Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Bijušais Itālijas izlases aizsargs Panuči kļūst par Albānijas galveno treneri

Rolands Eliņš

Bijušais Itālijas izlases aizsargs Panuči kļūst par Albānijas galveno treneri
Kristians Panuči (pa kreisi)
Foto: facebook.com/FederataShqiptareeFutbollit

Albānijas futbola izlasi turpmāk vadīs 44 gadus vecais Kristians Panuči, Viņš trenera darbā iepriekš strādājis Krievijas izlasē, kur bija asistents, kā arī divos B sērijas klubos.

Albānijas futbola izlase FIFA rangā ieņem 63. vietu, bet vēl pirms diviem gadiem bija labāko 25 pulkā. Albānija pavisam nesen arī parūpējās par savā vēsturē lielāko sasniegumu, iekļūstot “Euro 2016” finālturnīrā, kur turklāt arī izcīnīja uzvaru 1:0 pār Rumāniju, ieņemot trešo vietu apakšgrupā.

Albānijas izlasi kopš 2012. gada vadīja itālis Džanni de Biasi, kurš jūnija vidū atkāpās no amata. Albānija pagaidām ieņem trešo vietu PK atlases G grupā, apsteidzot Izraēlu un Maķedoniju, taču PK finālturnīra aizsniegšana izskatās ļoti mazticama, jo pirmās divas vietas visai stabili aizņem Spānija un Itālija, kurām par septiņiem punktiem vairāk nekā Albānijai.

De Biasi vietā pie Albānijas izlases stūres stājies cits itālis – Kristians Panuči. Viņš kā treneris iepriekš bija Fabio Kapello palīgs Krievijas valstsvienības vadīšanā, bet pēc tam ar ne pārāk iespaidīgiem rezultātiem strādāja kā B sērija klubu “Livorno” un “Ternana” galvenais treneris.

Futbola sabiedrībā Panuči gan daudz labāk pazīstams kā ilggadējs Itālijas izlases aizsargs. Izlases sastāvā viņš aizvadījis 57 spēles. Panuči no 2001. līdz 2009. gadam pārstāvēja “Roma”. bet karjeras pirmajā pusē uzspēlēja tādos klubos kā Madrides “Real”, “Milan”, “Inter” un “Chelsea”.

Albānijas pirmā spēle jaunā galvenā trenera vadībā paredzēta otrajā septembrī pret Lihtenšteinu.

Izmantotie resursi:
Official: Albania appoint Panucci | Football...