Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Portugāļu pussargs oficiāli kļuvis par Grieķijas pilsoni un drīkstēs spēlēt izlasē

Portugāļu pussargs oficiāli kļuvis par Grieķijas pilsoni un drīkstēs spēlēt izlasē
Zeka ar Grieķijas kausu
Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas futbola kluba Atēnu "Panathinaikos" kapteinis Žuzē Karlušs Gonsalvešs jeb vienkārši Zeka otrdien nodeva zvērestu un oficiāli kļuva par Grieķijas pilsoni, jau šomēnes drīkstot pārstāvēt valstvienību.

Lisabonā dzimušais portugāļu centra pussargs Zeka Grieķijā spēlē kopš 2011. gada vasaras, kad Atēnu "Panathinaikos", kuru tobrīd vadīja portugāļu speciālists Žezualdu Ferreira, viņu no Portugāles kluba "Vitoria Setubal" iegādājās par 400 tūkstošiem eiro. Kopš tā laika Zeka "Panathinaikos" rindās Grieķijas Superlīgā aizvadījis 181 spēli un guvis astoņus vārtus, kā arī kļuvis par komandas kapteini. "Panathinaikos" Superlīgā pašlaik ieņem ceturto pozīciju.

Tā kā Zeka spēlējis tikai Portugāles U23 izlasē un Grieķijā nepārtraukti dzīvo ilgāk nekā piecus gadus, viņš saskaņā ar FIFA noteikumiem drīkst mainīt futbola pilsonību un turpmāk pārstāvēt Grieķijas izlasi. Tās galvenais treneris Mihaels Skibe kandidātu sarakstu paziņos rīt, un paredzams, ka Zeka tajā būs iekļauts. Portugālis jau agrāk bija izteicis vēlmi nokārtot pilsonību, ko viņš izdarīja parastā naturalizācijas kārtībā, noliekot gan valodas, gan vēstures eksāmenu.

Grieķijas izlase pagājušajā atlases ciklā grupā ieņēma apkaunojošu pēdējo vietu, divreiz zaudējot Fēru salām, taču šajā ciklā ir grupas vicelīdere un 25. martā viesosies tieši pie Beļģijas, kas uzvarējusi visos četros mačos. Grieķija sāka ar uzvarām pār Gibraltāru (4:1), Kipru (2:0) un Igauniju (2:0), bet ar bosniešiem cīnījās neizšķirti 1:1.

Izmantotie resursi:
Ορκίστηκε Έλληνας πολίτης ο Κάρλος Ζέκα -...


Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.