Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Lietuvas uzvara mājās pret Maltu iekļauta aizdomīgo spēļu sarakstā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lietuvas uzvara mājās pret Maltu iekļauta aizdomīgo spēļu sarakstā
Lietuvas izlase gūst uzvaras vārtus
Foto: AP/Scanpix

FIFA aizdomīgo spēļu sarakstā iekļuvusi Lietuvas izlases mājās izcīnītā uzvara ar 2:0 pret Maltu, kas norisinājās 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros. Tāpat uzmanības centrā nonācis Maltas U21 valstsvienības mačs.

Duelī starp Lietuvas un Maltas izlasēm rezultāts tika atklāts 14 minūtes līdz pamatlaika beigām. Laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Fjodors Černihs, kurš no tuvas distances bija precīzs ar galvu pēc tam, kad maltieši pēc stūra sitiena nedabūja bumbu ārpus soda laukuma. Pārsvars tika dubultots astoņas minūtes vēlāk. Aizsargs Džonatans Karuana nopelnīja pendeli un sarkano kartīti par sitienu ar elkoni, un no 11 metriem precīzs bija Arvīds Novikovs – 2:0. Pašās beigās pustukšos vārtos netrāpīja uz maiņu nākušais un "Jelgavu" pārstāvošais Mindaugs Grigarāvičs.

Kļuvis zināms, ka mača komisārs pirms spēles viesojies Maltas izlases ģērbtuvēs, lai brīdinātu spēlētājus par aizdomīgajām likmēm, kuras konstatējusi FIFA. Tāpat viņš viesojies gan lietuviešu, gan galvenā tiesneša ģērbtuvēs. Kad tiek konstatētas aizdomīgas darbības, komisāram ir jābrīdina visas iesaistītās puses. "FIFA agrā brīdinājumu sistēma novēro visus mačus un turnīrus, kas tiek aizvadīti FIFA paspārnē, lai izslēgtu likmju negatīvo ietekmi uz futbolu," teikts izplatītajā paziņojumā.

Lietuvas izlase 2018. gada Pasaules kausa kvalifikāciju sāka ar 2:2 pret Slovēniju, divu vārtu pārsvaru izlaižot tikai pašās beigās, un 1:1 viesos pret Skotiju, atkal nenoturot vadību. Savukārt Maltas valstsvienība pirmajos trīs mačos pie punktiem nav tikusi – 1:5 mājās pret skotiem, 0:2 izbraukumā pret angļiem un lietuviešiem. Pēc neveiksmes Vemblija stadionā uzbrucējs Andrē Šembri kritizēja situāciju Maltas futbolā, tāpēc federācijas prezidents Normans Darmanins Demajo un tehniskais direktors Roberts Gats ieplānojuši preses konferenci.

Jāpiezīmē, ka martā līdzīgs incidents tika konstatēts mačā ar Maltas U21 izlases lidzdalību, kas piedzīvoja zaudējumu ar 0:1 pret Melnkalni. Pēc spēles policija nopratinājusi vairākus futbolistus. Vienā grupā ar maltiešiem cīnījās arī Latvijas valstsvienība, kas mājās zaudēja ar 1:2, bet izbraukumā piekāpās ar 0:1. Pateicoties sensacionālajai uzvarai pret Beļģiju viesos, mūsējiem izdevās izmukt no pēdējās vietas grupā, apsteidzot Moldovu, bet paliekot divus punktus aiz apsūdzētajiem maltiešiem.

Izmantotie resursi:
timesofmalta.com - General, sporting, and...
MaltaToday.com.mt - News from Malta, opinion,...

  +5 [+] [-]

, 2016-10-18 17:31, pirms 7 gadiem
Nez kā ir ar Maltas U21 divām uzvarām par Latviju U21?

     [+] [-]

, 2016-10-18 19:23, pirms 7 gadiem
ļoti labi atceros to spēli. Pats pirms speles bij uzlicis uz Lietuva -1.5 handikapu, 1. puslaiks lietuvai pilnīgi nekāds, beidzās 0-0, es jau domaju - bezcerīgi. Intereses pec puslaika paskatijos koefus un biju izbrīnīts, jo uz Lietuvu koefs VISPĀR nebija pakapies (palicis augtaks ar mazaku varbutibu, ka izies). Pasās beigas 2 patizli ielaisti vārti. Ja koefs nekritas vispar puslaika, tas norada, ka kāds ir gāzis milzīgas naudas ap puslaika beigam (kas ir diezgan neloģiski pie 0-0 uz bezceriga Lietuvas futbola). Šeit nekada gadijuma nesaku, ka Lietuva kada veida tur ir iesaistīta, iespejams, ka kadi Maltas speletaji pasi gribējusi piepelnīties.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-18 19:25, pirms 7 gadiem
soccerfans rakstīja: Nez kā ir ar Maltas U21 divām uzvarām par Latviju U21?
U-19 uzvara pret beļģiem? Tas, ka musu izlase zaudeja Maltai ir vairak likumsakarība. Paskaties, ka musejie spele pret Fēru salām un Andoru, tad tas daudz ko izskaidro.

     [+] [-]

, 2016-10-18 21:40, pirms 7 gadiem
T.G.H. rakstīja: U-19 uzvara pret beļģiem? Tas, ka musu izlase zaudeja Maltai ir vairak likumsakarība. Paskaties, ka musejie spele pret Fēru salām un Andoru, tad tas daudz ko izskaidro.
mūsu lielās izlases spēlēs arī var būt toto(spēles pret Andoru un Feru salām) , jo nospēlējam KATASTROFĀLI zem sava līmeņa un nebija degsmes laukumā