urugvajai astotdaļfinālā aktuālas kļuvušas runas par Portugāles izlases lielākās zvaigznes un kapteiņa Ronaldu nākotni valstsvienībā, jo 2022.gadā, kad notiks nākamais Pasaules kausa finālturnīrs, viņam būs jau 37 gadi.

"Šobrīd nav īstais laiks, lai runātu par futbolistu un treneru nākotni izlasē," uzskata Ronaldu, kurš gan piebilda, ka pašreizējā Eiropas čempione nākotnē var raudzīties ar cerīgu skatu. "Mums ir lieliska komanda - jauna ar lielām ambīcijām. Tieši tāpēc es domāju, ka šī izlase arī turpmāk būs spēcīga."

Ronaldu šo Pasaules kausa izcīņu noslēdza ar četriem gūtiem vārtiem, kamēr rezultatīvākais turnīra futbolists ar pieciem vārtu guvumiem pagaidām ir Anglijas izlases uzbrucējs Herijs Keins.

Tikmēr Portugāles valstsvienības galvenais treneris Fernandu Santušs pauda cerību, ka Ronaldu turpinās karjeru izlasē. "Krištianu futbolam vēl var dot tik daudz. Ceru, ka viņš paliks un palīdzēs attīstīties jaunajiem futbolistiem," norādīja Santušs. "Mēs visi vēlamies, lai viņš būtu kopā ar mums."

Urugvajas izlases galvenais treneris Oskars Tavaress ir norūpējies par komandas uzbrukuma līdera Edinsona Kavani gūto traumu. "Kavani laukuma malā devās savainojuma dēļ. Viņš sajuta sāpes, bet ar ārstu mēs vēl neesam izrunājušies. Ceturtdaļfināls būs pēc piecām dienām, kas nav daudz, bet pēc cīņas ar Portugāli mums ir mazliet jāatpūšas. Protams, esam norūpējušies par Kavani traumu, tomēr nezinām, kāda ir savainojuma nopietnība," pēc mača pret Portugāli sacīja Tavaress.

"Esmu ļoti priecīgs par komandas sasniegto, tomēr Kavani trauma bija nevietā. Redzēsim, kā tas viss attīstīsies," norādīja Urugvajas izlases galvenais treneris. Pasaules kausa ceturtdaļfinālā Urugvajas futbolisti 6.jūlijā Ņižņijnovgorodā tiksies ar Franciju, kas sestdien aizraujošā mačā ar 4:3 uzvarēja Argentīnu. "Francija ir ļoti spēcīgs pretinieks, kura lielākais ierocis ir uzbrukums un lieliskais ātrums. Ja dosim viņiem laukumā daudz vietas, mums būs ļoti sarežģīti cerēt uz labvēlīgu iznākumu," pauda Tavaress.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-07-01 13:17, pirms 6 gadiem
Jā, jo Portugāle bez Ronaldu pa lielam nav nekas.
, 2018-07-01 13:21, pirms 6 gadiem
Ļoti interesanti, vai Brunu Alvešs, Pepe, Fonte un Kvarežma savu pēdējo spēli POR izlases kreklā jau ir aizvadījuši?
Slēpts komentārs: M
Slēpts komentārs: Magnijs
, 2018-07-01 15:38, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Portugāle bez Ronaldu kļuva par Eiropas čempioniem. Bet kas būtu Urugvaja bez Kavani?
Visu turnīra bez Ronaldu spēlēja? Kurš tad ungāriem golus sasita.
, 2018-07-01 15:42, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Portugāle bez Ronaldu kļuva par Eiropas čempioniem. Bet kas būtu Urugvaja bez Kavani?
Bez Ronaldo no grupas netiktu ārā
, 2018-07-01 15:45, pirms 6 gadiem
Magnijs rakstīja: Stipri jāšaubās, vai pēc 4 gadiem Ronaldo būs kaut uz pusi tik labs, cik ir tagad, turklāt jau tagad viņš ir savā norietā - ne vairs paskriet var, ne kādu apvadīt, ne piespēli iedot; vienīgi vārtu sajūta viņam joprojām ir lieliska, bet diezin vai ar to vien būs pietiekami (ne velti Real viņu arvien biežāk "taupa" uz soliņa). Augstā līmenī viņam varētu izdoties aizvadīt vēl 1-2 sezonas, diezin vai vairāk.
Tā to teica pirms 3 gadiem un tā to teiks vēl 3 gadus😂😂 Ja pats gribēs, joprojām būs Topā! Varbūt ne labākais, jo būs pienācis Mbappe un Neimāra ziedu laiks, bet joprojām TOP 5 pasaulē
, 2018-07-01 16:18, pirms 6 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Tā to teica pirms 3 gadiem un tā to teiks vēl 3 gadus😂😂 Ja pats gribēs, joprojām būs Topā! Varbūt ne labākais, jo būs pienācis Mbappe un Neimāra ziedu laiks, bet joprojām TOP 5 pasaulē
Nākamsezon varbūt vēl būs TOP5, bet aiznākamajā diezin vai augstāk par TOP10. Pēc tam Ķīna un pēdējā lielā nauda.
, 2018-07-01 16:53, pirms 6 gadiem
Bez šaubām, Krištianu loma Portugāles futbolā ir salīdzināma ar Eisebiu. Bet kamēr komandas biedri līka zem medaļu smaguma un cilāja kausu, Krištiānu atpūtās uz kušetes un spēlējās ar medmāsām.
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Luka Modričs, saņemot UEFA Gada spēlētāja balvu 
Foto: SIPA / Scanpix
26

Gada labākā futbolista balvai izvirzīti Ronaldu, Modričs un Salāhs

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi trīs kandidātus uz Gada labākā futbolista balvu - Turīnas "Juventus" un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Madrides "Real" un Horvātijas izlases pussargs Luka Modričs, kā arī "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.
Kilians Mbapē
Foto: Sipa USA/Scanpix
14

Latvijai FIFA rangā 129. vieta, par jauno līderi kļūst Francija

FIFA publicējusi pirmo pasaules rangu kopš Pasaules kausa noslēguma, un par līderi kļuvusi Francijas izlase, kas finālā ar 4:2 pieveica Horvātiju. Tikmēr Latvijas valstsvienība saglabājusi 129. vietu.