Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Francijas izlasei ļoti blāva pārbaudes spēle pret "Spartak" U19 komandu

Rolands Eliņš

Francijas izlasei ļoti blāva pārbaudes spēle pret "Spartak" U19 komandu
Francijas treneri ar Didjē Dešamu priekšgalā vēro savas izlases treniņmaču pret "Spartak" jauniešiem
Foto: AFP/Scanpix

Gaidot savu nākamo spēli Pasaules kausa finālturnīrā, viena no galvenajām favorītēm Francijas valstsvienība šovakar aizvadīja pārbaudes maču pret Maskavas “Spartak” U19 komandu, ļoti nepārliecinošā mačā uzvarot ar 3:2, mača gaitā arī atspēlējoties, turklāt nelielas traumas guva Fekirs un Tovēns.

Francijas izlase Pasaules kausa pirmajā spēlē ar 2:1 pārspēja Austrāliju, un Pols Pogbā izdarīja uzvaru nesošo sitienu mača izskaņā, liekot pieklust saviem kritiķiem. Taču izrādījās, ka pat šādā situācijā Pogbā palicis bez vārtu guvuma – FIFA statistikā viņa vārtu guvums pārveidots par austrālieša Beniča sitienu savos vārtos, jo viņš nedaudz pieskārās bumbai pēc Pogbā sitiena.

Francijas futbolistiem šodien gan atradās pavisam citas problēmas. Četras dienas pirms nākamās spēles pret Peru francūži šodien bija piekrituši treniņmačam ar Maskavas “Spartak” U19 komandu, kas šādos apstākļos (finālturnīra gaitā) ir visai rets notikums. Netālu no Maskavas notikušajā mačā uzvarēt Francijas izlasei izdevās, taču franču mediji vēsta, ka nekādas pozitīvas emocijas šajā mačā iegūtas nav.

Francijas izlasei spēlēja pārsvarā rezervisti, malā paliekot lielākajām zvaigznēm kā Grīzmanam, Mbapē, Pogbā u.c., bet izliktais sastāvs tāpat bija spēcīgs (Mandandā vārtos, Sidibē, Rami, Kimpembē un Mendī aizsardzībā, Nzonzī, Matuidi, Lemārs vidējā līnijā un Tovēns, Fekirs un Žirū uzbrukumā). Tikmēr “Spartak” jauniešu komandas vārtos stāvēja Francijas izlases vārtsargs Alfonss Areola.

“Spartak” U19 komanda pamanījās pirmā izvirzīties vadībā, kad sev kārtējo mīnusu nopelnīja franču aizsargs Sidibē, bet Žirū ātri panāca neizšķirtu. Fekirs pēc tam izvirzīja Franciju vadībā pēc rupjas krievu kļūdas laukuma vidū, bet līdz puslaika beigām “Spartak” atjaunoja neizšķirtu.

Otrajā puslaikā Francija dominēja bumbas kontroles ziņā, taču franču mediji vēsta, ka vārtu gūšanas momentu nemaz nebija tik daudz. Fekirs nerealizēja lielisku iespēju, bet pēc tam guva kājas traumu, kas gan netraucēja viņam turpināt spēli, kamēr Tovēns gan nogāja malā ceļgala savainojuma dēļ. Matuidi spēles izskaņā tomēr iemocīja bumbu “Spartak” vārtos, ļaujot Francijai šo blāvi aizvadīto pārbaudes maču pabeigt ar uzvaru.