Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Lipi debijā Ķīnai neizdodas izrāpties no pēdējās vietas PK atlases grupā

Lipi debijā Ķīnai neizdodas izrāpties no pēdējās vietas PK atlases grupā
Marčelo Lipi savā debijas spēlē Ķīnas izlases galvenā trenera amatā
Foto: Sipa USA/Scanpix

Pirmo oficiālo spēli Ķīnas futbola izlases galvenā trenera amatā aizvadījis pazīstamais Itālijas speciālists Marčelo Lipi. Ķīna spēlēja neizšķirti 0:0 pret otru grupas pastarīti Kataru un saglabāja pēdējo vietu apakšgrupā ar minimālām cerībām tikt uz PK finālturnīru.

Marčelo Lipi savā trenera karjerā var lepoties ar tādu klubu kā „Juventus”, „Napoli” un „Inter” vadīšanu, tāpat viņš vairākus gadus vadījis Itālijas izlasi, ar kuru arī kļuva par pasaules čempionu 2006. gadā. Oktobra beigās viņu sagaidīja jauns izaicinājums, jo Lipi piekrita pārņemt Ķīnas izlases vadību.

Ķīnas izlase Āzijas zonas PK atlases trešajā, izšķirošajā kārtā pirmajās četrās spēlēs bija guvusi tikai vienu punktu. Taču Lipi debijā šodien bija laba iespēja papildināt punktu krājumu, jo pretim stājās apakšgrupas priekšpēdējās vietas īpašniece Katara. Uzvaras gadījumā Ķīna izrāptos no pēdējās vietas, taču Lipi un ķīniešiem nācās samierināties ar 0:0. Lai arī grupu turnīrā līdz ar to vēl izspēlēta tikai puse spēļu, skaidrs, ka Ķīnai ļoti grūti būs pacīnīties par kaut vai trešo vietu sešu izlašu konkurencē.

Trešo vietu ieņem Uzbekistāna, kas šodien nenoturēja vadību pār Dienvidkoreju un zaudēja 1:2. Savukārt Sīrija spēlēja 0:0 pret grupas līderi Irānu. Jāatgādina, ka uz finālturnīru automātiski tiks grupas divas spēcīgākas izlases, bet trešā vieta vēl saglabās cerības pārspēlēs.

Otrajā Āzijas zonas apakšgrupā Japāna būtiski uzlaboja savas pozīcijas, ar 2:1 pieveicot grupas līderi Saūda Arābiju. Japāņi piedalījušies jau piecos PK finālturnīros pēc kārtas, bet šīs kvalifikācijas sākumā bija cietusi zaudējumu savā laukumā pret Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kas liek šobrīd grupā ieņemt tikai otro vietu.

Austrālijas izlase tikmēr neprata tikt galā ar pastarīti Taizemi, spēlējot viesos neizšķirti 2:2. Abus vārtus Austrālija turklāt guva ar 11 metru soda sitienu palīdzību un, lai arī vēl nav cietusi nevienu zaudējumu, grupā ieņem tikai trešo vietu.

Nākamā spēļu kārta Āzijas atlases ciklā paredzēta marta beigās.

A grupa

V.ValstsSpUNZVārtiP
1.Irāna53204:011
2.Dienvidkoreja53118:610
3.Uzbekistāna53025:39
4.Sīrija51221:25
5.Katara51133:64
6.Ķīna50232:62

B grupa

V.ValstsSpUNZVārtiP
1.Saūda Arābija53119:510
2.Japāna53118:510
3.Austrālija52308:59
4.AAE53027:69
5.Irāka51046:83
6.Taizeme50143:121

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...


, 2016-11-15 22:19, pirms 7 gadiem
flipsider teica, ka Ķīna tuvojas TOP līmenim
, 2016-11-16 02:23, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: flipsider teica, ka Ķīna tuvojas TOP līmenim
nu labi,vinjiem tik vienu gadu laba nauda tiek ieguldiita vieteejaa chempionaataa,pieaicinaati augstaakaas kvalitaates speeleetaaji,lai liimenis pamazaam augtu,rezultaatu varees prasiit peec paaris gadiem, taapat kaa no ASV,kas,pirms nesaaka attiistiit savu futbola saimnieciibu, futbolaa kvoteejaas liidziigi kaa Kjiina shobriid,bet tagad jau visur tiek uzskatiita par reaalu pretendenti daliibai izsleegshanas speelees PK
, 2016-11-16 02:29, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: nu labi,vinjiem tik vienu gadu laba nauda tiek ieguldiita vieteejaa chempionaataa,pieaicinaati augstaakaas kvalitaates speeleetaaji,lai liimenis pamazaam augtu,rezultaatu varees prasiit peec paaris gadiem, taapat kaa no ASV,kas,pirms nesaaka attiistiit savu futbola saimnieciibu, futbolaa kvoteejaas liidziigi kaa Kjiina shobriid,bet tagad jau visur tiek uzskatiita par reaalu pretendenti daliibai izsleegshanas speelees PK
Pilnīgākās muļķības, ka tikai gadu Ķīnas čempī tiek grūsta nauda. Un kāds sakars ar nākotni? Es nekur neko par nākotni neprognozēju, bet flipsider teica, ka šie jau pašlaik tuvojas TOP līmenim, ko mēs labi redzam turnīra tabulā.
, 2016-11-16 02:43, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pilnīgākās muļķības, ka tikai gadu Ķīnas čempī tiek grūsta nauda. Un kāds sakars ar nākotni? Es nekur neko par nākotni neprognozēju, bet flipsider teica, ka šie jau pašlaik tuvojas TOP līmenim, ko mēs labi redzam turnīra tabulā.
nu ok,varbuut paarpratu tavu humoru,manupraat Kjiinai ir lielas naakotnes iespeejas,bet ne jau uzreiz
P.S.Argentiina pagaidaam labi izskataas,kad beidzot videejaa liinijaa ir kaads saspeelnieks Banegas personaa,plus veel Messi
, 2016-11-16 03:33, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: nu ok,varbuut paarpratu tavu humoru,manupraat Kjiinai ir lielas naakotnes iespeejas,bet ne jau uzreiz
P.S.Argentiina pagaidaam labi izskataas,kad beidzot videejaa liinijaa ir kaads saspeelnieks Banegas personaa,plus veel Messi
Nākotnē tiešām tas ir iespējams, bet laiks rādīs.
, 2016-11-16 03:35, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nākotnē tiešām tas ir iespējams, bet laiks rādīs.
un Messi is back,taads prieks ka aizveera mutes daziem cilveekiem peec peedeejaas speeles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.