Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Pretinieču kapteiņi paraksta vēstuli ar lūgumu atcelt Peru līdera Gerrero diskvalifikāciju

Agris Suveizda

Pretinieču kapteiņi paraksta vēstuli ar lūgumu atcelt Peru līdera Gerrero diskvalifikāciju
Paolo Gerrero
Foto: Reuters/Scanpix

Ja nekas nemainīsies, Peru futbola izlasei Pasaules kausa finālturnīrā nāksies iztikt bez sava kapteiņa un viena no līderiem Paolo Gerrero, kuram piespriesta diskvalifikācija par aizliegtu vielu lietošanu. Taču Spēlētāju asociācija (FIFPro) iestājusies par peruāņu uzbrucēju un lūdz FIFA viņu amnestēt.

Peru ceļazīmi uz finālturnīru izcīnīja pagājušā gada novembrī, pārspēlēs ar 0:0 un 2:0 uzveicot Jaunzēlandi. Taču šajos mačos Peru nepalīdzēja Gerrero, kura organismā iepriekšējās atlases spēles bija atrastas kokaīna atvasinājuma pēdas. Sākotnējā diskvalifikācija uz gadu tika samazināta līdz sešiem mēnešiem, kuru Gerrero jau ir izcietis, taču apelācijas turpinājās un viņa diskvalifikācija šonedēļ tika pagarināta līdz 14 mēnešiem. Līdz ar to Gerrero finālturnīrā spēlēt nedrīkst.

Pats futbolists gan uzsver, ka aizliegtas vielas viņa organismā nokļuvušas nejauši – viņš pirms atlases spēlēm pret Argentīnu un Kolumbiju dzēris tēju, kurā, viņam nezinot, šī viela bijusi piejaukta. Arī tiesāšanās procesā vairāki disciplinārie paneļi bija atzinuši, ka Gerrero aizliegtās vielas uzņēmis kļūdas pēc.

FIFPro pirms vairākām dienām izplatīja oficiālu paziņojumu, zem kura šodien parakstījušies arī visu trīs Peru pretinieču kapteiņi – Igo Loriss (Francija), Simons Kjērs (Dānija) un Mile Jedinaks (Austrālija). "FIFPro šo diskvalifikāciju uzskata par netaisnīgu un disproporcionālu, un mēs uzskatām, ka šis ir pēdējais piemērs, kad Antidopinga kodeksa pārkāpumi tiek pārvērsti neatbilstošās sankcijās – jo īpaši gadījumos, kad ir noteikts, ka sportistam nav bijis krāpšanās nolūka," teikts FIFPro paziņojumā.

Izmantotie resursi:
https://www.fifpro.org/news/fifpro-...
https://twitter.com/FIFPro/status/9...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-22 09:30, pirms 6 gadiem
Gerrero būtu jābrauc uz PK!

     [+] [-]

, 2018-05-22 10:02, pirms 6 gadiem
Ja šis tiks, tad visiem kokaīniķiem ceļi atvērti