Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Par PK kvalifikācijas spēles ietekmēšanu Ganas arbitram mūža diskvalifikācija

Par PK kvalifikācijas spēles ietekmēšanu Ganas arbitram mūža diskvalifikācija
Džozefs Odartejs Lamptejs
Foto: Kwese Sports

FIFA Disciplinārā komiteja pieņēmusi lēmumu diskvalificēt uz mūžu Ganas tiesnesi Džozefu Odarteju Lampteju. Viņš nedrīkstēs nekādā veidā būt saistīts ar futbolu ne nacionālajā, ne starptautiskajā līmenī.

Pagājušā gada 12. novembrī Pasaules kausa Āfrikas kvalifikācijas zonas D grupas mačā Dienvidāfrikas Republika savā laukumā ar 2:1 pieveica Senegālu. Pirmie vārti tika gūti, realizējot 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par spēli ar roku soda laukumā, lai gan bumba trāpīja spēlētājam pa kāju. Pārsvars tika dubultots trīs minūtes vēlāk, bet viesi deficītu līdz minimumam samazināja otrajā puslaikā.

Pēc veiktās izmeklēšanas konstatēts, ka mača galvenais tiesnesis Džozefs Odartejs Lamptejs nelikumīgi ietekmējis spēles iznākumu, un viņam piešķīra mūža diskvalifikācija. Ganas arbitrs ne tikai nevarēs tiesāt futbola spēles, bet arī nedrīkstēs ieņemt pozīcijas, kas saistītas ar futbolu, piemēram, kluba administrācijā.

Tika veikta izmeklēšana arī pret Dāvidu Laionhārtu Nī Larteju Lareju, kura darbības raisījušas aizdomas, tomēr Disciplinārā komiteja nav saskatījusi pārkāpumus.

Novembrī Āfrikas Futbola federāciju apvienība diskvalificēja Ganas arbitru un vēl trīs viņa kolēģus uz trim mēnešiem par slikto sniegumu spēlē starp Dienvidāfrikas Republiku un Senegālu.

Lamptejs iepriekš bija viens no labākajiem Ganas tiesnešiem, kuram nereti tika uzticēti Pasaules kausa kvalifikācijas mači. Bija paredzēts, ka viņš tiesās arī Āfrikas Nāciju kausu, tomēr diskvalifikācija pārvilka svītru plāniem.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...


, 2017-03-20 17:49, pirms 7 gadiem
Kartejais benefitu edajs Rietumeiropa
, 2017-03-20 18:14, pirms 7 gadiem
tak cietumā tas tiesnesis ir jāliek
, 2017-03-20 18:15, pirms 7 gadiem
Senegal vs South Africa 1-2 - All Goals & Highlights - World Cup Qualifications 11/12/2016
, 2017-03-20 18:27, pirms 7 gadiem
Kā tieši viņš ietekmēja? Pēc raksta spriežu , ka toto nav licis , tad jau daudz par bargu. Visi tiesneši kļūdās. Pat ČL un Pasaules kausa finālos!
, 2017-03-20 20:15, pirms 7 gadiem
Ja nav pieļāvis šo kļūdu apzināti, tad pārāk bargs sods, jo kā te jau minēja tad tiesnesis ir tikai cilvēks. Katram var gadīties nokļūdīties.
Bet ja apzināti, tad gan pelnīti.
, 2017-03-20 23:17, pirms 7 gadiem
Pēc raksta netop skaidrs, vai viņš speciāli tiesājis [kādam par labu] slikti, vai vienkārši slikti notiesājis (piemēram, kaut ko neredzējis vai pārskatījies). Tā ir milzīga atšķirība! Toto arī netiek piesaukts, tad interesanti, kā tur īsti bijis?
, 2017-03-20 23:28, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: Ja nav pieļāvis šo kļūdu apzināti, tad pārāk bargs sods, jo kā te jau minēja tad tiesnesis ir tikai cilvēks. Katram var gadīties nokļūdīties.
Bet ja apzināti, tad gan pelnīti.
da labi , kā var kāju ar roku nejauši sajaukt?
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.