Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Blogs: Latvijas izlase Ženēvā tikpat iecienīta kā Francija vai Itālija

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Blogs: Latvijas izlase Ženēvā tikpat iecienīta kā Francija vai Itālija
Vairums Šveices žurnālistu pirms spēles var nosaukt tikai Andra Vaņina uzvārdu
Foto: LFF.lv

Šovakar Latvijas futbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas cikla ietvaros tiksies ar Šveices valstsvienību. Lai arī Ženēvā par gaidāmo maču gandrīz nekas neliecina, vietējās futbola federācijas pārstāvji jau dienu pirms spēles jūsmoja par pārdoto biļešu skaitu.

Tieši ar jautājumu par realizēto biļešu skaitu vakar sākās Šveices izlases preses konference. Stadiona ietilpība šobrīd ir 27500 skatītāju vietas [pārbaudes mačos ir iespēja to nedaudz palielināt], bet dienu pirms spēles tika izpirktas 23700 biļetes. Šveices izlases preses sekretārs Marko fon Ahs atzīst, ka tas ir lielākais priekšlaicīgi pārdoto biļešu skaits, ja runā par Ženēvā notikušajām spēlēm.

Līdz šim 2003. gadā atklātais stadions ir uzņēmis 15 Šveices nacionālās izlases spēles, taču tikai četrās no tām [trīs pārbaudes spēlēs pret Itāliju un vienā pret Franciju] tribīnes bija aizpildītas par 100% vai ļoti tuvu tam. Tā, piemēram, pērnā gada spēli pret Beļģiju klātienē noskatījās 20000 skatītāju, bet vismazāk bija 2004. gada spēlē pret Slovēniju [7500].

Pati preses konference, kurā bez komandas galvenā trenera Vladimira Petkoviča piedalījās Admirs Mehmedi un Jans Zommers, ritēja franču, vācu un pat itāļu mēlē. Patīkami dzirdēt, ka futbolisti pārvalda vairākas valodas! Telpā saskaitīju aptuveni 35 vietējo mediju pārstāvjus, ieskaitot foto un video cilvēkus. Vietējos medijus satrauca tas, ka vairākiem futbolistiem šobrīd nav tas veiksmīgākais posms savos klubos. Atbildot uz šīm bažām Petkovičs slavēja savus futbolistus, atzīmējot viņu pārstāvēto klubu spēku. Tikmēr Mehmedi jūsmoja par viesnīcu Lozannă, bet Zommers veltīja vairākus komplimentus Andrim Vaņinam. Tāpat kāds no vietējiem žurnālistiem aicināja pievērst uzmanību gūto un zaudēto vārtu starpībai, minot Portugāles izlases rezultatīvas spēles pret Andoru, Fēru Salām un Latviju.

Pēc abu izlašu preses konferenču beigām sanāca aprunāties ar Šveices kolēģiem, kuriem interesēja mūsu komandas starta sastāvs uz gaidāmo spēli. Daži atzina, ka Latvijas izlasē atpazīst tikai Vaņinu, bet Gorkša un Rudņeva uzvārdus dzird pirmo reizi. Šķiet, ka Šveices nometnē valda neliela pašpārliecinātība. To pašu atzīst arī izlases štāba pārstāvji, kuri klātienē vēroja šveiciešu atklāto treniņu Lozannā.

Pati Ženēva pirms spēles priecē ar salīdzinoši siltiem laikapstākļiem. Atšķirībā no Portugāles, kur novembrī visur apkārt bija karogi un spēles afišas, Ženevā par šodienas futbola maču liecina tikai daži ezera tuvumā klīstošie Latvijas līdzjutēji. Arī pats stadions pazūd starp dzelzceļa sliedēm, būvdarbiem un tirdzniecības centru... Federācija sola, ka fanu sektorā būs ap 100 latviešiem, taču šis skaitlis veidojas no saņemto pieteikumu skaita. Runājot par pilsētu, nevar nepieminēt vietējās cenas, kuras ir aptuveni divreiz lielākas nekā Rīgā. Cenšoties izvairīties no lielām izmaksām, sekoju kolēģa Edmunda Novicka piemēram, izmantojot "Airbnb" dzīvokļu servisa pakalpojumus. Sameklējot vienīgo naktsmītni, par kuru neprasa trīs ciparus, ieguvu apartamentus tieši pretī vietējās amatieru komandas "Lancy" futbola laukumam. Varu novēlēt katram Latvijas amatierim tādu pašu!

Sportacentrs.com no Ženēvas, Šveice.