Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pasaules čempions Podoļskis 31 gada vecumā aiziet no Vācijas izlases

Pasaules čempions Podoļskis 31 gada vecumā aiziet no Vācijas izlases
Lukašs Podoļskis
Foto: AFP/Scanpix

Piedalījies visos Eiropas čempionātu vai Pasaules kausu finālturnīros kopš 2004. gada, Lukašs Podoļskis 31 gada vecumā nolēmis likt punktu karjerai Vācijas izlasē. Poļu izcelsmes uzbrucējs valstsvienībā aizvadīja 129 spēles un guva 48 vārtus, kas aiz Miroslava Klozes (71 vārti) un Gerda Millera (68) ir trešais labākais rādītājs Vācijas futbola vēsturē.

"Dārgie fani," atvadu vēstulē izlases līdzjutējiem rakstīja Lukašs Podoļskis, kurš tagad pārstāv Turcijas klubu "Galatasaray". "Tuvojoties jaunajai sezonai un izlašu pārtraukumam, gribēju kaut ko paziņot. Esmu pateicis Vācijas izlases galvenajam trenerim [Joahimam Lēvam], ka vairs nespēlēšu valstsvienībā. Tagad koncentrēšos citām lietām – visvairāk, protams, savai ģimenei."

"Šis man bija grūts lēmums. Nacionālā izlase vienmēr bijusi tuvu manai sirdij, un tā tas paliks vienmēr. Taču pēc Eiropas čempionāta finālturnīra un pavadītajām brīvdienām pamanīju, ka mans fokuss ir mainījies. Visam ir savs laiks, un mans laiks Vācijas izlasē ir galā," Podoļskis turpināja.

"Teikt ardievas ir ļoti emocionāli. Esmu lepns par to, ko piedzīvoju izlasē. Nekas nevar aizstāt prieku, kaisli un kopības sajūtu no tā laika, ko man sniedza Vācijas izlase. No divus gadus veca poļu zēna, kurš Vācijā ieradās gandrīz ne ar ko citu kā vien futbola bumbu, līdz pasaules čempionam – tas ir kas vairāk, nekā jebkad varēju iedomāties," rakstīja Podoļskis.

Par spīti Ķelnes kluba izkrišanai uz 2. Bundeslīgu, Podoļskis 2004. gada jūnijā – tikai dažas dienas pēc savas 19. dzimšanas dienas – debitēja Vācijas izlasē. Jau tajā pašā vasarā Podoļskis debitēja Eiropas čempionātā, aizvadot vienu spēli, taču pret Latviju jaunais uzbrucējs gan laukumā nedevās. Podoļskis kopš tā laika kaut vienu spēli aizvadījis visos lielajos finālturnīros, tomēr pēdējos divos, triumfu 2014. gada Pasaules kausā ieskaitot, Podoļska loma komandā bija strauji mazinājusies.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LukasPodol...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-15 16:29, pirms 8 gadiem
Labāk kā tu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-15 16:56, pirms 8 gadiem
@Prussian2 Viņš Polijas izlasi nevar pārstāvēt jo viņš jau Vācijas izlasi ir pārstāvējis. Diemžēl futbolā 2 nacionālās izlases nevar pārstāvēt. Ja viņš būtu spēlējis kādā no Vācijas U izlasēm tikai tad jā varētu pārstāvēt Polijas nacionālo izlasi.
, 2016-08-15 18:48, pirms 8 gadiem
Danke Prinz Poldi
, 2016-08-16 23:17, pirms 8 gadiem
Princis dod vietu jaunajiem. Visu cieņu!
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.