Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Kavani simtajā spēlē Urugvajas izlasē gūst uzvaras vārtus pār Velsu

Rolands Eliņš

Kavani simtajā spēlē Urugvajas izlasē gūst uzvaras vārtus pār Velsu
Edinsons Kavani
Foto: Reuters/Scanpix

Ķīnā notiekošajā futbola pārbaudes spēļu turnīrā uzvaru izcīnīja Urugvajas izlase, kas finālmačā ar 1:0 pārspēja Velsu, savukārt trešā vieta tika Čehijai, kas ar 4:1 sakāva Ķīnu.

Raiena Gigsa otrajā spēlē izlases galvenā trenera amatā Velsa neguva vārtus pret Urugvaju, lai gan pirmajā puslaikā, kurā tika rādīts ļoti atklāts futbols, abām izlasēm bija ļoti labas iespējas. Urugvajas zvaigzne Luiss Svaress divreiz trāpīja pa vārtu konstrukciju, kamēr kompensācijas laikā Velsas līdera Gereta Beila sitiens ar galvu tika ar pūlēm atvairīts.

Spānijas lielo klubu zvaigžņu Svaresa un Beila duelī uzvarētājs izrādījās PSG uzbrucējs Edinsons Kavani. Tieši Kavani vārtu guvums 49. minūtē, noslēdzot efektīvu kombināciju no vārtu priekšas, izrādījās uzvaru nesošais. Kavani gan 53. minūtē neizmantoja ļoti labu iespēju dubultot pārsvaru, bet Svaresa vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures dēļ. Velsas aizsardzībai otrajā puslaikā klājās visai grūti, un neizšķirtu panākt neizdevās.

Kavai šī bija simtā spēle Urugvajas izlasē, un tajā viņš izcēlās ar saviem 42. vārtiem Urugvajas izlases rindās. Jāatgādina, ka pusfinālā Urugvaja pieveica Čehiju, kamēr Velsa sagrāva Ķīnu ar 6:0, Beilam gūstot „hat-trick”.

Ķīna ar Čehiju šodien sacentās par trešo vietu turnīrā, un Ķīna mača lielāko daļu atradās vadībā. Ķīna panāca 1:0 jau piektajā minūtē un savu pārsvaru saglabāja līdz pat 58. minūtei, bet tad Čehija četru minūšu intervālā guva trīs vārtus, beigās droši uzvarot ar 4:1.