Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

FIFA sākusi izmeklēšanu par rasismu Krievijas un Francijas pārbaudes spēlē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

FIFA sākusi izmeklēšanu par rasismu Krievijas un Francijas pārbaudes spēlē
Pols Pogbā
Foto: Sipa/Scanpix

FIFA sākusi izmeklēšanu sakarā ar Francijas izlases spēlētāju apsūdzībām, ka viņu virzienā pārbaudes mačā pret Krieviju izskanējuši rasistiski saukļi.

Otrdien notikušajā pārbaudes spēlē Francijas valstsvienība izbraukumā izcīnīja uzvaru ar 3:1, ar diviem precīziem sitieniem izceļoties uzbrucējam Kilianam Mbapē, bet vienreiz precīzi sitot pussargam Polam Pogbā. Duelis norisinājās Sanktpēterburgā, kas vasarā uzņems Pasaules kausa izcīņu.

Par incidentu, kas sevī ietvēra pērtiķu atdarināšanu brīdī, kad "Barcelona" uzbrucējs Usmans Dembelē devās izpildīt stūra sitienu, pirmā vēstīja ziņu aģentūra AFP, kuras fotogrāfs atradies turpat blakus. Vēlāk noskaidrojies, ka ar līdzīgu reakciju otrajā puslaikā sagaidīts arī Pogbā.

FIFA nākusi klajā ar paziņojumu, ka sākusi informācijas apkopošanu un pierādījumu vākšanu sakarā ar diskrimināciju. "Rasismam futbola laukumā nav vietas. Eiropas un starptautiskajā līmenī jārīkojas kopā, lai nepiedodamajai rīcībai pieliktu punktu," teica Francijas Sporta ministre Laura Flesela.

"Galvenā problēma ir tajā, ka spēle notika stadionā, kas uzņems vienu no svarīgākajiem mačiem visā turnīrā – pusfinālu. Plus Sanktpēterburgā notiks daudzas grupu cīņas," teica Piara Povars, organizācijas Futbols pret rasismu Eiropā vadītājs. "Tas rada bažas, jo pēc incidenta no stadiona atbildīgajām amatpersonām nebija nekādas reakcijas."

FIFA prezidents Džanni Infantīno ir norādījis, ka tiesnešiem ir tiesības apturēt vai pārtraukt spēli, ja tiek konstatēts rasisms. Dueli starp Krieviju un Franciju tiesāja lietuvietis Ģedimins Mažeika. "Lai gan tas nav viņa galvenais pienākums, tiesneša rokās bija sviras, kuras nav pieejamas citiem. Viņš nesekoja protokolam un nerīkojās, kā vajadzētu," norādīja Povars.

Izmantotie resursi:
World Cup 2018: Fifa investigates Pogba,...

  +9 [+] [-]

, 2018-03-29 10:26, pirms 6 gadiem
krievu neizmācīs,
visa pasaule vēršas ar sankcijām, liegumiem, bet krievs propagandas mākonī domā, ka visa pasaule pret viņu, nevis, ka pašā ir vaina

  +5 [+] [-]

, 2018-03-29 10:27, pirms 6 gadiem
"Tas rada bažas, jo pēc incidenta no stadiona atbildīgajām amatpersonām nebija nekādas reakcijas."- šīm stadiona amatpersonām bažas rada tikai brīži, ja kāds atļaujas apšaubīt cara tētiņa, biedra pūķina dižo ģenialitāti.

  +9 [+] [-]

, 2018-03-29 10:34, pirms 6 gadiem
Ģedimins būtu pārtraucis spēli, tad Krievija būtu vainojusi Lietuvu par uzbrukumu Krievijai.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-29 10:35, pirms 6 gadiem
kols00 rakstīja: krievu neizmācīs,
visa pasaule vēršas ar sankcijām, liegumiem, bet krievs propagandas mākonī domā, ka visa pasaule pret viņu, nevis, ka pašā ir vaina
Galvenais, ka visur, kur krievs ar savu mīlestību ilgstošāk pabijis, valda pilnībā izpostīta ekonomika, un, vietām arī dīvaini jefiņi, kuri normālajai pasaulei piedraud ar atombumbām. Un vēl viņi nespēj nomierināties, vēl nav gana sūdus sataisījuši.

  +7 [+] [-]

, 2018-03-29 10:37, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Ģedimins būtu pārtraucis spēli, tad Krievija būtu vainojusi Lietuvu par uzbrukumu Krievijai.
Viņam vienalga bija pienākums pārtraukt spēli, tāpat kā Tālavas taurētajam bija pienākums taurēt, neskatoties uz sekām. Un ierakstīt protokolā visu patiesību, lai FIFA būtu par vienu iemeslu mazāk to ignorēt. Šajā stadionā starptautiskas spēles notikt nevar, punkts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-03-29 11:55, pirms 6 gadiem
Kuru interese kaut kadi merkaki

  +3 [+] [-]

, 2018-03-29 12:08, pirms 6 gadiem
Speciaalists rakstīja: Kuru interese kaut kadi merkaki
tu par tiem skatītājiem?

     [+] [-]

, 2018-03-29 12:11, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Sanktpēterburgā dzīvo samērā inteligenti ļaudis, tāpēc domājams ka šos saukļus izkliedza britu specdienestu diversanti

99% droša info
Ja pajutāšu pēc avota vai nospiedīšu mīnusu, apsoli, ka nemēģināsi mani noindēt? Jūsējie šito smuki pieprot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-29 13:03, pirms 6 gadiem
kā zināms,krievija nopirka tiesības rīkot PK finālturnīru,tāpēc arī atļaujas un atļausies šādus izgājienus! krievs ir krievs- fašists!

     [+] [-]

, 2018-03-29 13:37, pirms 6 gadiem
A ko teiksi par krievu vīriešu un sieviešu basketbola izlasēm ?

     [+] [-]

, 2018-03-29 13:57, pirms 6 gadiem
slimi cilvēki dzīvo Krievijā.
te ir saite ,kur var šo preteklību dzirdēt Paul Pogba Amongst France Players Alleged To...

     [+] [-]

, 2018-03-30 12:26, pirms 6 gadiem
Diez tajā Francijas izlase ir vismaz 5 etniski francūzi, nospiedošais vairākums protams ka ar emigrantiem no Āfrikas, bet tur nu Francija pati vainīga dēl savam bijušajam kolonijām.