Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Atlaisti asistenti un ultimāts par uzturēšanos valstī: van Mārveiks nevadīs Saūda Arābiju Pasaules kausā

Agris Suveizda

Atlaisti asistenti un ultimāts par uzturēšanos valstī: van Mārveiks nevadīs Saūda Arābiju Pasaules kausā
Bērts van Mārveiks kopā ar izlasi svin iekļūšanu finālturnīrā
Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābijas Futbola federācija vakar jeb tikai deviņas dienas pēc kvalificēšanās Pasaules kausa finālturnīram paziņoja par treneru maiņu - par izlases jauno vadītāju kļuvis argentīniešu speciālists Edgardo Bausa, kurš šā gada aprīlī tika atlaists no Argentīnas izlases, bet kopš maija strādāja ar AAE izlasi.

Iepriekšējos divus gadus Saūda Arābijas izlasi vadīja Bērts van Mārveiks, ar kuru līgums bija noslēgts tikai līdz atlases beigām. Ar viņu noritēja pārrunas par sadarbības turpināšanu, taču van Mārveiks pats nepiekrita turpināt darbu. Iemesls ir federācijas jaunās prasības. Pirmkārt, tika atlaisti van Mārveika asistenti, kuru vietā bija jānolīgst citi. Otrkārt, van Mārveikam turpmāk vismaz 23 dienas katru mēnesi būtu jāuzturas Saūda Arābijā, turklāt viņam būtu jāprasa atļauja katru reizi, kad vēlētos valsti pamest.

"Es gribēju kopā ar komandu doties uz Pasaules kausu, jo tieši tādēļ pirms diviem gadiem arī sāku šo darbu. Taču es nevienam neļaušu norādīt, kā mans darbs būtu jāpilda," Nīderlandes medijos citēts van Mārveiks. "Tā izrādās, ka panākumiem ir daudz kaldinātāju. Pēc kvalificēšanās Pasaules kausam pamanīju, ka daudzi cilvēki pēkšņi cenšas iejaukties izlases darbā un vēlas par to runāt. Ļoti žēl, jo īpaši tiem spēlētājiem, ar kuriem šo divu gadu laikā esmu strādājis. Viņi visu laiku sazinās ar mani un cenšas pārliecināt palikt, bet man nav citas izvēles. Katram trenerim jābūt brīvam savu metožu izvēlē."

Klubu futbolā van Mārveiks vadījis tādas komandas kā Roterdamas "Feyenoord", Dortmundes "Borussia" un "Hamburg", bet no 2008. līdz 2012. gadam viņš bija Nīderlandes izlases galvenais treneris, 2010. gadā aizvedot to līdz Pasaules kausa finālam. Pie Saūda Arābijas stūres van Mārveiks pārvarēja divus grupu turnīrus, izšķirošajā posmā ar 19 punktiem desmit spēlēs sešu izlašu grupā piekāpjoties Japānai (20 punkti), bet labākas vārtu starpības dēļ apsteidzot Austrāliju.

Izmantotie resursi:
https://nos.nl/artikel/2192972-van-...
Van Marwijk no longer Saudi Arabia coach -...