Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Pauļus uztaisa pendeli, pamatsastāvā arī Grigaravičs, Lietuva zaudē Čehijā

Agris Suveizda

Pauļus uztaisa pendeli, pamatsastāvā arī Grigaravičs, Lietuva zaudē Čehijā
Simons Pauļus
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pārbaudes spēli pirms došanās uz Angliju aizvadīja kādreizējā UEFA Čempionu līgas uzvarētāja un arī "Skonto" uzspēlējušā Edgara Jankauska vadītā Lietuvas futbola izlase, kas izbraukumā atzina Čehijas pārākumu (0:3).

Virkni līderu Jankausks pietaupīja svētdien gaidāmajai spēlei, un šovakar pamatsastāvā devās vien četri futbolisti, kuri sāka arī iepriekšējo atlases maču 11. novembrī Slovākijā (0:4). Tādējādi pie iespējas tika arī abi Virslīgas klubus pārstāvošie spēlētāji Mindaugs Grigaravičs ("Jelgava") un Simons Pauļus ("Ventspils"), kuriem tā bija pirmā spēle sākumsastāvā izlasē.

Tikmēr Čehijas pamatsastāvā bija septiņi spēlētāji no pēdējās kvalifikācijas cīņas pret Norvēģiju (2:1), tiesa gan, pēc bezvārtu neizšķirta pirmajā puslaikā galvenais treneris Karels Jarolīms nomainīja pilnīgi visus 11 futbolistus. Un jau otrā puslaika sākumā čehi atklāja rezultātu, kad soda laukumā noteikumus pārkāpa Pauļus, bet Plzeņas "Viktoria" pussargs Tomāšs Horžāva 48. minūtē realizēja pendeli (1:0).

61. minūtē Jankausks laukumā sūtīja arī savus līderus, nomainot gan Grigaraviču, gan Pauļu, un jau pēc trim minūtēm mājinieki dubultoja pārsvaru. Lietuvieši laukuma vidū pazaudēja bumbu, un "Udinese" pussargs Jakubs Jankto individuālu reidu pretuzbrukumā noslēdza ar precīzu sitienu (2:0). 79. minūtē čehu trešos vārtus guva "Viktoria" uzbrucējs Mihals Krmenčīks (3:0). Spēli četru tūkstošu ietilpīgajā stadionā klātienē vēroja 3950 skatītāji.

Lietuva atlases ciklu sāka ar neizšķirtiem pret Slovēniju (2:2) un Skotiju (1:1), kā arī ar uzvaru pār Maltu (2:0) un ar pieciem punktiem grupā ieņem ceturto vietu. Tādā pašā pozīcijā savā grupā ar pieciem punktiem ir arī čehi, kuri pirmajās trīs spēlēs neizcīnīja nevienu uzvaru – 0:0 pret Ziemeļīriju un Azerbaidžānu un 0:3 pret Vāciju. Lietuvieši svētdien Vemblijā tiksies ar Angliju, bet Čehija viesosies Sanmarīno. Grigaravičs atlases ciklā trīsreiz gājis uz maiņu, bet Pauļus laukumā vēl nav devies.

Pārbaudes spēles

SpēleRez
Kambodža – Indija2:3
Filipīnas – Malaizija0:0
Jemena – Palestīna0:1
Kipra – Kazahstāna3:1
Čehija – Lietuva3:0
Vācija – Anglija21:45
Skotija - Kanāda21:45

Izmantotie resursi:
Českį republika - Litva 3:0, mezistįtnķ zįpasy...

     [+] [-]

, 2017-03-22 22:02, pirms 7 gadiem
Laiki pienākuši. Divi no Lietuvas izlases spēlē Latvijas virslīgā.

     [+] [-]

, 2017-03-23 06:52, pirms 7 gadiem
Varētu padomāt ,ka agrāk tā nebija.