Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Salāha prombūtne nepārsniegs trīs nedēļas, piedalīsies Pasaules kausā

Salāha prombūtne nepārsniegs trīs nedēļas, piedalīsies Pasaules kausā
Mohameds Salāhs
Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptes futbola superzvaigzne Mohameds Salāhs patlaban atveseļojas pēc savainojuma. Ēģiptes Futbola federācija informē, ka šī spēlētāja prombūtne nepārsniegs trīs nedēļas, tādējādi varēs piedalīties Pasaules kausā.

Anglijas Premjerlīgas rezultatīvākais futbolists Mohameds Salāhs aizvadīja neticami iespaidīgu sezonu un iesita 44 vārtus, taču 26. maija UEFA Čempionu līgas finālā guva traumu. Kā jau ziņots, "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops sākotnēji informēja, ka ļoti nopietni savainots atslēgas kauls vai plecs. Ēģiptes Futbola federācija pēcāk atklāja, ka uzbrucējam ir konstatēts pleca saišu sastiepums, paužot optimismu saistībā Salāha iespējām spēlēt Pasaules kausā.

Salāhs patlaban atrodas Spānijas pilsētā Valensijā un ārstējas saskaņā arī īpašu terapeitisku programmu. Ēģiptes Futbola federācija norāda, ka traumas izraisītā prombūtne nepārsniegs trīs nedēļas, uzbrucējs ir apņēmības pilns piedalīties Pasaules kausā.

Šī gada Pasaules kausā Ēģiptes izlasē nokļuvusi vienā grupā ar turnīra mājinieci Krieviju, spēcīgo Urugvaju un Saūda Arābiju. Ēģiptiešiem pirmā spēle būs 15. jūnijā pret urugvajiešiem, savukārt 19. datumā pretī stāsies mājinieki. Līdz ar to, ja minētā prombūtne ilgs pilnas trīs nedēļas, Salāham nāksies izlaist PK pirmo maču.

Ēģiptes izlases galvenais treneris Ektors Kūpers iepriekš pauda, ka Pasaules kausā viņa ambīcijas ir bez robežām. Pēc nesenajiem notikumiem joprojām ir šādas cerības? "Salāha traumu ņemu vērā, taču man joprojām ir tās pašas cerības, nekad nepadošos," norāda treneris.

25 gadus vecais Mohameds Salāhs kļuva par galveno varoni Ēģiptes ceļā uz 2018. gada Pasaules kausu. Šīs valsts izlase iepriekš tur spēlēja 1934. un 1990. gadā.

Atgādinām, ka Pasaules kausa mači notiks vienpadsmit Krievijas pilsētās: Maskavā, Sanktpēterburgā, Samarā, Saranskā, Rostovā pie Donas, Sočos, Kazaņā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Ņižņijnovgorodā un Jekaterinburgā.

Izmantotie resursi:
bbc.com
efa.eg


Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.