Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Islandes galvenais treneris Hallgrīmsons pēc Pasaules kausa pamet izlasi

Agris Suveizda

Islandes galvenais treneris Hallgrīmsons pēc Pasaules kausa pamet izlasi
Heimīrs Hallgrīmsons
Foto: Reuters/Scanpix

Islandes Futbola asociācija (KSI) savā mājaslapā paziņojusi par Heimīra Hallgrīmsona lēmumu pamest valstsvienības galvenā trenera amatu.

"Islandes futbols vēl nekad nav bijis tik prominentā stāvoklī un piesaistījis tik daudz uzmanības Islandē un ārzemēs. Mums bija lielas cerības, ka Heimīrs turpinās darbu, tomēr viņš ir pieņēmis lēmumu pamest komandu. KSI vārdā vēlos viņam pateikties par sadarbību un vēlu viņam visu to labāko nākotnē," mājaslapā citēts asociācijas vadītājs Gudni Bergsons.

"Pēc septiņiem labiem asociācijā pavadītiem gadiem esmu izlēmis neturpināt vadīt izlasi," teica Hallgrīmsons. "Jūtos pateicīgs par iespēju būt tik spēcīgas komandas daļa, kas parādīja ceļu nākamajām paaudzēm un kas tik daudz lietu paveica pirmoreiz vēsturē. Tā ir liela privilēģija, ka izlasi varu atstāt tik augstā punktā. Spēlētāji atrodas labākajos gados savā karjerā, viņiem ir ļoti daudz pieredzes, un labie rezultāti un panākumi ir radījuši cieņu pret Islandes futbolu."

12 gadus dažādos amatos un dažāda dzimuma komandās strādājis Islandes klubā IBV, 2011. gadā Hallgrīmsons kļuva par Lāša Lāgerbeka asistentu Islandes izlasē. Pēc 2014. gada Pasaules kausa atlases beigām Hallgrīmsons un Lāgerbeks kļuva par vienlīdzīgiem galvenajiem treneriem, bet pēc "Euro 2016" zviedru speciālists pārņēma Norvēģijas izlasi, Islandes komandu atstājot Hallgrīmsona rokās.

Pirms diviem gadiem Islande debitēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, astotdaļfinālā sensacionāli ar 2:1 izslēdzot Angliju un ceturtdaļfinālā ar 2:5 piekāpjoties mājiniecei Francijai. Savukārt Pasaules kausā Islande debitēja ar neizšķirtu pret Argentīnu (1:1), bet tad zaudēja gan Nigērijai (0:2), gan Horvātijas rezervistiem (1:2) un grupā palika pēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.ksi.is/um-ksi/frettir/f...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja